MENIU

Belgia a decis să mențină RESTRICȚIILE COVID-19 până pe 18 aprilie - Ce călătorii sunt permise în afara granițelor

Belgia a decis să prelungească perioada în care sunt interzise călătoriile neesenţiale. Astfel, interdicțiile vor fi menținute pentru călătoriile în afara graniţelor Belgiei şi către această ţară până pe 18 aprilie, inclusiv în timpul sărbătorilor pascale. Pe lângă restricții rămâne valabilă declarația pe proprie răspundere ce trebuie prezentată la intrarea pe teritoriul Regatului Belgiei.

 

 

 

 

 

Anunțul a fost făcut vineri seară de premierul belgian, Alexander De Croo.

La încheierea unei reuniuni privind pandemia la care au participat şefii executivelor regionale, premierul De Croo a prezentat, de asemenea, un calendar pentru reducerea restricţiilor, relatează Agerpres.

În Belgia, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns vineri la 780.251 cu o medie zilnică de creștere de peste 2.500 de infectări, iar bilanțul deceselor a ajuns la 22.196.

De Croo a anunțat că este prevăzută o redeschidere treptată a cafenelelor şi a sălilor de spectacole abia din luna mai. 

Călătoriile esențiale permise de Belgia în acest moment sunt, potrivit Ministerului Afgacerilor Externe, cele din următoarele situații: 

- din motive familiale (decese, căsătorii, regrupare familială, custodia copiilor etc.)
- din motive umanitare (în scop medical, asistență persoane vulnerabile etc.)
- deplasările pentru studii (cercetători, studenți, stagiari, elevi etc.)
- deplasările rezidenților transfrontalieri
- călătoriile de afaceri sau profesionale
- din alte motive urgente (motive juridice, relocări, etc.)

În plus, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei, cu orice mijloc de transport, trebuie să prezinte o declarație pe proprie răspundere pentru a justifica motivul deplasării, care va fi anexată „Formularului de localizare a pasagerului” (Passenger Location Form) și va trebui să fie însoțită de documente justificative.