Articolele din categoria MEDIU:

Bărbatul atacat de urs a fost preluat de SMURD
Ministrul Mediului: Actul normativ pentru ÎMPUȘCAREA URȘILOR agresivi este gata de aprobare
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat, sâmbătă, că proiectul de act normativ care permite împuşcarea urşilor agresivi este gata si săptămâna viitoare ar urma să intre în avizare interministerială. Anunțul a fost făcut de ministru într-o postare în care Barna a vorbit despre noul atac al unui urs asupra unui localnic din Harghita, atac în urma căruia victima a ajuns în stare gravă la spital.
Ministrul Mediului, Tanczos Barna
Tanczos Barna, despre reducerea vechimii parcului auto: România trebuie să găsească o soluţie de mijloc. Nu cred că impozitarea şi taxarea sunt singurele alternative
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, susține că taxarea şi impozitarea nu sunt singurele alternative pentru a reduce din vechimea parcului auto al României, motiv pentru care, la nivel guvernamental, se caută o soluţie "de echilibru", care să ofere "inclusiv sprijin financiar celor care renunţă la maşinile vechi". Potrivit ministrului, găsirea unei astfel de soluţii a reprezentat o condiţie în procesul de negociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pe componenta "Transporturi".
Cuștile pentru animalele de fermă vor fi eliminate treptat
Cuștile pentru animalele de fermă vor fi INTERZISE. Comisia Europeană dă curs unei inițiative cetățenești
Comisia Europeană va propune eliminarea treptată a cuștilor pentru unele animale de fermă, ca răspuns la inițiativa cetățenească ”Să punem capăt erei cuştii” (”End the Cage Age”). Anunțul a fost făcut miercuri, după ce peste un milion de cetățeni din UE au solicitat revizuirea normelor UE în ceea ce privește bunăstarea animalelor pentru a avea sisteme agricole mai etice şi mai durabile.