MENIU

Prețuri halucinante la legume în piață. „Nu mai cumpără lumea, iau gata făcute. S-au dus generațiile alea care luau cu sacii să coacă”

Prețuri halucinante la legume în piață

Preț halucinant pentru un kilogram de vinete luat din supermarket - costă nu mai puțin de 6 lei, iar oamenii abia fac față cheltuielilor. 

Scumpirile vin și după seceta și inundațiile devastatoare. Și reprezentanții Autorității pentru Protecția Consumatorilor au sesizat scumpirile majore și au dat amenzi. Și în piețe însă, prețurile sunt la fel de mari, iar producătorii se plâng că nu au clienți. 

Cele care erau în anii trecuți cele mai căutate legume din sezon, vinetele, au ajuns acum să stea pe tarabe. Oamenii se mută de la piața la supermarket sau invers și tot nu se îndură să cumpere. Unii spun că mai convenabil este să iei preparatele din vinete gata făcute.

„Pai nu vedeti ce preturi sunt.. Nici vinete, ca sunt scumpe. Mai bine cumpar de-a gata”, a spus un cetățean reporterilor Realitatea Plus.

Consilierul lui Isărescu explică de ce trebuie să ne pregătim pentru noi creșteri de taxe. „Din 2025 începem să plătim”

„Nu mai cumpara lumea, iau gata facute. S-au dus generatiile care luau cu sacii sa coaca”, a spus un vânzător.

Producătorii susțin însă că de multe ori, pentru a vinde legumele sunt dispuși și la negocieri. Prețurile pornesc astfel de la 5 lei pe kilogram.

„Cu patru lei.. putin ma mai inteleg cu omul”, mai spune un vânzător.

Rețeta prăjiturii cu mălai a la chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret care o transformă în delicatesă

Mai multe articole despre:
piata legume pret legume zacusca vinete