Articolele din categoria POLITICĂ:

Ministrul Mediului, despre defrișările ilegale: Vrem un control amănunțit. Mergem până la capăt
Ministrul Mediului, despre defrișările ilegale: Vrem un control amănunțit. Mergem până la capăt
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, duminică, la B1 TV,  în urma sesizării emise de Guvern către DNA, privind defrișările ilegale de păduri, că toate "instituțiile statului abilitate trebuie să ia act de acest raport", adăugând că a fost redactat un document pentru a fi trimis procurorului general al României, în vederea unui control amănunțit. În acest context, Grațiela Gavrilescu a subliniat că toți cei care au încălcat legea, indiferent de statut, vor plăti pentru faptele lor și a punctat, totodată, că este hotărâtă să meargă "în control până la capăt", întrucât nimeni nu are "dreptul să își bată joc de avuția națională".
Predoiu: Un adevărat prim-ministru rezolva problema cardului de sănătate. Victore, ţi-e frică!
Predoiu: Un adevărat prim-ministru rezolva problema cardului de sănătate. Victore, ţi-e frică!
Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, reia, pe Facebook, seria criticilor la adresa premierului Victor Ponta, pe tema cardului de sănătate, subliniind că "un adevărat prim-ministru" rezolva această problemă sau "cel puţin își cerea scuze pentru incompetenţă". În acest sens, Predoiu îi reproșează liderului PSD că se ocupă "pe Facebook de bârfe ieftine", adăugând că "atât poate".
Consiliul Naţional al PNL a aprobat programul de guvernare. Ce obiective au liberalii
Gorghiu: Băsescu și Ponta - originalul și copia sunt deranjați de ascensiunea PNL. Rămân fără voce
Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, susține, în cadrul unei postări pe pagina personală de Facebook, că atât premierul Victor Ponta, cât și fostul șef de stat, Traian Băsescu, sunt deranjați de "ascensiunea PNL", de coagularea "a unui mare partid de dreapta, unit și puternic, așteptat de 25 de ani", motiv pentru care au interesul "de a răspândi în spațiul public ideea unui blat politic, altul decât cel dintre ei doi". În acest sens, Gorghiu afirmă despre cei doi că lucrează în tandem, operând "o împărțire pe roluri, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani", ceea ce nu reflectă ceva nou.
Predoiu, atac virulent la adresa lui Ponta: Incompetentule, lasă minciunile şi găsește o soluţie
Predoiu, atac virulent la adresa lui Ponta: Incompetentule, lasă minciunile şi găsește o soluţie
Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a lansat, sâmbătă, pe pagina personală de Facebook, un atac dur la adresa premierului Victor Ponta, reproșându-i modul în care a înțeles să justifice haosul din sistemul de sănătate, în urma implementării cardului de sănătate, din cauza căruia, în primele două zile ale săptămânii care a trecut, mulți pacienți nu au putut beneficia de servicii medicale și, implicit, de rețete compensate. Predoiu îi cere liderului PSD să găsească o soluție, în acest sens, întrucât oamenii nu pot merge la doctor cu discursurile sale.
Elena Udrea, primul mesaj din arestul la domiciliu: Încă nu înțeleg de ce mă trezesc în patul meu
Elena Udrea, primul mesaj din arestul la domiciliu: Încă nu înțeleg de ce mă trezesc în patul meu
Fostul ministru Elena Udrea a postat pe pagina sa de facebook primul mesaj după ce a fost plasată în arest la domiciliu. Aceasta a precizat că nu a mai fost trezită de zgomotul înfiorător al zăvoarelor din închisoare, precizând că încă nu înțelege de ce se trezește în patul său. Mai mult, Udrea mai scrie că încearcă să se readapteze la viața acasă și adaugă că este suprinzător cum uiți unele obișnuințe, ca folosirea telefonului mobil sau rotirea robinetului de la duș. 
9 MAI. Ziua care a schimbat pentru totdeauna destinul Europei. Ce trebuie să știi despre această zi Alt tip
9 MAI. Ziua care a schimbat pentru totdeauna destinul Europei. Ce trebuie să știi despre această zi
9 MAI. Declaraţia rostită la 9 mai 1950 de Robert Schuman, ministrul francez al Afacerilor Externe, a rămas înscrisă în istoria construcţiei europene drept „declaraţia Schuman”. Textul prevedea crearea unei Comunităţi a cărbunelui şi oţelului, ai cărei membri urmau să-şi gestioneze împreună aceste două resurse. Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului (CECO), înfiinţată de Franţa, Germania, Italia, Ţările de Jos, Belgia şi Luxembourg, a fost prima dintr-o serie de instituţii europene supranaţionale care au stat la baza Uniunii Europene de astăzi, potrivit Europa.eu.