"Nu vreau să fac parte din conjurația. Victor Ponta nu a ajuns premier pe data de 7 mai 207, ci pe 7 mai 2012, adică acum trei ani. Dacă acest Corp de control al premierului venea cu acest control la trei zile după ce devenea premier, spuneam că Realitatea TV trebuie să prezinte acest lcuru. În cazul de față, mi se pare o prosteală pe față. Ponta s-a speriat de presiunea străzii, a simțit-o pe pielea lui în noiembrie, când a pierdut alegerile, iar ieri, în stradă, în România, au fost 40.000 de oameni, am fost la Cluj și am văzut aproape 5.000 de oameni. Realitatea a vorbit tot timpul despre defrișări, Mihai Tatulici avea o emisiune - Români prinde rădăcini. Realitatea TV a luat un premiu la Jocuri de Putere de la APTR pentru campania mea cu Transilvania furată. La fel au făcut și Carmen Avram, și cei de la România te Iubesc, de la Pro TV", a spus Rareș Bogdan.
Jurnalistul a promis că va analiza la emisiunea sa, Jocuri de Putere, scandalul despăduririlor ilegale
"Este vorba despre o cârdășie a guvernelor, de ani de zile, care pe baza unui HG dat de guvernul Năstase au început să radă România din rădăcini. Vom vorbi mâine seară (luni) la Jocuri de Putere de un HG promovat în guvern de socrul premierului Ponta, Ilie Sârbu, pe când era ministru al Agriculturii în 2003, de faptul că domnul Dumitru, celebrul director escroc al Direcției Slvice din România ar fi trebui închis pe o sută de ani pentru ce a făcut României. După ce 40.000 de oameni au ieșit în stradă, s-a trezit Corpul de control al premierului să reacționeze. Dacă crede că reușește să păcălească pe cineva, pe mine nu mă păcălește. Toate faptele de acolo sunt vechi", a mai spus Rareș Bogdan.
"Multă lume înjură Holzindustrie Schweighofer. Numai că, ce nu spunem noi, e că acești oameni jumulesc de 12 ani cu voie de la stăpânire, care este românească. Mizeriile noastre politice le-au aprobat toate astea, politcieniii români: domnul Boc, Răzvan Ungureanu, Călin Popescu Tăriceanu, Adrian Năstase și Victor Ponta, care a realizat, după trei ani de zile, că nu mai putem respira deloc", a spus jurnalistul Realitatea TV.
După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că problema va fi dezbătută în prima ședință a CSAT, Guvernul sesizează DNA-ul și dă un raport al Corpului de Control al Guvernului care arată amploarea dezastrului.
Conform unor documente făcute publice de Guvern, s-au făcut verificări la direcţiile silvice din judeţele Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ şi Suceava, pentru perioada 16.03.2009 - 31.12.2012.
În urma verificărilor, au fost constatate nereguli şi încălcări ale dispoziţiilor legale.
Potrivit documentelor, au rezultat indicii privind săvârşirea unui număr de 52 de posibile fapte de natură penală. În raport se reclamă defrişările ilegale din ţară, angajaţii de la Romsilva şi firmele implicate în traficul fondului forestier fiind acuzaţi de abuz în serviciu, fals în acte, fals în declaraţii şi fals intelectual.