MENIU

Copilul prinde capul șarpelui uriaș. Ce se întâmplă mai apoi pare ireal - VIDEO

Cum ați proceda dacă v-ați afla lângă o reptilă uriașă, capabilă să vă ucidă în câteva minute?

Un băiețel se joacă cu un piton gigant, fără teama că acesta l-ar putea ștrangula din doar câteva mișcări. Pare incredibil, dar șarpele nu reacționează agresiv și nu îl atacă pe copil. 

De fapt, nici părinții nu par a fi impresionați de pericol, din moment ce filmează, cel mai probabil, scena.

Copilul apucă reptila de câteva ori, încercând, aparent, să se joace cu ea.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în timpul realizării acestui clip video, care s-a viralizat luna trecută pe Facebook.

Singurul caz dovedit al unui om înghițit de șarpe este cu adevărat înspăimântător

Pitonul reticulat (Broghammerus reticulatus) este o specie de șerpi neveninoși, constrictori, din familia pitonilor (Pythonidae), răspândit în pădurile tropicale, liziere și pășunile adiacente din Sudul Asiei, care se hrănesc cu mamifere medii sau mari și cu păsări (pe care le omoară prin sufocare, încolăcindu-se în jurul lor); este unul dintre cei mai lungi șerpi din lume, având o lungime de 4–9 m și o greutate de 90–140 kg, însă poate atinge o lungime de 10 m.

Până la sfârșitul secolului al XIX pitonul reticulat era considerat comun în unele orașe mari din Asia, în special în Bangkok. Aria de distribuție acoperă, practic, toată Asia de sud-est: Bengal, Bangladesh, Birmania, Thailanda, Cambodgia, Laos, Vietnam, Malaezia, Brunei, Filipine și Indonezia (cu excepția Noua Guinee).

Hrana sa constă în principal din mamifere medii sau mari și păsări. Pitonii de talie mică (3–4 m) vânează, în principal, șopârle, șobolani, alte rozătoare. Specimenele mai mari atacă prăzi diverse: viveride (binturongi, civete), maimuțe, cervide (cerbi), porci sălbatici, păsări mari. În apropiere locuințelor umane se hrănesc, de asemenea, cu câini, pisici, păsări de curte.

Printre prăzile cele mai mari mâncate a fost un urs malaiez (Helarctos malayanus) de 23 kg ucis de un piton reticulat de 6,95 m și digerat în 10 săptămâni. Au fost raportate prăzi mai mari. Prăzile cele mai frecvente măsoară aproximativ ¼ din lungimea șarpelui, dar depășesc adesea greutatea sa. Ca toți pitonii el ucide prin constricție.

Ei pot ucide și mănâncă oameni, cu toate că acest lucru este foarte rar.

Mai multe articole despre:
piton