Salata „Perla neagră” pentru Revelion. Vei avea noroc cu carul în 2023 dacă o vei mânca Salata „Perla neagră” pentru Revelion: Vei avea noroc cu carul în 2023 dacă o vei mânca în noaptea dintre ani.
Motivul pentru care astăzi trebuie să mănânci neaparat șuncă sau bacon Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.
Sucul care te pune pe picioare şi îţi întăreşte imunitatea Acest elixir vitaminizant și energizant este ideal dimineața, când avem nevoie să ne reîncărcăm bateriile pentru o nouă zi. Atât ananasul, cât și fructul kiwi au efecte tonice și revigorante.
De ce trebuie să mănânci STRUGURI de Revelion. Secretul celor 12 boabe Una dintre cele mai populare tradiții presupune ca în meniul de Revelion să includem neapărat și boabele de struguri.
Cel mai periculos aliment din supermarket: toată lumea îl cumpără, deși ne poate UCIDE - În perioada sărbătorilor se consumă în exces Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că zahărul ne îngraşă şi ne distruge dinţii.
Explozie de infecții respiratorii, de Crăciun. De trei ori mai multe cazuri față de anul trecut Dacă anul trecut, de Crăciun, erau înregistrate aproape 40.000 de cazuri de infectări respiratorii acute, în perioadsa 19-25 decembrie 2022 numărul acestora a depășit 140.000 de cazuri.
Leacul recomandat de nutriționiști după mahmureală. Neutralizează alcoolul Nutriţioniştii recomandă murăturile ca leac împotriva mahmurelii. „Este cel mai bun remediu după o nopate de beţie. Murăturile ne scapă de greaţă în primul rând şi neutralizează direct alcoolul. Mai mult, ele conţin şi vitamina C, cu rol important în metabolizarea băuturilor etilice”, precizează nutriţionistul Gabriel Sasu.
Alertă de gripă. Românii care au avut COVID, predispuși la noile tipuri de gripe și viroze În plin sezon al virozelor și gripelor, mediculul epidemiolog Adrian Marinescu atrage atenția că persoanele care au avut forme severe de COVID-19 în pandemie sunt mai predispuse la îmbolnăvire, pentru că au încă sistemul imunitar afectat.
Concediul paternal. Tații vor avea dreptul la mai multe zile libere pentru îngrijirea copilului. Anunțul Guvernului Tații care participă efectiv la îngrijirea copilului au dreptul la un concediu paternal de 10 zile lucrătoare, dublu faţă de cât este acum, iar acest concediu se acordă la nașterea copilului indiferent dacă părinţii sunt căsătoriţi sau nu sau dacă copilul este adoptat. În cazul decesului mamei, în timpul naşterii sau în perioada concediului de lăuzie, tatăl beneficiază de o indemnizaţie egală cu indemnizaţia de maternitate cuvenită mamei decedate, a decis Guvernul.
Invazie de viespi asiatice în Europa - cât de periculoasă este înțepătura Este invazie de viespi asiatice în Europa, iar specialiștii spun că ele se pot răspândi foarte rapid. Insectele se hrănesc cu albine sau alte zburătoare.
Banala analiză de sânge care îți arată dacă ești predispus să faci Alzheimer Analiza, care presupune prelevarea unei probe de lichid cefalorahidian (LCR) din partea inferioară a spatelui, ar putea permite diagnosticarea mai rapidă a bolii şi începerea mai devreme a tratamentului, relatează miercuri The Guardian.
Drenajul limfatic, calea spre o viață mai sănătoasă. Cum îl poți face acasă (video) Sustemul limfatic este format dintr-o întreagă rețea de țesuturi și organe care ajută organismul să scape de toxine. Drenajul limfatic este o necesitate pentru o viață sănătoasă.
Alimentul miraculos care repară ficatul bolnav: reduce grăsimea și inflamația În jur de 25% din populaţia lumii suferă de ficat gras.
Monștrii din fața noastră. Stau ascunși sub piele și ne pot intra în ochii - FOTO Natura ne oferă în permanență surprize neașteptate, care ne reamintesc cât de fascinate pot fi chiar și cele mai mici forme de viață care ne înconjoară. De exemplu, o mică schimbare de perspectivă transformă banalii acarieni care se dezvoltă la nivelul feței în apariții terifiante, demne de filmele de anticipație.
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci piftie - Specialiștii au făcut o descoperire complet surprinzătoare Deși se știe că majoritatea preparatelor de Crăciun îngrașă și ne afectează sănătatea, avem o veste bună pentru gurmanzi: piftia nu face parte din această categorie.
Pericolul petardelor - avertismentul unui medic oftalmolog: Toată noaptea de Anul Nou i-am cusut ochii, nu am mai putut salva nimic Traumatismele oculare apărute în perioada sărbătorilor de iarnă sunt cele mai frecvente și cele mai grave, mai ales din cauza pocnitorilor.
Români, luați cu ambulanța după masa de Crăciun - Mii de apeluri la 112 Val de apeluri la 112 după masa de Crăciun. Românii au mâncat sarmale, cârnați și caltaboș fără să țină cont însă de cantitate. Mulți au stropit bucatele tradiționale și cu alcool și au avut nevoie de intervenția medicilor.
5 trucuri alimentare care reduc riscul de cancer, dezvăluite de un nutriționist Un lucru e sigur: niciun aliment nu poate preveni sau cauza singur cancerul, insa cercetarile arata ca anumite obiceiuri alimentare si abordari in stilul de viata pot juca un rol in reducerea riscului de cancer.
5 combinații alimentare periculoase pe care ar trebui să le evităm De multe ori ne provocăm singuri problemele de sănătate, prin alegerile alimentare pe care le facem. Am putea evita multe catastrofe dacă ne-am gândi de două ori înainte să ne preparăm sau să ne cumpărăm mâncarea. Vei afla acum că multe dintre combinațiile culinare pe care le-ai făcut întreaga viață sunt greșite și că ele îți provocau stările inexplicabile de rău.
Bebeluş de 3 luni, internat cu gripă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Câți copii au petrecut sărbătorile la spital O fetiţă de trei luni a fost internată, în prima zi de Crăciun, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, fiind transferată de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”. În total, 14 copii au petrecut sărbătorile internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.
Peste 16,9 milioane de doze anti-COVID, administrate în Români. BILANȚUL, la 2 ani de la începerea vaccinării, în România 16.903.644 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ţara noastră, potrivit Ministerului Sănătăţii, până pe 25 decembrie 2022, iar 8.129.452 de persoane au schema completă. Informația vine în contextul în care astăzi se împlinesc doi ani de la debutul campaniei de imunizare împotriva virusului SARS-CoV-2 în România.
10 legume și fructe de consumat pentru o stare de bine pe timpul iernii Vara este ușor să consumi fructe și legume: pepene verde, fructe de pădure, salate, roșii, totul este la îndemâna noastră pentru a ne ajuta să ne menținem în formă cu fructe și legume proaspete. Dar lucrurile devin puțin mai complicate iarna și nu neapărat pentru că nu am avea acces la unele dintre fructele de vară, ci pentru că suntem tentați să consumăm mâncăruri mult mai consistente. Însă, avem nevoie de aceste produse proaspete pentru a ne completa resursele de vitamine și pentru a rămâne sănătoși!
Motivul pentru care astăzi trebuie neaparat să mănânci un anumit tip de prăjitură Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.
Alexandru Rafila, anunț despre riscul unui nou val de COVID-19 în România - Cine trebuie să se vaccineze Ministrul Sănătăţii - Alexandru Rafila a anunțat cum se va proceda în perioada următoare dacă numărul de infectări COVID-19 va crește foarte mult în România.
Alexandru Rafila, despre sezonul gripal: "Impactul mai mare este pentru copii". Ce îi sfătuiește pe părinți Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a precizat că actualul sezon gripal afectează mai mult copiii şi a făcut apel la părinţi să nu îi ducă la spital dacă au forme uşoare sau medii de gripă, ci să consulte medicul de familie. Ministrul are și o recomandare pentru părinți în acest sens.
Video Povestea de viață care a emoționat întreaga Românie - Drama unui tată: I-a fost rușine să intre la serbarea fiicei de la școală În prag de sărbători, povestea emoționantă a lui Marius a făcut înconjurul internetului. Bărbatul muncește din greu ca măturător ca să aibă ce pune pe masă pentru cei cinci copii ai săi. La serbarea fiicei sale, i-a fost rușine să intre în sală și a așteptat pe hol, pentru că era îmbrăcat în hainele de la muncă.
5 alimente care afectează negativ rinichii Rinichii îndeplinesc o funcție esențială în organism, cea de eliminare a toxinelor. Te mențin sănătos și reglează inclusiv tensiunea arterială. Află ce alimente trebuie să eviți pentru a preveni afecțiunile renale.
Creștere ușoară a cazurilor noi COVID în România. 33 de decese în săptămâna Crăciunului În ultimele șapte zile s-au înregistrat 3.432 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și au fost raportate 33 de decese, potrivit raportului transmis luni de Ministerul Sănătății.
Singura legumă care îţi curăţă ficatul şi ajută la regenerarea acestuia În timp, dacă ficatul nu este îngrijit corespunzător, poate fi expus unei serii de afecțiuni care pot provoca inclusiv decesul.
Ceaiul care face minuni pentru cei care suferă de arsuri la stomac Arsurile la stomac sunt cauzate de boala de reflux gastrointestinal. Simptomele apar atunci când sucurile acide din stomac urcă în esofag, tubul care leagă gâtul de stomac.