MENIU

Apel disperat: românii plecați la sparanghel în Germania lucrează în condiții inumane

romani in Germania

O asociație care-i sprijină pe românii plecați la muncă în Germania cere de urgență sprijinulî autorităților de la București, pentru că zilierii români plecați cu miile la cules sparanghel ar fi obligați muncească în condiții inumane.

În scrisoare trimisă secretarului de stat Ovidiu Burduşa de la Departamentul pentru românii de pretutindeni, Societatea Germano-Română pentru Integrare şi Migraţie SGRIM e.V. prezintă câteva informații șocante despre modul în care sunt tratați românii care culeg sparanghel. În fermele în care lucrează aceștia, susțin autorii documentlui, nu se respectă nici regulile de igienă, nici cele de distanțare socială. 

,,De câteva zile suntem sunați de unii muncitorii veniți la Nürnberg care ne povestesc că regulile stabilite, nici măcar cele de igienă și distanțare socială, nu sunt respectate și că sunt obligați să muncească în condiții inumane, iar contractele incheiate sunt mai mult pro forma. Unii dintre muncitori nici măcar nu au văzut contractul de muncă!" se spune în comunicatul asociației.

,,Faptul că sunt concediați de pe o zi pe alta și că sunt aruncați, pur și simplu, pe stradă, depășește orice limită! Si aceasta in timpul pandemiei, când sunt restrictiile cunoscute!", se mai spune în comunicatul Societății germano-Române pentru Integrare şi Migraţie SGRIM e.V.

 

Mai multe articole despre:
sparanghel Germnia covid