Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Dezastru sanitar în școli în plină epidemie de coronavirus: fără apă și toalete insalubre într-o comună vrânceană
VIDEO Dezastru sanitar în școli în plină epidemie de coronavirus: fără apă și cu toalete insalubre într-o comună vrânceană
Bătaie de joc fără margini! Deși promit tablete pentru elevi, autoritățile din multe localități nu asigură nici măcar condițiile minime de igienă. Toalete insalubre, în fundul curții, lipsa apei potabile și menajere, școli care stau să cadă. Aceasta este, în plină pandemie, realitatea sumbră cu care se confruntă mii de copii și profesorii lor, relatează Realitatea PLUS. 
Începerea noului an școlar 2020-2021 Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Klaus Iohannis a cerut un raport Guvernului după începerea anului școlar. Ce spune despre dotarea școlilor și testarea COVID a profesorilor
Preşedintele Klaus Iohannis apreciază că începutul noului an şcolar, în condiţii de pandemie, "a fost un succes", cu toate că în multe locuri nu sunt încă asigurate dotările tehnice. Șeful statului a făcut un apel la directorii școlilor pentru a cere ajutorul autorităților locale și al inspectoratelor județene în aceste cazuri. În plus, Iohannis a anunțat că așteaptă la sfârșitul primelor două săptămâni de școală un raport de la Guvern cu problemele constatate, dar și soluțiile propuse.
Purtarea măștii în școală Foto: swp.de
Nelu Tătaru: „Nu facem experimente cu copiii și profesorii în școală! Avem reguli și suntem obligați să le respectăm”
Nelu Tătaru respinge categoric stabilirea regulilor sanitare la nivelul școlilor în timpul epidemiei de coronavirus! Ministrul Sănătății a declarat luni seară, la o televiziune de știri, că măsurile anti-COVID-19 în școlile din România prevăd obligativitatea purtării măștii și distanțarea fizică, spre deosebire de landul german Baden-Württemberg, unde masca poate lipsi iar la orele de muzică este permis cântatul.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO/ Prima zi de scoală cu proteste: Elevii, în fața sediului Ministerului Educației, nemulțumiți de modul în care a decurs achiziția tabletelor
Este protest la această oră în fața Ministerului Educației. Elevii sunt nemulțumiți de modul în care a fost gestionată achiziția de tablete și laptopuri pentru noul an școlar. Ministrul Monica Anisie a anunțat, ieri, că 100 de mii de elevi vor începe școală în mediul online și aproape 90% dintre aceștia au dispozitivele necesare, relatează Realitatea PLUS.
Monica Anisie
Monica Anisie, discurs pentru elevi și profesori la început de școală: ”Acum este important să dăm un mesaj de încredere pentru toți copiii”
Ministrul Educației, Monica Anisie a transmis un mesaj părinților, profesorilor și elevilor odată cu începerea școlilor. Ministrul spune că în ciuda temerilor din cauza situației epidemiologice, nerăbdarea elevilor de a-și revedea colegii și profesorii, bucuria și speranța tuturor că într-o zi se vor întoarce la școală sunt infinit mai puternice.
Monica Anisie
Monica Anisie, dezarmată în fața criticilor: Nu mai înțeleg nimic din ce se întâmplă în jurul meu, orice aș face nu e bine!
Ministrul Educației, Monica Anisie, și-a exprimat, într-o postare pe Facebook, revolta față de cei care au criticat-o pentru incertitudinea în care începe școala și pentru întârzierea cu care au fost stabilite și comunicate măsurile dispuse de autorităţi. ”Orice intenție bună este interpretată de toți cei fără de greșeală!”, scrie supărată Anisie. 
Președintele Klaus Iohannis Foto: Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis: ”Școala începe pe 14 septembrie în condiții cu totul diferite. Decizia de a deschide școlile, deși nu e ușoară, e corectă și necesară”
Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, 9 septembrie, despre începutul de an școlar în contextul pandemiei de coronavirus. El a declarat că autoritățile centrale și locale au implementat proceduri pentru a limita riscurile de transmitere a Covid 19, dar eficiența lor depinde de colaborarea cadre didactice – elevi – profesori.
Daniel Funeriu, fost ministru al Educației Foto: Facebook
Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu: Sistemul hibrid - cea mai bună soluție în timpul epidemiei de coronavirus. Profesorii trebuie să-și reinventeze meseria
Daniel Funeriu spune că sistemul hibrid este „cea mai bună soluţie” în această perioadă în care ne confruntăm cu epidemia de coronavirus. În acest context, fostul ministru al Educaţiei recomandă „reinventarea” profesorilor și acceptarea implicării părinților în sistemul de educație. Totodată, Funeriu îi acuză pe politicieni, în special pe cei social-democrați, de imposibilitatea aplicării la nivel național a sistemului online în învățământ, prevăzut deja în Legea Educației elaborată în timpul mandatului său.
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului „Matei Balș”
Peste 20 de copii bolnavi de COVID-19, în Terapie Intensivă la „Matei Balș”. Prof. dr. Streinu Cercel, anunț despre pregătirea spitalelor și încheierea epidemiei
Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, a anunțat că peste 20 de copii sunt internați în prezent la secția de Terapie Intensivă a institutului. Medicul a mai spus că destul de curând toate spitalele din România vor deveni COVID și că ne mai așteaptă încă trei ani de luptă cu noul coronavirus până se va încheia epidemia.