MENIU

Avertisment pentru angajații din sănătate: ”Vă vaccinați sau vă pierdeți locul de muncă!”. În ce țară se întâmplă

Pakistan, afectat de al treilea val al pandemiei

Lucrătorii din domeniul sănătății au fost avertizați de un ministru pakistanez că riscă să își piardă locul de muncă dacă refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus. La fel ca multe alte state, Pakistanul se confruntă cu al treilea val al pandemiei, numărul infectărilor înregistrând o creștere îngrijorătoare. 

”Poţi să-ţi pierzi slujba dacă nu te-ai vaccinat”, a spus Azra Pechuho, ministrul sănătăţii din provincia sudică Sindh, într-un mesaj video. 

Avertismentul a fost făcut după ce, din cele 142.315 persoane care lucrează în domeniul sănătății în această provincie, au acceptat să se vaccineze aproximativ 33.360. Sindh este cea mai afectată regiune din țară, cu un bilanț de peste 264.000 de cazuri de Covid-19. 

Pakistanul foloseşte vaccinul Sinopharm, primit ca donaţie de la China. 

Un sondaj de opinie făcut la începutul anului arăta că jumătate din cetăţeni sunt sceptici în privința vaccinului. 
”Lucrătorii din domeniul sănătăţii sunt reticenţi din cauza îndoielilor pe care le-a stârnit o decizie iniţială a guvernului de a nu fi vaccinate persoanele de peste 60 de ani”, a explicat, vineri, Qaiser Sajjad, secretar general al Asociaţiei Medicale din Pakistan. Acesta a transmis că autoritățile consideră că vaccinul este sigur şi a făcut apel la populație să se imunizeze, potrivit Agerpres. 

Vineri, autoritățile au raportat 4.368 de noi cazuri de infectare şi 63 de decese. Bilanțul total al epidemiei din Pakistan depășește 645.355 de cazuri Covid-19 și 14.090 de decese.