Articolele din categoria EDUCAŢIE:

monica anisie
Monica Anisie, despre redefinirea rolului consilierilor școlari în contextul pandemiei de coronavirus
Ministra Educației a precizat, într-o postare pe Facebook, că este extrem de important ca elevii să beneficieze de suport emoțional în această perioadă pandemică. Astfel, Monica Anisie vorbește despre redefinirea și întărirea rolului consilierilor școlari. Printre alte noi atribuții, aceștia vor participa la orele de dirigenție și se vor ocupa de testarea aptitudinală a elevilor din clasele din anii de cicluri terminale (a VIII-a și a XII-a).
Allen Coliban, primarul Brașovului
Acuzații grave pentru primarul Brașovului! Explicațiile lui Allen Coliban după ce și-a modificat studiile din CV
Acuzații grave la adresa noului primar al Brașovului! Allen Coliban ar fi minţit în CV-ul său, acolo unde scrie că a făcut Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti. Coliban nu doar că nu a absolvit facultatea, ci ar fi fost şi exmatriculat. Primele explicații în legătură cu studiile urmate au fost date de primarul Brașovului în direct la Realitatea PLUS.
Remus Pricopie, rectorul SNSPA: "Partidele şi politicienii care doresc să implice şcoala în strategiile lor electorale, pe fondul pandemiei COVID-19, greşesc profund"
Remus Pricopie, rectorul SNSPA, mesaj către politicieni: "Cei care doresc să implice şcoala în strategiile lor electorale, pe fondul pandemiei COVID-19, greşesc profund"
Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a adresat, astăzi, "un apel la responsabilitate" politicienilor care "doresc să implice şcoala în strategiile lor electorale" pe fondul pandemiei de COVID-19.  Mai mult, Pricopie susține că sunt "corecte" măsurile adoptate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării privind utilizarea instrumentelor online de învăţare în localităţile cu o rată mare de infectare cu SARS-CoV-2, relatează Agerpres.
coronavirus Foto: Pixabay.com
Ce spun părinții despre redeschiderea școlilor în timpul epidemiei de COVID-19. Sondaj lansat de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți
Doriți ca şcolile şi grădinițele să fie redeschise indiferent cât este rata de infectare cu noul coronavirus? Este întrebarea la care sunt invitați să răspundă părinții  în cadrul unui sondaj lansat de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți (FNAP), relatează Realitatea PLUS. Până în prezent au răspuns peste 70.000 de părinți, spune președintele FNAP, Iulian Cristache.
scoala coronavirus Foto: Inquam Photos
Școlile și grădinițele în scenariul ONLINE, în creștere: peste 4.000/ Peste 8.500 - în scenariul VERDE
Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat, marţi, că, în acest moment, în 4.036 de unităţi de învăţământ preşcolarii şi elevii participă la activităţi/lecţii online, iar în 367 de şcoli au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus. În cele mai multe școli și grădinițe din România, învățarea decurge normal, copiii merg la ore. Numărul unităților de învățământ care au trecut în scenariul ONLINE a crescut față de ziua precedentă, fiind cu 206 mai multe decât luni.
Studenți români, idei câștigătoare. Andrei Zamfira, proiect inovator pentru dezvoltatorii imobiliari din București
Studenți români, idei câștigătoare. Andrei Zamfira, proiect inovator pentru dezvoltatorii imobiliari din București
Proiect inovator realizat de unul dintre cei mai tineri și îndrăzneți membri ai echipei Realitatea PLUS. Este vorba despre un start-up pus la punct de Costin-Andrei Zamfira, care își propune să ajute dezvoltatorii imobiliari din București. Andrei, care acum este student, nu este la prima realizare. Are în palmares mai multe rezultate de excepţie atât în domeniul informaticii, cât și în lumea afacerilor. 
Luminița Barcari: Teza ar putea fi înlocuită cu o evaluare care să fie notată normal
Luminița Barcari: Teza ar putea fi înlocuită cu o evaluare care să fie notată normal
Una dintre variantele de lucru privind susținerea tezelor în acest an școlar este înlocuirea acestora cu o evaluare, dar care să nu aibă aceeaşi pondere, ci să fie notată normal. O spune chiar secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminița Barcari. Oficialii Ministerului Educației anunțau încă de săptămâna trecută că tezele ar putea fi eliminate în acest an, lucrându-se la mai multe scenarii, potrivit HotNews.ro. 
Ministrul Educației, anunț de ultim moment privind situația unităților de învățământ la nivel național
Ministrul Educației, anunț de ultim moment privind situația unităților de învățământ la nivel național
Ministrul Educației, Monica Anisie, a prezentat, astăzi, într-o conferință de presă, situația la zi a scenariilor în care ăși desfășoară activitatea unitățile de învățământ din România ca urmare a pandemiei de coronavirus. Astfel, potrivit ministrului, nu mai puțin de 3.830 de astfel de unități de la nivel național își desfășoară orele în scenariul 3, respectiv exclusiv online. În plus, aproximativ un milion de copii învaţă online. 
Monica Anisie, despre învățământul online:
Anisie, despre învățământul online: "Vin tot mai multe semnale de la elevi și părinți că orele online nu se desfășoară. Vor urma activități de inspecție și monitorizare"
Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut, astăzi, apel la inspectorii școlari să intensifice monitorizarea lecțiilor online, precizând că la Ministerul Educației "vin tot mai dese semnale" de la elevi și părinți că orele în sistem online nu se desfășoară. În context, ministrul a avertizat că vor urma "activități de inspecție și monitorizare", relatează HotNews.ro.