Colegiul Medicilor, primele concluzii despre ancheta de la Spitalul Pantelimon, din Capitală: 17 morți Medicii de la spitalul Pantelimon, unde au murit 17 pacienți la secția ATI, nu sunt vinovați de decesul acestora! Este concluzia anchetei prezentate astăzi de Colegiul Medicilor din București, în care au fost audiați 23 de medici. Aceștia spun că nu există dovezi că vreunul dintre doctori a redus în mod intenționat doza de medicament recomandată.
Carnea care ne îmbolnăvește. Avertismentul Prof. Vlad Ciurea Alimentul preferat al românilor nu este sănătos pentru creier, atrag atenția medicii. Micii sau carnea de porc, în general, susține medicul Vlad Ciurea au un efect nociv asupra organismului.
Concluziile anchetei de la Spitalul Pantelimon din Capitală, prezentate astăzi de Colegiul Medicilor. Ce s-a descoperit până acum Colegiul Medicilor din Bucureşti (CMB) prezintă, miercuri, concluziile anchetei la Spitalul Pantelimon din Capitală, privind acuzațiile de administrare necorespunzătoare a unui medicament în Secţia ATI, ceea ce a dus la decesul a 17 pacienţi în patru zile.
Alertă în piețe! Cum sunt păcăliți românii la raft cu carnea de miel: trucul ștampilei cu cartof Cum se apropie sărbătorile Pascale, unii comercianți încearcă să păcălească clienții. Așa că, dacă vreți să cumpărați carne de miel, verificați înainte dacă produsul este marcat cu o ștampilă ovală. Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare anunță controale ample pentru a impiedica vânzarea cărnii neconforme.
Țara UE care ar putea interzicele telefoanele pentru copiii sub 11 ani Telefoanele sunt nocive! Este concluzia scurtă, dar dură, a specialiștilor francezi. Franţa ar trebui să limiteze utilizarea smartphone-urilor şi a reţelelor de socializare de către copii şi adolescenţi, a recomandat marţi un grup de experţi numit de preşedintele Emmanuel Macron.
Controale la sânge, de 1 Mai: Amenzi de peste 2 milioane de lei. Ce au descoperit inspectorii ANSVSA Inspectorii sanitari veterinari au controlat în ultima săptămână din luna aprilie peste 3.200 de unităţi din industria alimentară, din zonele turistice.
Este alertă alimentară în România după ce o substanță toxică a fost descoperită într-un sortiment de mâncare pentru bebeluși Autoritățile sanitare din România au emis o alertă alimentară după ce s-a descoperit o substanță toxică într-un sortiment de mâncare destinat bebelușilor.
Fiți precuți de sărbători. Majoritatea medicilor de familie sunt in vacanță, vor fi cozi la camerele de gardă Persoanele cu probleme de sănătate, cele care au nevoie de rețete, precum și părinții trebuie să fie foarte precauți, pentru că majoritatea medicilor de familie vor fi în minivacanța de 1 Mai și Paște.
Boala ascunsă care omoară cei mai mulți oameni la nivel mondial Medicii lansează un avertisment dur! Specialiștii spun că hipertensiunea rămâne principala cauză a deceselor la nivel mondial! Și mai îngrijorător este că boala nu provoacă simptome sau dureri și poate acționa în tăcere ani de zile.
Tragedie într-un restaurant din Sibiu: O femeie a decedat după ce s-a înecat cu cartofi prăjiți Un caz șocant a avut loc într-un restaurant din Sibiu, unde o femeie în vârstă de 50 de ani și-a pierdut viața într-un mod neașteptat. Maria Popescu, așa cum a fost identificată femeia, s-a înecat cu cartofi prăjiți în timp ce lua masa la o terasă din oraș.
Alertă alimentară! Lapte cu sodă caustică și apă oxigenată, vândut în magazine Au fost descoperite nereguli majore la produsele lactate vândute pe piața din România înainte de sărbători.
Ce pastile NU trebuie să iei niciodată cu lapte Știai că nu este întotdeauna sigur să îți iei suplimentele alimentare cu lapte? Specialiștii au observat interacțiuni care constau în reducerea eficacității produsului, așa cum raportează Asociația Medicilor Americani.
Un șofer de ambulanță a suferit un AVC în timpul misiunii: „Colegul a văzut că motorul se turează foarte tare” Un șofer de ambulanță, de 57 de ani, de la substația de ambulanță din Rădăuți, SAJ Suceava, a suferit un accident vascular cerebral (AVC) în timp ce se afla la volan, în timpul unei misiuni de salvare.
ANPC, anunț pentru români, în prag de Paște. Cum trebuie să arate ouăle proaspete și de unde să nu cumpărăm carnea Perioada dinaintea sărbătorii pascale este un moment intens pentru activitățile comerciale, iar Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) este vigilentă în a asigura respectarea normelor și a standardelor în comerțul de produse specifice acestei perioade.
Molima care lovește în hrana oamenilor, alertă mondială O nouă pandemie amenință întreaga planetă. Gripa aviară la vaci a început să se răspândească rapid în Statele Unite, acolo unde specialiștii susțin că una din cinci mostre de lapte din comerț prezintă urme ale virusului.
Alertă în rândul medicilor, numărul cazurilor de cancer în rândul românilor sub 50 de ani a crescut Numărul cazurilor de cancer în rândul persoanelor sub 50 de ani a crescut în ultimii ani în România, declară medicii din țară.
Revine SIDA? Temutul virus HIV se poate transmite printr-o procedură cosmetică extrem de populară Virusul HIV, care produce SIDA, temuta maladie care a șocat omenirea în anii \"80 și \"90, ar fi suferit o serie de mutații care-l fac din nou periculos. Studii recente au dovedit că virusul se poate transmite printr-o procedură cosmetică extrem de populară.
Femeile ar putea să iasă la pensie mai repede, în funcție de numărul copiilor pe care i-au născut Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii. Iniţiativa legislativă prevede că femeile vor putea iesi la pensie mai devreme, în funcţie de numărul copiilor pe care i-au născut. Astfel, femeile care au realizat stagiul minim de cotizare contributiv şi care au născut şi crescut copii până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare astfel: pentru un copil - cu un an, pentru doi copii - cu un an şi şase luni, pentru trei copii - cu doi ani, pentru patru copii - cu doi ani şi şase luni, pentru cinci copii - cu trei ani, iar pentru şase copii sau mai mulţi - cu trei ani şi şase luni.
Avertismentul dur lansat de ANPC pentru cei care mănâncă de 1 Mai mititei: refuzați produsele pentru care există îndoieli privind calitatea Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea şi care nu au înscrisă, pe etichetă, data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depăşită, transmite directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, având în vedere că în această perioadă din an românii sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici şi bere.
Țânțarii care răspândesc malaria au fost descoperiți și pe teritoriul României. Ce spun autoritățile România se confruntă cu o nouă provocare de sănătate publică: prezența țânțarilor care pot transmite malaria. Această situație alarmantă a determinat autoritățile și specialiștii în sănătate să intensifice măsurile de prevenție și să informeze publicul despre riscurile asociate.
Întrebarea care se află pe buzele tuturor: Cum îți dai seama dacă mănânci de foame sau din plictiseală? Reglarea biologică și psihologică a apetitului și modul în care afectează sănătatea metabolică sunt incredibil de complexe, iar cercetătorii încă încearcă să înțeleagă cum anume reglează creierul senzația de foame.
Lista alimentelor pe care să le consumi dacă vrei să trăiești foarte mult O dietă echilibrată și nutritivă este una dintre cele mai eficiente metode de a îmbunătăți calitatea vieții și de a extinde durata acesteia. Studiile științifice sugerează că anumite alimente pot contribui semnificativ la longevitate datorită proprietăților lor antioxidante, antiinflamatoare și de susținere a sănătății generale. În acest articol, vom explora diverse alimente care au fost asociate cu o viață mai lungă și mai sănătoasă.
Câte ouă ai voie să mănânci pe zi și ce riști dacă depășești acest număr Ouăle au fost un subiect de discuție aprins în ceea ce privește nutriția pentru decenii. Sunt pline de proteine, vitamine și minerale esențiale, dar au fost și asociate cu conținutul ridicat de colesterol. Așadar, câte ouă este bine să mănânci într-o săptămână? Și care sunt riscurile asociate cu consumul excesiv?
De câte ori pe săptămână ar trebui să mănânci pește. Recomandarea medicilor Consumul de pește este recomandat de numeroase ghiduri nutriționale la nivel global datorită beneficiilor semnificative pe care le aduce sănătății. Peștele este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, vitamine esențiale și acizi grași omega-3, care sunt cruciali pentru funcționarea optimă a organismului.
Cum recunoști căpșunile românești, naturale. Învață să identifici otrava de import Faima căpşunilor româneşti a depăşit graniţele ţării, datorită aromei fără pereche şi a mirosului fructelor cultivate în România. Cum facem să diferenţiem căpşunile autohtone de cele de import?
De Florii se mănâncă peşte. Iată cum prepari cel mai delicios peşte la cuptor. Reţetă De Florii creștinii ortodocși sărbătoresc intrarea lui Iisus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat cu frunze de palmier. Tot de Florii este și sărbătoarea celor care poartă nume de flori.
O tânără pianistă a murit după ce a stat 14 ani în comă. Femeia suferise o operație de mărire a sânilor O dramă medicală s-a încheiat tragic miercuri, 24 aprilie 2024, când inima Annabellei Benincasa, o tânără mamă și pianistă talentată, s-a oprit definitiv după ce a petrecut 14 ani în comă. Incidentul care a declanșat această lungă suferință a avut loc în mai 2010, când Annabella, pe atunci în vârstă de 21 de ani, a suferit complicații severe în urma unei operații de augmentare mamară la o clinică privată din Caserta, Italia.
Rafila vrea să compenseze anticoncepționalele. În ce condiții ar urma să se distribuie pentru minore? Ministrul Sănătăţii a anunțat că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru. Alexandru Rafila a explicat că proiectul este similar cu cel care a stat la baza compensării vaccinurilor pentru adulți.
O femeie a fost salvată de la moarte cu un rinichi de porc. A doua operație de acest tip la nivel mondial Lisa Pisano, o femeie de 54 de ani din New Jersey, a fost salvată de la moarte printr-o procedură medicală revoluționară, fiind prima persoană care a beneficiat simultan de un transplant de rinichi de porc modificat genetic și de implantarea unei pompe mecanice a inimii. Această operație dublă, realizată la NYU Langone Health în New York, marchează un progres semnificativ în domeniul transplanturilor și oferă speranță pacienților cu condiții medicale severe.
Caravana Medicală, o picatură de speranță într-un mare ocean de dezamăgire al sistemului medical românesc! Medici voluntari întind o mână de ajutor românilor neglijați de autorități! Peste 300 de buzoieni au beneficiat de servicii medicale gratuite! Sistemul medical a fost adus în pragul colapsului de toți cei care au condus România în ultimii 34 de ani.