MENIU

Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență din Sibiu, ARESTAT pentru 30 de zile. Liliana COLDEA este și cadru didactic

Medicul Liliana Coldea va petrece următoarele treizeci de zile în spatele gratiilor, a anunțat sâmbătă dimineață Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Coldea este acuzată de săvârșire a 13 infracțiuni de luare de mită,

 „S-a dispus arestarea preventiva pt 30 zile”, a informat sâmbătă dimineața prim-procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, potrivit Ora de Sibiu.

Coldea, în prezent medic la Spitalul CF din Sibiu, a fost reținută joi de polițiști, fiind acuzată de luare de mită. Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada iunie – august 2024, aceasta ar fi luat de la pacienții consultați în spital atât bani, cât și bunuri, cu titlu de mită, pentru a facilita accesul la servicii medicale.

Medicul cu dublă specializare, internist și cardiolog, este acuzat că în perioada iunie-august anul acesta, în calitate de angajată a Spitalului General Căi Ferate Sibiu, a primit bani și bunuri din partea pacienților, pentru facilitarea accesului acestora la servicii medicale.

Sumele percepute de medicul sibian erau cuprinse între 100 și 200 lei, dar primea și bunuri

Comitetul director al spitalului a transmis într-un comunicat că își manifestă regretul și se dezice de astfel de fapte. Liliana Coldea este și cadru didactic la Facultatea de Medicină din cadrul Universității ‘Lucian Blaga’.