Articolele din categoria MEDIU:

Casa Presei
Motivul INCREDIBIL pentru sporurile de condiții vătămătoare de la Consiliul Concurenței
Sporuri „de antenă”! Angajații Consiliului Concurenței își completează veniturile lunare prin sporuri „de antenă” care ajung la peste 2.200 de lei. Este vorba sporurile de condiții vătămătoare din cauza radiațiilor antenelor de pe Casa Presei, unde își are sediul Consiliul Concurenței. În schimb, ANCOM susține că nu este niciun pericol, nivelurile de radiații fiind foarte mici. Guvernul Orban a decis reducerea considerabilă a acestor sporuri, care nu vor mai fi diferențiate, ci aceleași pentru toata lumea - 25% din salariul de bază minim brut pe ţară.
teren agricol
Ministrul Agriculturii: „Zestrea României - jalea de la Domeniile Statului. Un Excel modificat de oricine”
Ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, critică situația precară găsită la Agenția Domeniilor Statului după mandatul social-democraților. „Toată zestrea României gestionată de Agenția Domeniilor Statului se află într-un Excel pe care oricine poate să îl modifice din greșeală sau din rea voință”, a declarat ministrul Agriculturii într-un interviu acordat Agerpres.
colectare selectivă Video
Orban, declarație fără perdea despre autoritățile locale: „Primarii n-au cojones”
Premierul Ludovic Orban le reproșează primarilor că nu au destul de mult curaj să impună măsuri mai dure în gestionarea deșeurilor. Șeful Executivului a recurs la o expresie neobișnuită pentru a-i taxa pe edilii din mai multe localități care nu iau nicio măsură pentru colectarea selectivă a deșeurilor. România este pe ultimul loc în UE la acest capitol și riscă un infringement din cauza necolectării selective.
Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene Video
Planul Verde al Europei, prezentat de Ursula von der Leyen la Bruxelles
Comisia Europeană și-a prezentat miercuri planurile de mediu pentru următorii 30 de ani - „Green Deal”. Pactul continental de Mediu stabilește cele mai ambițioase ținte anti-poluare din istorie. Noul plan vrea ca Uniunea Europeană să devină până în 2050 neutră din punct de vedere al gazelor cu efect de seră. De asemenea, în următorii 30 de ani, creșterea economică ar trebui să fie decuplată de utilizarea resurselor naturale.
Vreme extremă, în România. Avertisment: dereglajul climatic devine regulă. Impact devastator
Parlamentul European declară situația de urgență privind clima
Parlamentul cere ca UE să se angajeze în cadrul Conferinței ONU să atingă un nivel zero al emisiilor nete de gaze cu efect de seră până în 2050. Înaintea Conferinței ONU pentru schimbările climatice COP25 de la Madrid din 2-13 decembrie, deputații au adoptat joi o rezoluție prin care declară situația de urgență privind clima și protecția mediului în Europa și la nivel global. Aceștia solicită de asemenea ca toate propunerile legislative și bugetare făcute de Comisie să fie în conformitate cu obiectivul de limitare a încălzirii globale sub 1.5°C.