MENIU

Meteorolog militar despre POTOPUL care se va abate asupra României: „De peste 20 de ani nu am văzut pe prognoze atâta apă în atmosferă”

Noul val de priciptații va lovi și zone deja afectate (foto: FB/Iulia Stanila)

Avertisment fără precedent al unui meteorolog militar care a participat la ședința celulei de criză care s-a constituit la guvern, în perspectiva frontului de precipitații extrem de abundente ce va lovi România. „Mă uit pe radare, pe hărți și pe modelele de prognoză de peste 20 de ani. Dar niciodată nu am văzut atâta apă în atmosferă ca acum”, a declarat pentru Hotnews un specialistul, sub protecția anonimatului.

Specialistul din Ministerul Apărării Naționale (MApN) susține că hărțile sunt în dinamică și pot apărea schimbări în week-end. „Nu vreau să sperii pe nimeni, dar oamenii să ia în seamă alertele! Repet, de peste 20 de ani nu am văzut pe hărțile de prognoză atâta apă în atmosferă. Sunt și ceva vești bune: pe parcursul zilei de vineri, de exemplu, modelele au arătat o ușoară diminuare a ceea ce urmează. În sensul că în unele părți nu mai sunt prognozate cantități de 100 litri pe metru pătrat, ci de 90 l/mp. Dar în unele zone se mențin cifrele”, spune meteorologul militar, potrivit sursei citate.


„Pe zone restrânse se vor înregistra cantități de apă de 80-100 litri/mp. Nici Bucureștiul nu va scăpa. În Capitală sunt așteptate ploi de 60 l/mp. Nu vine potopul, dar vor fi fenomene de vreme severă cauzate de ciocnirea a două fronturi atmosferice, unul, foarte rece și altul, foarte cald”, a mai precizat specialistul MApN.

Mai multe articole despre:
potop ploi frtuna romania bucuresti inundatii