MENIU

Adevărul șocant despre copiii născuți prin cezariană. Ce s-a descoperit?

Bebelușii născuți natural au primit cea mai mare parte din bacteriile intestinale de la mama lor, dar nu și bebelușii născuți prin cezariană care au avut în schimb mai multe bacterii din spital. Acesta este rezultatul unui studiu care ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care unii copii au sistemul imunitar mai scăzut.

Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham susțin că momentul nașterii paote stabili sistemul imunitar pentru viața bebelușului. Microbiomul intestinal conține milioane de microbi care se consideră a fi importanți pentru dezvoltarea sistemului imunitar. Lipsa de expunere la unii microbi în viața timpurie este implicată în boli autoimune, cum ar fi astmul, alergiile și diabetul.

În această cercetare oamenii de știință de la University College London, Wellcome Sanger Institute și Birmingham University au utilizat secvențierea ADN-ului pentru a analiza mai mult de 1.600 de probe de bacterii intestinale de la 175 de mame și aproape 600 de bebeluși. S-au descoperit diferențe cheie între sugarii născuți normal și cei născuți prin cezariană, care au dispărut însă pe parcursul unui an.

Citește continuarea pe TABU.ro

Mai multe articole despre:
copiii nascuti prin cezariana