MENIU

Rareș BOGDAN, în exclusivitate la Realitatea Plus: Sondajele arată un trend ascendent pentru candidatul PNL. Geoană nu este o alternativă SERIOASĂ. Cred că Lasconi va negocia să-l susțină pe Ciucă n turul 2

Bogdan este aproape sigur că în finala se vor confrunta Ciolacu și Ciucă (Inquam Photos / Octav Ganea)

Rareș BOGDAN pune la punct lucrurile în ceea ce privește finala pentru Cotroceni. Într-un dialog cu Ana Maria Păcuraru, în direct la TU DECIZI!, europarlamentarul PNL a afirmat că aproape sigur Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se vor confrunta în turul 2 al alegerilor. Pe de altă parte, Bogdan a comentat și șansele celorlalți doi candidați urmăritori - Mircea Geoană și Elena Lasconi.

"Deja este al 3-lea sondaj din ultimele zile care arată un trend ascendent pentru candidatul PNL. Sigur, observăm o mobilizare a electoratelor celor 2 mari partide, PNL și PSD. Electoratul PSD este extrem de atașat liderului, este o diferență foarte mică între scorul liderului si scorul partidului.

La PNL, în următoare 2 luni, obiectivul nostru este ca pe scorul partidului, care este între 22 și 24% să reușim să ridicăm și scorul candidatului nostru, care este între 16-18%, deci mai avem încă 5-6% pe care trebuie să le mobilizăm în favoarea candidatului nostru.

Cred că lucrurile în turul 2 sunt destul de evidente, este foarte greu ca cele două mari forțe politice, care beneficiază și de infrastructură foarte puternică, practic în acest moment noi vom veni cu o strategie de campanie de a ne prezenta candidatul nostru, îl ducem pentru a-l cunoaște, pentru a sta de vorbă, pentru a schimba opinii e a-l duce, de a-l cunoaște ducem să stea de vorbă cu electoratul din diverse zone, chiar mâine vom fi la Dolj si Gorj. Apoi vom lua la rând și vom călca toate județele în următoarea perioadă", a declarat europarlamentarul PNL, într-o intervenție la "Tu Decizi!".

NU CRED CĂ GEOANĂ ESTE O ALTERNATIVĂ SERIOASĂ. ESTIMAREA MEA ESTE CĂ VA FACE CU GREU DOUĂ CIFRE

Rareș Bogdan a comentat și prestația celorlalți contracandidați pe care majoritatea sondajelor îi îndică pe loculril e 3 și 4 - Mircea Geoană și Elena Lasconi. 

"Se vede că după câteva luni bune, chiar un an de zile, în care alerga aproape singur pe turnantă, fostul președinte al PSD; cel mai longeviv președinte al PSD; Mircea Geoană, acesta pierde din viteză, practic la fiecare ieșire publică Mircea Geoană face o gafă, deci nu-l mai pot menține artificial doar din proiecția unor consultanți și proiecția unei imagini de lider care nu e venită din spuma mării, nici pe un cal alb.

NU cred că Geoană este o alternativă serioasă și pe măsură ce se va vorbi despre finanțările domniei sale, despre cine este în jurul său, în mod direct, despre proiectul său, pentru că eu nu l-a văzut foarte clar, lucrurile se vor decanta și nu cred că Mircea Geoană va face două cifre, estimarea mea este că el cu greu va atinge 2 cifre, adică 10%,", a afirmat Bogdan.

 

LASCONI ȘI GRUPĂRILE DIN USR VOR NEGOCIA, PROBABIL, SĂ-L SUSȚINĂ PE CIUCĂ ÎN TURUL 2

Pe de altă parte, Rareș Bogdan a vorbit și despre șansele celuilalt candidatului de pe culoarul de drepta, lidera USR Elena Lasconi.

"În cazul celuilalt candidat, să spunem de pe locul 4, doamna Lasconi, deocamdată vedem că este o bătălie totală în USR, s-a retras șeful de campanie în plină campanie electorală, acolo sunt 3 tabere care nu se înțeleg pe listele electorale. Foarte probabil Elena Lasconi și liderilor celorlalte grupări vor negocia cu Nicolae Ciucă și cu noi, pentru turul 2, o susținere a domnului Ciucă.

Noi mergem pe construcția și ridicarea candidatului nostru, nu ne uit[m la ceilalți, nu ne interesează ce face Marcel Ciolacu și PSD, nu este treaba noastră, noi mergem pe prezentarea lui Nicolae Ciucă în cât mai multe medii, de la urban universitar până la rural", mai mai precizat prim-vicepreședintele liberal.