Chiar dacă a primit îngrijiri de urgență prompte din partea unui voluntar de la Crucea Roșie și a echipajului ISU Sibiu, ea a fost transportată în stare critică la Spitalul Județean din Sibiu pe 21 aprilie.
Medicii au încercat să-i salveze viața Mariei, însă fără rezultat
Cu toate eforturile depuse de medici, Maria Popescu nu a putut fi salvată, pierzându-și lupta pentru viață pe patul de spital.
Diagnosticată cu moarte cerebrală din cauza unui hematom intracranian, viața ei s-a încheiat într-un mod tragic și neașteptat.
Familia femeii i-a donat organele
Familia Mariei Popescu a ales să transforme această tragedie într-un act de generozitate remarcabil. Organele ei, incluzând ficatul, rinichii, corneea și țesutul osos, au fost donate pentru a oferi o șansă la viață altor persoane aflate în suferință.
Într-un comunicat de presă emis de Spitalul Județean de Urgență Sibiu, se menționează că procesul de recoltare a organelor a fost efectuat cu succes în cursul zilei de duminică, 28 aprilie 2024, cu implicarea echipelor medicale din București, Cluj și Iași. Deși pierderea Mariei Popescu este devastatoare pentru familia și prietenii săi, aceștia au ales să transforme această tragedie într-un act de altruism, oferind șansa la viață altor persoane aflate în nevoie.
„Familia unei paciente în vârstă de 50 de ani a decis ca organele acesteia să fie recoltate pentru a ajuta la salvarea mai multor vieți omenești, după ce pacienta, internată în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a fost declarată în moarte cerebrală. La procesul de prelevare a organelor au participat echipe de medici din București, Cluj și Iași. Intervenția de recoltare a organelor – ficat, rinichi, cornee și os – a fost realizată în cursul zilei de duminică, 28 aprilie 2024. Echipa de la București a prelevat țesut osos, medicii de la Iași au recoltat ficatul și corneea, iar echipa de la Cluj a prelevat rinichii. După prelevare, echipele de medici au plecat de urgență către centrele de transplant de care aparțin”, se arată în comunicatul de presă.
Procesul de recoltare a organelor a decurs cu succes și au participat medici din București, Cluj și Iași. Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a transmis condoleanțe familiei îndurerate și le-a mulțumit pentru gestul frumos de a accepta donarea organelor, un gest care cu siguranță va aduce speranță și alinare altor familii aflate în suferință.
„Pacienta în vârstă de 50 de ani a fost adusă în data de 21 aprilie 2024 în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu intubată și ventilată mecanic, după asfixie mecanică. Din UPU, conform evaluării inițiale, pacienta a fost preluată de Serviciul Neurologie și, în timpul investigațiilor, starea deja precară a acesteia s-a agravat, fiind preluată de urgență de Secția Neurochirurgie în stare gravă, unde a fost operată în cursul aceleiași zile, din cauza unui hematom intracranian. Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu dorește să transmită condoleanțe și mulțumiri familiei îndurerate pentru frumosul gest de a accepta ca pacienta să devină donator de organe, un act medical care cu siguranță va oferi o nouă șansă la viață unor pacienți aflați în suferință”, se mai arată în comunicat.