MENIU

Cazul directoarei medicale ucise de soț. Imagini tulburătoare surprinse pe camerele de supraveghere din spital

Imagini tulburătoare surprinse pe camerele de supraveghere

Imaginile înregistrate pe camerele de supraveghere din Spitalul județean Piatra Neamț îl surprind pe soțul criminal al directoarei medicale în clipa în care așteaptă în fața cabinetului ca să iasă o colegă de-a victimei, înainte de a trece la fapta abominabilă. 

Vineri, la scurt timp după ora 15, soțul directoarei de îngrijiri medicale a intrat în spitalul Judeţean Piatra Neamţ cu un gând clar. Divorțul intentat de soția sa trebuia răzbunat. A amenințat-o pe femeie cu un cuțit ascuns sub haină, a dus-o în biroul ei unde a încuiat ușa și a înjunghiat-o.

În imaginile obținute de RealitateadeNeamt.net de pe camerele de supraveghere ale spitalului, se vede cum bărbatul intră în spital îmbrăcat cu un palton negru și având o plasă în mână. Soțul tranzitează zona de așteptare de la parter și se îndreaptă spre scările de acces la etaj, urcând la etajul II.

În rechizitoriul procurorilor, redactat pe baza înregistrărilor din spital, se spune că suspectul Patriche Dumitru Sebastian a privit în cabinetul victimei, după care a închis ușa rămânând pe hol.

Apoi a așteptat ca o persoană de sex feminin să iasă din cabinet, după care a pătuns în interior, unde se afla victima Patriche Anca Daniela. O infirmieră încearcă să intre peste câteva minute, dar ușa pare să fie blocată. Un minut mai târziu mai multe cadre medicale, alertate probabil de strigăte, încercă să pătrundă.

Momentul în care soțul directoarei medicale tranzitează curtea Spitalului de urgență Piatra Neamț și se îndreaptă spre intrarea în spital:

Suspectul de crimă așteaptă pe hol ca soția să rămână singură în cabinet:

Este surprins și momentul în care soțul pătrunde în cabinet, după ce victima a rămas singură:

Momentul în care criminalul părăsește cabinetul:

Urmează scenele în care personalul medical încearcă să o salveze pe femeia înjunghiată:

Informații importante după rezultatul necropsiei au fost date de parchet, sâmbătă în jurul prânzului. Cauza medicală a fost traumatism cervical, cu traversarea vene jugulare și carotide, cu hemoragie externă masivă.

Procurorii iau în calcul reînacadrarea juridică a faptei după configurarea pistei că a fost vorba de intenția clară și directă de a ucide. 

În jurul orei 14.00, suspectul de crimă va fi dus la tribunal cu propunerea de arestare preventivă, informează RealitateadeNeamt.net.

Primele detalii despre crima din Spitalul Județean din Piatra Neamț au fost date de procurorul criminalist Stelian Olteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ. Cei doi soți erau în divorț, iar femeia nu solicitase ordin de restricție faţă de soțul său şi nici nu depusese sesizări privind acte de violenţă.

„Ne confruntăm cu o infracțiune de omor, este o violență în familie. Soțul și-a agresat soția, în biroul la serviciu.  Potrivit declarațiilor martorilor audiați până acum, există un conflict mai vechi, pe fondul unor discuții vechi, al consumului de băuturi alcoolice, a devenit agresiv, motiv pentru care femeia a intentat proces de divorț. Când soțul a aflat acest lucru, victima a fost nevoită să părăsească domiciliul, să se mute cu chirie în oraș. Soțul a urmărit-o, a hărțuit-o. Discuțiile dintre ei au dus la o atitudine violentă, care s-a materializat astăzi (vineri - n.red.) , în jurul orei 15.30, soțul a pătruns în incinta spitalului, în biroul, și fără niciun motiv recent, a scos un cuțit care e apt de a produce moartea a agresat-o, lovind o in zona gatului și într-o zonă intrascapulară, dupa care a parasit biroul. Femeia a fost doar lovită, cu pumnul și cu palma. Individul a fost reținut de agenții de pază. S-a incercat resuscitarea victimei 40 de minute, dar după o oră a decedat. Infracțiunea e tentativă de omor. N-am stat de vorbă cu el deocamdată. Nu i s-a luat alcoolemia încă. Intenția a fost clară, și-a dus la capăt ce a gândit, intenția a fost clară de a ucide. După săvârșirea faptei a ieșit liniștit, nu a încercat să fugă”, a declarat procurorul criminalist jurnaliștilor de la RealitateadeNeamt.net.