Ministrul Sănătăţii anunţă că în data de 3 ianuarie a trimis Comisiei Europene, spre avizare ordinul privind interzicerea exportului anumitor medicamente Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, anunţă că în data de 3 ianuarie a trimis Comisiei Europene, spre avizare, un Ordin de ministru prin care se interzice, pentru o perioadă limitată, exportul anumitor medicamente cu privire la care există risc de penurie în România. Rafila spune că se aşteptă ca avizul Comisiei să fie pozitiv, având în vedere că lista nu este foarte mare şi că este „bine fundamentată”.
Rafila dă asigurări că se vor găsi suficiente medicamente în farmacii: Dar asta nu înseamnă că toată lumea trebuie să își facă provizii Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, dă asigurări că în farmacii vor fi „cantităţi suficiente” şi de medicamente antiinflamatoare, şi de antitermice, şi de antivirale. Acesta explică faptul că sincopele în aprovizionarea cu astfel de medicamente sunt cauzate, pe de o parte, de suprapunerea perioadei de creştere a numărului de cazuri cu perioada sărbătorilor, când au fost zile libere, dar şi de unele probleme în aprovizionarea cu materie primă pentru medicamente din China şi India.
Răsturnare de situație în cazul copilului de 3 ani despre care s-a spus că ar fi murit de gripă - Ministrul Rafila dezminte informațiile Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că informaţiile preliminare pe care le-a primit cu privire la cauzele decesului copilului de 3 ani internat la Spitalul de Pediatrie din Braşov arată că nu gripa este cauza morţii micuţului.
Situație incredibilă la Neamț: Este manager la Ambulanță, deși a fost respinsă la examen Informații revoltătoare vin de la Piatra Neamț! De mai bine de nouă ani, serviciul de Ambulanță este condus de Dorice Albu, medic ce nu a reușit să câștige concursul pentru funcția de manager, dar cu toate acestea este manager interimar.
SEMNUL de pe picior care îţi arată cât de mult vei trăi. Știai asta?! Cercetări recente, efectuate pe 3.400 de oameni, i-au făcut pe cercetători să se întrebe dacă nu cumva durata de viaţă ne este "scrisă" în mărimea piciorului.
Dieta de weekend: cum scapi de kilogramele în plus, în doar două zile. E incredibil! Dieta numită "de weekend" ne oferă ocazia excelentă de a scăpa de câteva kilograme şi, în acelaşi timp, de a ne detoxifia. Rezultatele se vor vedea cu ochiul liber: kilograme pe minus, piele mai suplă, fără "impurităţi", iar oboseala dispare.
Exclusiv Românii au mâncat carne expirată de Revelion! Tone de carne, din Africa de Sud, reambalate în Olanda și vândute în România. Horia Constantinescu: Ne vom adresa Comisiei Europene Seful ANPC Horia Constantinescu a declarat sambata, in exclusivitate la Realitatea PLUS, ca autoritatile romane se vor adresa Comisiei Europene in urma neregulilor gaiste ca urmare a controalelor efectuate la operatori economici din Capitala. Mai exact, vorbim despre tone de carne expirata din Africa de Sud, congelata si reambalata in Olanda, apoi distribuita in tara noastra.
Veste bună pentru bolnavii de Alzheimer. A fost autorizat un nou tratament Autoritatea sanitară din statele Unite a aprobat comercializarea unui nou tratament medicamentos împotrova maladiei Alzheimer: Lecanemab. El va fi comercializat sub denumirea „Leqembi”.
Cele mai bune soluții pentru un somn odinitor. Ce anume te ajută să adormi rapid și profund Psihoterapeuții afirmă că un somn profund care ajunge în starea de REM (Rapid eye movement sleep/Mișcare rapidă a ochilor) permite corpului să se recupereze mai ușor după o zi solicitantă, dar și creierului să se destindă și să creeze vise cât mai aproape de realitate, notează mindbodygreen.com
Avertisment sumbru al epidemiologilor: Revenirea copiilor la școală va duce la creșterea cazurilor de gripă în România Un important epidemiolog avertizează că de săptămâna viitoare va crește numărule de infecții respiratorii și mai ales cazurile de gripă după deschiderea școlilor. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, vorbește de importanța respectării măsurilor dar și a vaccinării antigripale, la copii și adulți.
Tehnologia care poate diagnostica boli prin identificarea celulelor moarte din sânge Noua tehnologie este bazată pe identificarea unui proces biologic, denumit metilare, în fragmentele ADN provenite din celule moarte şi care circulă în sânge.
Ministerul Sănătății, recomandări de ultimă oră în starea de ALERTĂ epidemiologică - TOATE măsurile pentru populație, în școli și spitale Ministerul Sănătății a anunțat recomandări pentru români în timpul stării de alertă epidemiologică. Ce măsuri trebuie să respecte populația în următoarea perioadă?
Ce se întâmplă când pierzi nopțile, conform celui mai recent studiu în domeniu Noile studii relevă că pierderea nopților nu este cel mai sănătos obicei pentru corpul tău. Conform unei noi cercetări publicate în Experimental Physiology, anumite tipare de somn sunt asociate cu un risc mai mare pentru anumite boli. Iată ce au descoperit.
Alertă epidemiologică în România. Un alt spital INTERZICE vizitarea bolnavilor, din cauza infecțiilor respiratorii Un alt spital din România închide porțile pentru rudele bolnavilor. Măsura a fost luată din cauza alertei epidemiologice anunțată de INSP după creșterea uriașă a cazurilor de infecții respiratorii, inclusiv de gripă.
Cum poți avea grijă de sănătatea digestivă în fiecare zi Alimentele pe care le consumi și stilul de viață pe care îl adopți influențează în mod direct sănătatea digestivă.
Stare de ALERTĂ epidemică, în România | Antiviralele se dau doar pe bază de rețetă. Anunțul ministrului Alexandru Rafila Alexandru Rafila - Ministrul Sănătății a declarat, vineri, că antiviralele vor fi distribuite în toate farmaciile din România și atrage atenția ca acestea să fie eliberate exclusiv pe bază de rețetă.
De ce ar trebui să mănânci mai des un ou fiert: calorii și beneficii pentru sănătate Vrei să crești conținutul de proteine al dietei tale, să uiți de celulită și să ai multă energie? Un ou fiert are calorii foarte puține, dar îți oferă multe vitamine și minerale. Este un ingredient versatil pentru salate sau sandvișuri și nu ai de ce să eziți să consumi mai des această variantă consistentă.
Secretul japonez pentru o piele mai tânără și sănătoasă. Toate femeile trebuie să încerce asta măcar o dată în viață! Cu totii ne dorim sa avem o piele tanara si frumoasa tot timpul. Pentru a reusi acest lucru, trebuie sa ne ingrijim pielea intr-un mod adecvat. Printre cele mai sanatoase modalitati de a ne pastra pielea sanatoasa si frumoasa, este metoda japoneza.
Cum se tratează corect bronșiolita Bronșiolita este o boală acută infecțioasă a tractului respirator, predominant virală, caracteristică sugarului și copilului mic. În cazul copiilor mai mari și al adulților cu simptomatologie similară, vorbim despre bronșită, scrie realitateamedicala.net.
Primele simptome ale cancerului de ficat pe care mulţi le ignoră Cancerul de ficat este cancerul care se formează în celulele ficatului. Acest tip de cancer apare mai des la persoanele trecute de vârsta de 50 de ani, iar bărbaţii prezintă un risc de două ori mai mare decât femeile de a dezvolta această boala.
Adevărul despre combinația de cătină cu miere de albine pe care nimeni nu îl spune Cătina cu miere de albine este un adevărat leac miraculos. Conține de 10 ori mai multă Vitamina C decât fructele citrice.
Cele 3 semne de gripă la copii la care trebuie să fie atenți părinții și să meargă la Urgență Copiii trebuie duși la Urgență doar în situația în care au anumite simptome, precum deshidratarea, dureri de cap sau mușchi sau învinețirea buzelor, spune Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din Capitală, care semnalează creșterea numărului de cazuri de gripă la copii.
Adevărata diferență dintre măslinele negre și cele verzi - Care sunt mai bune pentru sănătate Măslinele negre sunt deopotrivă apreciate cu măslinele verzi însă cele negre pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate.
Singurul aliment care scade colesterolul și curăță vasele de sânge Prezent din ce în ce mai des în alimentația oamenilor, humusul este un aliment cu numeroase beneficii asupra sănătății corpului.
Primele îngrijorări în Europa legate de subvarianta Omicron XBB.1.5, care a devenit dominantă în SUA Ministrul german al Sănătății și-a exprimat îngrijorări legate de o nouă subvariantă a coronavirusului care este asociată cu un număr tot mai mare de spitalizări cu COVID-19 în nord-estul Statelor Unite.
Cauze dese ale palpitațiilor cardiace. 5 dintre cele mai întâlnite Când bătăile inimii sunt mai accelerate, ar putea semnala o problema sau pur și simplu să fie inofensive. Medicii numesc modificările de scurtă durata ale bătăilor inimii tale palpitații.
Creștere alarmantă a cazurilor de infecții virale. Cum ne putem proteja de virozele respiratorii Infecțiile virale afectează, de obicei, tractul respirator superior sau inferior. Severitatea bolii virale variază foarte mult: formă gravă a bolii este mai des întâlnită la persoanele în vârstă și copii. Morbiditatea poate fi rezultatul direct al infecțiilor virale sau poate fi indirectă, în cazul agravării condițiilor care stau la baza manifestărilor cardiopulmonare sau a supraifectiei bacteriene de la nivelul plămânilor, sinuzitelor paranazale sau ale urechii medii.
Alertă: Explozie de infecții respiratorii în România, inclusiv gripă - Peste 74 de mii de cazuri și primele 2 DECESE - Raport oficial Alertă epidemiologică din cauza gripei în România! Peste 74 de mii de cazuri de infecții respiratorii au fost raportate într-o singură săptămână, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică. Au fost raportate și primele 2 decese din cauza gripei.
Anunț de la Ministerul Educației despre reînceperea cursurilor în contextul epidemiei de gripă - Ce măsuri se vor lua Școlile se vor redeschide în condiții normale. Ministerul Educaţiei nu are în vedere suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid.
A înghițit în fiecare zi câte un cățel de usturoi și ceva extraordinar s-a întâplat în corpul său Consumat pe stomacul gol, usturoiul ajută la prevenirea şi tratarea bolilor respiratorii. Puţine persoane cunosc, însă, beneficiile consumului de usturoi pe stomacul gol.