MENIU

Cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. E recomandat să-l consumi

Cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. E recomandat să-l consumi

Cu multitudinea de informații despre nutriție pe care o regăsim peste tot, cu siguranță și tu te-ai întrebat care e cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. Răspunsul este simplu și are un singur cuvânt, ovăz.

Beneficiile consumului unui mic dejun sănătos și echilibrat sunt nenumărate, nu se numește degeaba cea mai importantă masă a zilei. Oricât de dificil este programul tău zilnic, această primă masă a zilei nu ar trebui să fie omisă.

Cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor

Primul pas pentru a te bucura de beneficiile micului dejun este să găsești motivația pentru a planifica și a pregăti o masă care oferă o nutriție echilibrată.

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi

Consumatorii sunt din ce în ce mai interesați să cumpere fulgi de ovăz integrali, potrivit celor mai recente rapoarte. Numărul oamenilor care se apleacă asupra subiectului conștientizării sănătății este tot mai mare, așa că numărul întrebările despre un mic dejun sănătos au crescut și ele.

Iată ce vor experții în nutriție să știi despre adăugarea ovăzului în mesele principale ale zilei.

„Ovăzul este un aliment super dens în nutrienți care poate sprijini digestia, sănătatea inimii și chiar gestionarea greutății”, spune dieteticianul înregistrat Miranda Galati pentru USA TODAY. „Conține o fibră unică de beta-glucan, care este deosebit de puternică pentru scăderea colesterolului și îmbunătățirea zahărului din sânge”.

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat

Dacă țina ta este să ai un control mai mare asupra glicemiei, ovăzul este răspunsul la întrebările tale. Poți opta pentru ovăz întreg din care au fost eliminate doar cojile necomestibile sau ovăz tăiat în bucăți mai mici. Ambele variante durează mai mult să se digere și, prin urmare, au un indice glicemic mai scăzut în comparație cu ovăzul instant, conform nutriționiștilor.

Făina de ovăz se încadrează în categoria cerealelor integrale, care în ansamblu conțin mai multe fibre, proteine ​​și micronutrienți în comparație cu cerealele rafinate.

Care este cel mai sănătos mic dejun

Nutriționiștii atrag atenția faptului că termenul „cel mai sănătos” este subiectiv și poate varia în funcție de preferințele tale, de nevoile organismului tău și de obiectivele pe care le ai.

Citește continuarea aici

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Mai multe articole despre:
mic dejun aliment