Articolele din categoria MEDIU:

Prefectul Alin Stoica, despre scandalul gunoiului din Sectorul 1: Suntem pregătiți pentru măsuri excepționale/Șeful Gărzii de Mediu: Vom vedea dacă sunt elemente pentru plângeri penale  Exclusiv
Prefectul Alin Stoica, despre scandalul gunoiului din Sectorul 1: Suntem pregătiți pentru măsuri excepționale/Șeful Gărzii de Mediu: Vom vedea dacă sunt elemente pentru plângeri penale. Avertisment pentru sănătatea oamenilor
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, și șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, au anunțat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, ce măsuri vor fi luate în cazul Romprest în scandalul deșeurilor din Sectorul 1. Munții de gunoaie au început să fie strânși duminică de conducerea ilicită a companiei Romprest. Însă minunea nu va dura mai mult de 3 zile. Potrivit unor surse Realitatea Plus, firma de salubritate va îngropa din nou, de săptămâna viitoare, inima capitalei în deșeuri. 
Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială Video
Klaus Iohannis, Nicușor Dan și Tanczos Barna, pe bicicletă în parc. Autoritățile, apel pentru un transport sustenabil
Mai mulți bicicliști, mai puțină poluare! Președintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să lase acasă mașina personală, să folosească un mijloc de transport nepoluant. sau chiar să meargă mai mult pe jos. Șeful statului a participat joi la dezbaterea „Ziua Bicicletei”, pe tema transportului sustenabil. A venit la eveniment cu bicicleta, iar apoi, la Palatul Cotroceni s-a dus tot pe două roți. Pe bicicletă au mers la eveniment și Primarul General, Nicușor Dan, dar și ministrul Mediului, Tanczos Barna, relatează Realitatea Plus.
Un incendiu a izbucnit la o societate de incinerare a deşeurilor periculoase
INCENDIU la o hală de incinerare a deșeurilor periculoase, lângă Rafinăria Petrobrazi. S-a emis MESAJ RO-ALERT - VIDEO
Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţă, la o societate de incinerare a deşeurilor periculoase din comuna prahoveană Brazi. Autorităţile au emis un mesaj RO-ALERT prin care avertizează asupra degajărilor masive de fum. Hala nu prezintă siguranță, plafonul s-a prăbușit, iar echipajele nu pot pătrunde în interior. Operatorul economic avea, în prezent, autorizația de operare suspendată, nefiind la primul incident de acest fel. În curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, motiv pentru care se ia în calcul ca în interiorul halei să fie surprinsă o persoană.
Deșeuri Prahova / Foto: Captură Facebook Octavian Berceanu
Acuzații GRAVE ale șefului Gărzii Naționale de Mediu, după control din județul Prahova: Primăriile localităţilor Drăgăneşti şi Urlaţi "dosesc" deşeuri, acoperindu-le ilegal cu pământ
Octavian Berceanu, comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), acuză primăriile localităţilor prahovene Drăgăneşti şi Urlaţi că "dosesc" deşeuri, acoperindu-le ilegal cu pământ. Acuzațiile sunt făcute într-o postare publicată pe contul său de Facebook, postare care este însoțită și de două video-uri, care ilustează, la staţia de transfer deşeuri de la Drăgăneşti, cum gunoiul zace în ploaie, locul fiind un focar de infecţie, spune Berceanu, în condiţiile în care în zonă sunt muşte, animale, rozătoare, dar şi ciori. 
Acțiune a Gărzii de Mediu în jud. Ilfov (sursa: FB)
Șeful Gărzii de Mediu: Importurile de deșeuri au atins nivelul amenințării la siguranța națională
 Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, susține că încercările de a introduce în România deșeuri, prin importuri directe sau sub tot felul de disimulări, au atins cotele unei amenințări la adresa siguranței naționale. Berceanu a afirmat că nu există zi în care să nu existe astfel de tentative, iar zonele limitrofe ale marilor orașe au devenit gropi de gunoi nedeclarate.