Articolele din categoria MEDIU:

Deșeuri
Ziua și tranșa de deșeuri: Peste 27 de tone gunoi din Turcia și Grecia, oprite la Călărași
27.800 kilograme de deșeuri din plastic și sticlă, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare, au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei Călărași, relatează realitateadecalarasi.net. Tot astăzi, un container ce conţinea peste 25 tone de deşeuri (cauciuc), care urmau sa fie importate în România fără respectarea prevederilor legale, au fost depistate de polițiștii de frontieră în Portul Constanţa Sud Agigea. Deșeurile proveneau din Germania.
Container deșeuri, Port Constanța
FOTO România riscă tot mai mult să devină lada de gunoi a Europei: Un container cu peste 25 tone de deșeuri, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea. Deșeurile provin din Germania
Container ce conţinea peste 25 tone de deşeuri (cauciuc), care urmau sa fie importate în România fără respectarea prevederilor legale, au fost depistate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. 
MINUNEA naturală din munții Piatra Craiului ce atrage turiștii după prăbușirea cascadei Bigăr - Imagini SPECTACULOASE de la Vadu Crișului Video
MINUNEA naturală din munții Piatra Craiului ce atrage turiștii după prăbușirea cascadei Bigăr - Imagini SPECTACULOASE de la Vadu Crișului
O altă cascadă din România atrage turiștii după prăbușirea faimoasei căderi de apă de la Bigăr. Este vorba de cascada de la Vadu Crișului, din munţii Pădurea Craiului, în judeţul Bihor. Spectaculoasa cădere de apă de la Vadu Crișului poate detrona faima câștigată în ultima vreme de cascada de la Bigăr, atât ca mărime cât şi ca frumuseţe. 
Foto arhivă
Criza gunoaielor din Sectorul 1. NU va fi instituită STAREA de alertă. Ce variante propune Alin Stoica, prefectul Capitalei. Garda de Mediu încă nu a dat amenzi
Criza gunoaielor din Sectorul 1 este departe de a se fi încheiat. Romprest, Primăria Sectorului 1 și sortatorii de gunoaie încă nu au ajuns la o înțelegere. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că una dintre soluțiile de deblocare a crizei o reprezintă plata creanțelor către sortatorul de gunoaie direct de primărie.
Foto arhivă
Premierul intervine în criza gunoaielor din Sectorul 1: „Până la decizia instanței important este să se respecte contractele de ambele părți”
Prim-ministrul Florin Cîțu a spus că cetățenii nu trebuie să sufere din cauza conflictului dintre Primăria Sectorului 1 și compania de salubrizare și le-a solicitat reprezentanților Gărzii de Mediu să intervină în forță. Șeful Executivului a mai spus că, până la decizia instanței, ambele părți trebuie să respecte contractele aflate deja în derulare.
Deșeuri Bulgaria Vama Giurgiu
Peste 10 tone de deșeuri transportate ilegal din Bulgaria, oprite în Vama Giurgiu. Care era DESTINAȚIA transportului
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două ansambluri rutiere, cantitatea de 10.300 de kilograme deșeuri metalice și din polistiren, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare, relatează realitateadegiurgiu.net.
Cascada Bigar
Directorul Institutului Geologic: Devierea cursului de apă poate avea legătură cu prăbușirea Cascadei Bigăr
Directorul Institutului român de geologie, Ștefan Marincea, susține că este posibil ca amenajarea făcută de Romsilva pentru a alimenta cu apă o păstavărie să fi generat, în timp, procesele care au dus la prăbușirea unei bucăți din Cascada Bigăr. În direct la Realitatea Plus, specialistul a oferit explicații care contrazic poziția exprimată de Regia Pădurilor, potrivit căreia ar fi FALSE orice ipoteze privind rolul factorului uman în distrugerea monumentului natural. Și șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a afirmat la Realitatea Plus că a trimis o echipa în zonă și că o anchetă este în derulare.