Vaccinul anti-COVID al AstraZeneca, retras de la comercializare de către Comisia Europeană Comisia Europeană a retras, la cererea gigantului farmaceutic AstraZeneca, autorizația de comercializare în statele membre a vaccinului împotriva COVID-19 cunocut sub denumirea comercială „Vaxzevria”, folosit inclusiv în România. Decizia se aplică începând cu data de 7 mai. Anunțul vine în condițiile în care compania anglo-suedeză s-a confruntat cu tot mai multe critici leate de posibile efecte adverse ale tratamentului.
Petrecerile de Paște s-au sfârșit la spital pentru mulți români! Camerele de Gardă, pline după mesele copioase Sărbători cu peripeții pentru mii de bucureșteni. Peste 5 mii de oameni au sunat la 112 în minivacanța de 1 mai și de Paște. Cei mai mulți dintre ei au avut nevoie de îngrijiri de specialitate pentru problemele digestive, de la indigestii până la toxiinfecții alimentare.
Mihaela Bilic spune ce se întâmplă în organismul tău când mănânci drob de miel, de fapt Medicul Mihaela Bilic a explicat avantajele și dezavantajele unui produs extrem de popular în rândul românilor pe masa de Paște.
Situație critică pentru o româncă grav bolnavă de cancer! Nu poate beneficia de tratamentul gratuit Situație critică pentru o româncă grav bolnavă de cancer! Deși a câștigat procesul cu Ministerul Sănătății și ar fi trebuit să beneficieze gratuit de tratamentul costisitor, până acum, femeia nu a primit nimic. Medicamentul pe care trebuie sa îl ia nu se găsește la noi, iar aceasta este nevoită să îl cumpere cu 2.500 de euro din Turcia.
Exclusiv Politicianul care a trecut pe lângă moarte: „Bătălia o câștigi numai dacă vrei cu adevărat!” VIDEO Dezvăluiri în exclusivitate făcute de politicianul care a suferit de o boală cruntă. Codrin Ștefănescu a povestit la Realitatea PLUS momentele dificile prin care a trecut atunci când medicii i-au dat vestea.
Caz halucinant la Cluj-Napoca. Pacient cu accident vascular, transferat cu elicopterul la Suceava, după ce a fost refuzat de 5 clinici Caz halucinant la Cluj-Napoca. Un pacient cu accident vascular a fost transferat cu elicopterul SMURD la Suceava, după ce a fost refuzat de 5 clinici. Practic, în tot Centrul Universitar Cluj nu s-a găsit o clinică unde să fie operat, fie din lipsa de personal, fie de tehnică, potrivit presei locale.
Programul serviciilor medicale de Paști. Cum lucrează spitalele și farmaciile? Sărbătoarea Paștelui modifică programul serviciilor medicale în întreaga țară. Serviciul de ambulanță va avea program normal, cu mențiunea că în această perioadă va asigura și eliberarea de certificate constatatoare de deces, solicitările populației fiind preluate la numărul de telefon 112.
Administraţia Spitalelor Bucureşti: 22.000 de copii şi adolescenţi din România suferă de afecţiuni psihice Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti anunţă, vineri seară, că peste 22.000 de copii şi adolescenţi din România suferă de afecţiuni psihice, iar infrastructura actuală nu mai satisface cerinţele actuale. De aceea, instituţia a semnat un protocol pentru realizarea unei noi clădiri pentru Secţia Psihiatrie Pediatrică a Spitalului Obregia.
Cancerul la copii: cum poate fi depistat și care sunt simptomele. Toți părinții trebuie să știe asta Cancerul la copii este o afecțiune rară, dar este esențial ca părinții să fie conștienți de semnele și simptomele caracteristice pentru a putea detecta această boală în stadiile incipiente. Iată câteva dintre semnele și simptomele care ar trebui să ridice suspiciuni:
Cât timp putem să mâncăm ouăle roșii de la Paște fără să ne îmbolnăvim Ouăle fierte şi vopsite sunt nelipsite de pe masa de Paşte a fiecărui român, fiind probabil singurul element comun în toate regiunile ţării.
Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă ții post negru trei zile? Unii oameni de știință recomandă 3 mese și 3 gustări pe zi, în timp ce alții recomandă să nu mâncăm niciuna. Înainte de a intra în panică, trebui să știi că aceasta nu este o înfometare. De fapt, postul este una dintre cele mai vechi practici din istoria omenirii. De exemplu, utilizarea terapeutică a postului datează cel puțin din secolul al V-lea î.Hr., când medicul grec Hipocrate îl recomanda pacienților care prezentau anumite simptome de boli.
Controale ANSVSA în piețe: din ce este făcută, de fapt, brânza de oaie. Semnal de alarmă pentru consumatori Brânza ca vândută a fi „de oaie”, de fapt e de vacă, economie făcută la grăsimi și proteine, cam asta au descoperit inspectorii ANSVSA în urma unui control desfăcurat la 996 de unități alimentare din toată țara.
Metodele prin care îți poți da seama dacă laptele pe care îl cumperi este contrafăcut Laptele contrafăcut poate fi depistat prin metode simple, la îndemâna oricui. Uite ce trebuie să faci!
Ce se întâmplă în corp dacă înghiți sâmburi de măsline în fiecare zi, timp de o lună - Medicii au fost uimiți Măslinele sunt un aliment popular în bucătăria mediteraneană și sunt apreciate pentru gustul lor unic și pentru aportul lor nutritiv. Cu toate acestea, mulți oameni obișnuiesc să îndepărteze sâmburii înainte de a consuma măslinele. Dar ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măslină în fiecare zi timp de o lună? Această întrebare merită o analiză mai atentă.
Adevărul despre CARNEA DE MIEL pe care nimeni nu îl spune: Iată ce efect are asupra sănătăţii noaste Nelipsită de pe masa de Paşte, carnea de miel este gustoasă, dar aduce şi numeroase beneficii organismului.
Combinațiile alimentare pe care trebuie să le eviți cu orice preț la masa de Paște Masa de Paște este adesea un moment de sărbătoare în care familii și prieteni se adună pentru a împărtăși bucate tradiționale și delicioase. Cu toate acestea, combinațiile alimentare greșite pot duce la disconfort digestiv, diminuând astfel plăcerea acestui prânz festiv. Iată câteva combinații alimentare pe care ar fi bine să le evitați pentru a vă menține sănătatea digestivă în timpul acestei ocazii speciale:
Răsturnare de situație: Florin Piersic NU ar fi contactat nicio infecție nosocomială din spital. Ce anunță instituția unde a fost internat Spitalul din care s-a zvonit în presă că Florin Piersic ar fi contactat o infecție nosocomială a anunțat că informația este falsă.
Cum să reintroduci carnea în alimentația ta dacă ai ținut postul Paștelui După o perioadă de post, revenirea la o alimentație normală, mai ales la consumul de carne, necesită o atenție deosebită pentru a evita problemele digestive și pentru a menține un echilibru sănătos. Iată câteva sfaturi pentru o tranziție lină de la post la o dietă obișnuită, în mod special după Postul Paștelui:
Se cere demisia ministrului Sănătății: „Rafila și-a bătut joc de banii publici” Se aduc acuzații grave la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și i se cere chiar și demisia.
Alertă! Orașul din România în care locuitorii respiră mucegai și polen Locuitorii din Timișoara respiră aer încărcat cu particule de mucegai. O arată rezultatul obținut de niște senzori care funcționează cu ajutorul inteligenței artificiale și care au fost montați prin oraș.
Dezastru în Ministerul Sănătății, conform unui raport. Medicamente de milioane de lei, achiziționate doar pe hârtie Este haos în Ministerul Sănătății! Conform unui raport de audit al Curții de Conturi, medicamente in valoare de 800 de milioane de lei există doar în acte, nu și în stoc. La momentul verificărilor, instituția era condusă de mai bine de un an de actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila.
Mieii se vând în piețe fără să se respecte condițiile de igienă Imagini revoltătoare au fost suprinse într-o piață din Constanța. Comercianții care au venit, zilele acestea, ca să își vândă mieii, nu respectă condițiile de igienă. Carnea este tranșată în plină stradă, în mijlocul aglomerației, iar măcelarii nu folosesc mănuși.
Farmaciile fizice ar putea dispărea în următorii ani! Schimbări uriașe în domeniul medical: la ce să ne așteptăm Schimbări uriașe în domeniul medical. Farmaciile fizice ar putea dispărea în următorii ani, iar semnalul a venit de la cele mai mari companii farmaceutice. Pfizer, dar și alți giganți au anunțat că iau în calcul realizarea unor platforme online unde să vândă medicamentele.
Rafila, despre scandalul Pantelimon: „E de nepermis să compromiți medici pentru mize personale” Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit, miercuri, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Oficialul consideră că a fost un conflict intern.
Peste 200 de locuitori din satele județului Vrancea au beneficiat de servicii medicale gratuite! În România anului 2024, în mediul rural, accesul la sistemul public de sănătate a devenit greu accesibil.
PREMIERĂ! AstraZeneca RECUNOAȘTE în instanță că vaccinul său anti-Covid poate provoca un efect secundar rar: ce spune gigantul farmaceutic Compania AstraZeneca a recunoscut pentru prima dată în documentele din instanță că vaccinul său anti-Covid poate provoca un efect secundar rar.
Colegiul Medicilor, primele concluzii despre ancheta de la Spitalul Pantelimon, din Capitală: 17 morți Medicii de la spitalul Pantelimon, unde au murit 17 pacienți la secția ATI, nu sunt vinovați de decesul acestora! Este concluzia anchetei prezentate astăzi de Colegiul Medicilor din București, în care au fost audiați 23 de medici. Aceștia spun că nu există dovezi că vreunul dintre doctori a redus în mod intenționat doza de medicament recomandată.
Carnea care ne îmbolnăvește. Avertismentul Prof. Vlad Ciurea Alimentul preferat al românilor nu este sănătos pentru creier, atrag atenția medicii. Micii sau carnea de porc, în general, susține medicul Vlad Ciurea au un efect nociv asupra organismului.
Concluziile anchetei de la Spitalul Pantelimon din Capitală, prezentate astăzi de Colegiul Medicilor. Ce s-a descoperit până acum Colegiul Medicilor din Bucureşti (CMB) prezintă, miercuri, concluziile anchetei la Spitalul Pantelimon din Capitală, privind acuzațiile de administrare necorespunzătoare a unui medicament în Secţia ATI, ceea ce a dus la decesul a 17 pacienţi în patru zile.