MENIU

Război în Ucraina, ziua 948 - Un nou atac masiv cu drone asupra Kievului

Atac masiv cu drone și rachete asupra Ucrainei / Foto: Profi Media

Kievul a fost din nou atacat cu drone sâmbătă dimineața pentru a zecea oară în luna septembrie. Potrivit oficialilor ucraineni, toate bombele teleghidate au fost doborâte înainte de a-și atinge țintele.

UPDATE 9.30 Marina rusă a desfășurat trei nave de război în Marea Neagră, dintre care două sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, potrivit oficialilor militari ucraineni, citați de Ukrainform.

UPDATE 8:30 - Toate cele aproape 15 drone rusești care au atacat Kievul în primele ore ale zilei de sâmbătă au fost distruse de sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei în apropierea de capitală, potrivit Administrației militare a orașului, relatează Ukrinform.

UPDATE Marina Olandeză intenționează să cumpere două nave de sprijin mai mici care vor acționa ca ajutoare pentru fregatele sale de apărare aeriană.

Navele vor fi înarmate cu rachete antiaeriene suplimentare pentru a contracara orice atac aerian la saturație. Investiția va fi cuprinsă între 250 de milioane și 1 miliard de euro, scrie Defense News

Mai multe articole despre:
razboi ucraina dronea kiev putin