MENIU

Criză de personal medical la Ambulanța Gorj. Au mai rămas doar 4 medici angajați

Sursa foto: Arhivă

Este deficit mare de medici la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj. Dacă până acum aproximativ un an erau 17 medici angajați, în prezent au mai rămas doar patru. Fac față cu greu solicitărilor și mai grav este că reprezentanții Ambulanței nu reușesc să găsească personal.

La Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a fost adus un medic de la Spitalul Orășenesc din Târgu Cărbunești, însă colaborarea s-a încheiat după doar o noapte de activitate. Medicul a avut parte de trei intervenții dificile, în care a trebuit să se deplaseze la bolnavi aflați în stare foarte gravă. Pacienții trebuiau să fie internați la spitalul din Craiova. Acesta a decis să se întoarcă la spitalul de unde venise.

Medicii angajați nu reușesc să asigure în permanență turele în județ, iar Serviciul de Ambulanță a decis să caute alți medici care să faca parte din turele de pe salvare.

În urmă cu puţin timp, SJA Gorj a organizat un concurs pentru ocuparea a şase posturi de medici, dar nimeni nu s-a arătat interesat.

„Din păcate, nu s-a înscris nimeni la concurs. Avem un deficit foarte mare de medici şi facem cu greu faţă situaţiei“, a explicat medicul Claudiu Constantinescu, directorul interimar al SJA Gorj.

De la 1 august, unul dintre medici a ieşit la pensie, astfel că, în prezent, la Ambulanţă îşi mai desfăşoară activitatea doar patru medici de urgenţă.

„Una dintre colegele noastre s-a pensionat şi au rămas doar patru medici care să asigure serviciile medicale de urgenţă, dintre care unul dintre ei asigură doar gărzile de noapte. Eu pot să fac gărzi doar pe timpul weekend-ului, conform legislaţiei. Aceasta este limita la care am ajuns, să acoperim o tură cu un singur medic pe tot judeţul“, a menţionat directorul interimar al Ambulanţei Gorj.