MENIU

160 de ani de la înființarea Camerelor de Comerț. Mihai Daraban: România trebuie să lucreze la relațiile externe - VIDEO

Pe 30 septembrie, Camerele de Comerț din România au împlinit 160 de ani de activitate neîntreruptă. În aceeași zi a anului 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat decretul de înființare a Camerelor de Comerț, ocazie pentru care a fost organizat un eveniment aniversar la Ateneul Român. 

"Noi ne dorim să fim o instituție complementară cu guvernele României care vor veni, complementarisul venind în mod special în ceea ce înseamnă diplomație economică. România suferă mult la acest capitol. Suntem foarte slab reprezentați în străinătate", a spus Mihai Daraban, președintele CCIR.

În urmă cu 160 de ani, C. A. Rosetti, ministrul Agriculturii de la acea vreme a propus introducerea primelor Camere de Comerț din Principatele Unite Române, iar decretul a fost semnat ulterior de domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

"Sunt puține instituții cu un rol definitoriu în consolidarea statului român modern precum sistemul cameral din România", a spus premierul Marcel Ciolacu. 

Evenimentul aniversar s-a încheiat cu un concert de muzică clasică.

Mai multe articole despre:
mihai daraban ccir camera de comert marcel ciolacu