Articolele din categoria JUSTIŢIE:

Dubla crimă din Bran: piesa lipsă care poate schimba tot ce se știe despre moartea celor doi soţi
Dubla crimă din Bran: piesa lipsă care poate schimba tot ce se știe despre moartea celor doi soţi
Ies la iveală noi date din ancheta dublei crime de la Bran. A fost reaudiat principalul suspect, care este și vărul victimei și care a susţinut, în faţa procurorilor, că are probleme psihice. Cei doi soți au fost măcelăriți pentru o palmă de pământ pe care o împărțeau cu bărbatul. În trecut, agresorul depusese de mai multe ori plângeri la Poliţie împotriva rudelor sale, de fiecare dată cazul fiind clasat. 
Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel
Anca Alexandrescu, după ce a depus la Parchetul General actele privatizării Petrom: Am fost plăcut surprinsă, a fost o discuție aplicată
Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii CULISELE STATULUI PARALEL, a depus joi, la Parchetul General, documentele pe care le are privind contractul privatizării Petrom și analizele postprivatizare făcute de Curtea de Conturi. Jurnalista Realitatea Plus a precizat că șefa parchetului, Gabriela Scutea, n-a fost disponibilă, din cauza programului extrem de încărcat, dar că a avut o discuție cât se poate de constructiva cu adjunctul acesteia.
Frații Tate la DIICOT, 26 ianuarie (Inquam/O. Ganea)
Frații Tate, din nou în fața anchetatorilor. Noi declarații șocante ale influencerilor toxici - FOTO + VIDEO
Frații Tate au ajuns din nou, joi dimineață, la DIICOT, unde oamenii legii le verifică sub privirile lor telefoanele mobile și laptopurile pentru a găsi noi dovezi în acest dosar cu implicații la cel mai înalt nivel. La coborârea din duba care i-a adus de la arest, Andrew și Tristan Tate au declarat din nou că nu există dovezi în acest dosar și au negat acuzațiile ce li se aduc.
Zelenski
Volodimir Zelenski nu se mulțumește doar cu tancurile primite. Ce le cere liderilor din Occident în continuare
Preşedintele Volodimir Zelenski, care miercuri a împlinit 45 de ani, a mulţumit în mesajul său zilnic pentru tancurile Leopard 2 şi Abrams pe care chiar în această zi a aflat că le va primi ţara sa, dar a subliniat că „viteza şi volumul” acestui ajutor sunt elementele-cheie în continuare, în timp ce următoarea etapă a sprijinului militar occidental ar trebui să fie rachetele cu rază lungă de acţiune şi avioanele performante. 
Andrew și Tristian Tate / Foto: Profi Media Exclusiv
Alfred-Maurice de Zayas, doctor în Drept la Harvard, interviu exploziv despre frații Tate: Sunt odioși, toxici, periculoși
Alfred-Maurice de Zayas este un avocat american, scriitor, istoric, expert în domeniul drepturilor omului și al dreptului internațional, funcționar de rang înalt al Organizației Națiunilor Unite în retragere, activist pentru pace și, din 2012, expert independent al Organizației Națiunilor Unite pentru promovarea unei ordini internaționale democratice și echitabile (cunoscut și sub numele de raportor special), numit de Consiliul pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite. Alfred-Maurice de Zayas a studiat istoria și dreptul la Harvard, unde a obținut titlul de doctor în drept. A practicat dreptul corporatist în cadrul firmei de avocatură Simpson Thacher and Bartlett din New York și este membru pensionar al Baroului din New York și Florida. Alfred-Maurice de Zayas a acordat un amplu interviu jurnalistei Realitatea PLUS Ana Maria Păcuraru despre cazul fraților Tate. 
Fratii Tate
Frații Andrew și Tristan Tate, duși miercuri din arest la DIICOT. Primele declarații pentru presă: "Statul român vrea să ne ia banii"
Frații Andrew și Tristan Tate au fost duși, miercuri dimineață, din arestul Poliției Capitalei la sediul DIICOT, pentru noi acte procedurale în dosarul de trafic de persoane, constituire a unui grup infracțional organizat și viol. Alături de cei doi milionari britanici a fost dusă la DIICOT și una dintre cele două femei arestate împreună cu aceștia.
Curtea Constitutionala
Mai multe companii atacă la Curtea Constituțională supraimpozitarea din energie
Enel Green Power România, subsidiara locală a diviziei de producţie de energie regenerabilă a gigantului italian Enel, şi EDPR România, din grupul portughez de profil EDP Renováveis, au solicitat în instanţă sesizarea Curţii Constituţionale a României, cu excepţie de neconstituţionalitate privind prevederile legate de supraimpozitarea producţiei de energie electrică din Legea nr. 259/2021 şi din OUG nr. 119/2022, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. 
EADS
Tunul de aproape un miliard de euro de la ministerul de Interne - Cum au închis ochii Serviciile Secrete la contractul EADS
Un jaf de aproximativ un miliard de euro a făcut ca frontierele României să rămână neprotejate, la aproape 10 ani de când cei mai influenți oameni ai țării au semnat pentru așa ceva. Un alt motiv pentru care am fost refuzați în Schengen ar putea fi pentru că astăzi avem un singur scanner fix în Portul Constanța și niciunul dintre cei care au virat banii în afara țării nu sunt pedepsiți. Asta pentru că dosarul EADS a fost clasat de Laura Codruța Kovesi din vremea când conducea DNA. 
Nicolae (Culiță) Sterp
Lovitură pentru Culiță Sterp. Adio concerte în străinătate
Răsturnare de situație în cazul interpretului de muzică de petrecere Culiță Sterp. Acesta nu mai poate părăsi țara, după ce a fost trimis în judecată pentru că a produs un accident rutier, la Cluj Napoca, fiind sub influența drogurilor și a alcoolului. Cu doar câteva zile înainte, judecătorii acceptaseră solicitarea artistului de a-l lăsa să plece din țară, însă procurorii au contestat decizia și au avut câștig de cauză.
Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel Exclusiv
ANCA ALEXANDRESCU, noi date șocante din contractul de privatizare a Petrom. "Și când vinzi o casă ai mai multe clauze". BOMBA, duminică seară
Anca Alexandrescu a oferit noi detalii șocante din contractul de privatizare a Petrom, document pe care l-a obținut în exclusivitate și-l va prezenta duminică, într-o ediție specială a emisiunii "Culisele Statului Paralel". Într-o intervenție la Realitatea Plus, Alexandrescu a precizat că vineri a mai obținut încă un document bombă care dovedește că partea austriacă nu și-ar fi îndeplinit obligațiile asumate, asta și pentru că a beneficiat de complicitatea celor care au redactat contractul de privatizare.
Alexandru Cumpănașu
Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată de DNA. Când a fost fixat primul termen
Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au stabilit primul termen în dosarul în care Alexandru Cumpănașu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanța. Acesta este acuzat că ar fi folosit sau prezentat documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru a fi angajat ca expert IT pentru implementarea unui proiect guvernamental cu fonduri europene. Astfel, el ar fi încasat pe nedrept peste 200.000 de lei.