MENIU

Copil în comă în urma infectării cu o amibă devoratoare de creier, după ce a fost la plajă

Copil infectat cu o amibă devoratoare de creier

Caz șocant în Florida. Un adolescent în vârstă de 13 ani se zbate între viață și moarte după ce o amibă i-a intrat în cap. Organismul unicelurar i-a intrat copilului prin nas în timp ce înota și a ajuns la creier. 

Băiatul în vârstă de 13 ani, a ajuns în camera de gardă cu dureri de cap și halucinații la o săptămână după ce a fost la plajă cu familia. Copilului i-ar fi intrat o amibă prin nas iar organismul i-a atacat creierul.

Adolescentul se află în stare gravă la terapie intensivă, iar prietenii și familia se roagă pentru ca acesta să-și revină.

Doctorii au informat familia că amiba devoratoare de creier provocă o infecție rară numită meningoencefalită amibiană. Organismul unicelular se hrănește cu creierul uman iar în cele mai multe cazuri infecția este mortală.

Un caz asemănător a fost depistat luna aceasta în cazul unui localnic din Iowa, ceea ce a dus la închiderea temporară a plajei. La mai puțin de două săptămâni după infectare, medicii au anunțat că acea persoană a murit. Doar 25% dintre cei infectați cu amiba devoratoare de creier scapă cu viață. 

Mai multe articole despre:
amiba copil infectat amiba