MENIU

Lidia Fecioru a stârnit URAGANUL, după ce a spus că genele unui copil provin și de la foștii parteneri sexuali ai mamei. Teoria este FALSĂ - VIDEO

Cunoscuta bioterapeută Lidia Fecioru este în mijlocul unei uriașe controverse, după ce a declarat, în cadrul unui podcast, că moștenirea genetică a copiilor ar fi influențată și de foștii parteneri sexuali ai mamei. Teoria, vehiculată de mult timp pe rețele de socializare, a fost infirmată de studii, însă continua să fie populară printre promotorii pseudoștiinței.

Lidia Fecioru a intrat în vizorul mai multor persoane publice după o serie de declarații controversate. Bioenergoterapeuta a declarat, în podcastul „Vorba lu’ Jorge”, că genele unui copil provin și de la foștii parteneri sexuali ai mamei. Lora, Alina Tanasă și Denisa Filcea au reacționat în mediul online la afirmațiile Lidiei, scrie Unica.

„Femeile, când rămân însărcinate, având relații înainte, copilul are din gena celui cu… Ca la animale, ca la mâțe. Din gena celui cu care s-a culcat înainte. Întreabă orice genetician. Dacă fetele ar ști chestia asta… De ce preoții se însoară numai cu fete virgine? De ce regii se însoară numai cu fete virgine? Hai să-mi zici”, a spus Lidia Fecioru, în podcastul găzduit de Jorge.

VIDEO

Controversata teorie, cunoscută drept telegonie, a fost infirmată de mai multe studii, cel mai recent din 2021. Specialiștii Reuters în verificare factuală au pus cap la cap toate informațiile și au stabilit că ipoteza este FALSĂ.

VERDICT Fals. Un studiu din 2012 nu a constatat că femeile stochează ADN masculin din actul sexual. - Reuters.

"Atât mă întreb: oare ce-or zice oamenii ăia, geneticienii, când văd așa ceva? Studiezi ani de zile, îți dedici viața cercetării geneticii, poate nu dormi nopțile căutând cine știe ce răspunsuri, după care vine tanti asta și face pipi pe munca ta: „Știe orice genetician”., a comentat cunoscut bloger Mihai Vasilescu.

Și vedete precum Lora, Alina Tanasă sau Denisa Filcea s-au declarat șocate de promovarea unei asemenea teorii.