MENIU

Carmen Iohannis, mesaj emoţionant pentru copiii care suferă de autism: "Toţi suntem cu probleme.."

Carmen Iohannis, soția președintelui României, spune că este important ca societatea să se implice în ajutorarea copiilor diagnosticați cu autism și subliniază că este datoria tuturor să depună eforturi pentru recuperarea acestora, anunţă Agerpres.

"E important să nu avem prejudecăți de niciun fel. Toți copiii sunt ai noștri. Toți suntem cu probleme, niciunul nu e lipsit de probleme. Trebuie să ne acceptăm unii pe alții așa cum suntem (...), să ne iubim, Asta ne este menirea. (...) Trebuie să-i tratăm ca pe niște copii cu mari perspective, să-i iubim (...) ca făcând parte din familia noastră sau dintre prietenii noștri. Nu trebuie să facem niciun fel de diferență", a spus Carmen Iohannis. Soția președintelui a decis să se alăture duminică unei fundații din Sibiu care ajută copiii autiști, și nu numai, pentru a sensibiliza opinia publică.

Carmen Iohannis a susținut că știe problemele cu care se confruntă copiii autiști și părinții acestora, adăugând că a lucrat într-o școală dintr-un spital din Sibiu unde sunt tratați și copii cu autism.

"Cunosc Fundația 'Un copil. O speranță'. Am mai fost pe la dânșii. Fac treabă excelentă și mă bucur că astăzi pot să fiu aici. Știu că avem copii care suferă de această boală. Sunt ai noștri și ne sunt dragi. Știu că trebuie și este obligația noastră, datoria noastră, să ne ocupăm de ei, să încercăm să-i integrăm și să ne bucurăm împreună cu părinții lor de ei. Pe vremuri am lucrat într-o școală care era în cadrul spitalului de neuropsihiatrie și dizabilități motorii din Sibiu. Și acolo sunt copii din aceștia (...) Chiar cunosc problema, am cunoștințe aflate în această situație și îmi dau seama cât de important este să ne implicăm pentru ei", a detaliat ea.

Soția președintelui Iohannis s-a declarat convinsă că ''statul se va implica" mai mult pentru ajutorarea copiilor autiști, însă a subliniat că este important ca fiecare să facă ceva în acest sens.