MENIU

CES 2018. Robotul Aeolus este menajera ideală

A doua zi a târgului de electronice de la Las Vegas a permis întregii lumi să vadă noi invenţii uimitoare. De la dronele Intel concepute special pentru jocuri de lumini, la simpaticul robot Aibo sau robotul menajeră, prototipurile prezentate la târg au lăsat o lume cu gura căscată, notează Realitatea TV.

În fiecare seară a târgului, Intel oferă câte două spectacole impresionante. 250 de drone cu LED-uri se ridică din spatele celebrului hotel Bellaggio, din Las Vegas, pentru a încânta publicul cu o coregrafie impresionantă. 

Simpaticul robot căţel de la Sony, Aibo, a fost de departe vedeta spectacolului. Cei care îşi doresc un astfel de robot de companie, ar trebui să ştie că preţul nu este pentru toate buzunarele - 1.700 de dolari.


Şi pentru cei care caută luxul, la târgul de la Las Vegas s-a lansat şi o cadă cu totul şi cu totul specială. Costă 19 mii de dolari şi este acoperită cu marmură. Ce este special, însă, la ea este că recreează senzaţia sa gravitaţie zero, de plutire în spaţiu, cu ajutorul jeturilor de apă. 

Senzaţie a făcut şi robotul Aeolus, o adevărată menajeră. Aeolus poate să îţi aducă ce îşi doreşti, să dea cu aspiratorul. să şteargă praful şi să păzească locuinţa. Robotul îşi dă seama dacă un lucru s-a mişcat şi recunoaşte membrii familiei. Ar urma să fie disponibil la sfârşitul anului. Dezvoltatorii nu au precizat preţul, dar spun că va costa cât o excursie în străinătate pentru o familie. 

 
Mai multe articole despre:
ces 2018 robotul Aeolus