Primul barometru al vieții religioase: românii se declară religioși și credincioși, dar nu merg la biserică. Care sunt instituțiile în care au încredere Biserica, Armata şi Academia Română ocupă primele locuri în ceea ce priveşte gradul de încredere acordat de români, potrivit primului barometru al vieţii religioase din România, realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS în parteneriat cu Academia Română. Peste 90 la sută dintre români se consideră religioși și credincioși, însă nu merg prea des la biserică, mai arată același studiu sociologic.
Comisie pentru avizarea toaletelor în curțile școlilor. Câți membri va avea și cu se vor ocupa - DOCUMENT Ministerul Educației a înființat o comisie care se va ocupa de emiterea avizelor pentru amplasarea toaletelor mobile de tip container în curțile școlilor. Membrii comisiei vor da avize primarilor care vor să cumpere astfel de containere din fonduri europene. Este vorba despre unitățile de învățământ care nu sunt racordate la rețeaua de apă potabilă și la cea de canalizare.
Monica Anisie, anunț despre lansarea Masteratului didactic. Lista universităților unde este organizat și ce bursă vor avea masteranzii Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a anunțat că miercuri a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Start în carieră prin master didactic”. Programul-pilot se va desfășura în opt universități din țară, iar masteranzii vor avea o bursă lunară de studiu de 2.350 de lei, pe lângă echipamentele tehnice de care au nevoie.
OFICIAL Școlile și grădinițele rămân închise până pe 11 ianuarie anul viitor - DOCUMENT Școlile și grădinițele rămân închise, fizic, până pe 11 ianuarie anul viitor, potrivit unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și calendarului școlar.
A fost aprobat cuantumul minim al burselor de performanţă pentru elevi. Monica Anisie: ”Reglementarea este aşteptată de multă vreme” Guvernul a adoptat, în şedinţa de Guvern de vineri, Hotărârea pentru stabilirea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, ce pot fi acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă, în anul şcolar 2020 – 2021. Valoarea minimă a cuantumului fiecărui tip de bursă este de 100 de lei.
Daruri pentru copiii defavorizati de la ambasadorul Israelului După campania „Actor Independent" prin care Ambasada Israelului în România a plătit chiriile pentru 10 actori din București, astăzi un nou proiect a prins viață. David Saranga, ambasadorul statului Israel în România, a împărțit astăzi daruri unor copii cu povești de viață impresionate din cartierul Colentina din Capitală.
Primăria Capitalei a cerut Inspectoratului Școlar evidența elevilor "navetiști" din afara Bucureștiului Primăria Generală a Capitalei a cerut Inspectoratului Școlar evidența elevilor care locuiesc în afară Bucureștiului, dar învață la școli din oraș, pentru a le asigura transportul. Explicația a venit la solicitarea edupedu.ro, după ce mai mulți părinți au informat că li s-au cerut informații legate de domiciliu, fără să li se spună motivul.
UNICEF, raport îngrijorător: Aproape 70% dintre copiii cu vârstă școlară NU au acces la internet acasă 67%, respectiv 1,3 miliarde, dintre copiii din întreaga lume cu vârste între 3 și 17 ani nu au acces la internet acasă, potrivit unui raport al UNICEF şi al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, care are la bază datele din peste 85 de țări. Bilanțul este alarmant în condițiile în care, din cauza pandemiei, un sfert de miliard de elevi sunt încă afectaţi de închiderea şcolilor și ar trebui să urmeze cursurile online. ”Lipsa accesului la internet îi va costa viitorul pe cei din următoarea generaţie”, avertizează Fondul pentru Copii al Națiunilor Unite.
Monica Anisie: „Vă rog să înălțați un gând bun în memoria tuturor celor care au luptat pentru înfăptuirea Unirii” Ministrul Educației a transmis, prin intermediul paginii oficiale de Facebook, un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României, adresat cu precădere corpului profesoral, elevilor și studenților.
România în realitate. Invitat: Andrei Zbîrnea, scriitor și jurnalist Invitatul jurnalistei Arina Delcea la emisunea live realitatea.net - România în realitate este scriitorul Andrei Zbîrnea.
VIDEO/ Scandal URIAȘ: Elevii, scoși de la orele online. Care este "mărul discordiei" Elevii rămân fără acces la școala online dacă părinții nu semnează declarațiile prin care se angajează că nu vor înregistra cursurile. Situația revoltătoare a fost semnalată de Asociatia de Părinți către Ministerul Educație. Printr-o notă transmisă tuturor inspectoratelor școlare judetene, Ministerul Educației cere oprirea unor astfel de practici si atrage atenția că niciunui copil nu trebuie să i se interzică accesul la cursurile online, relatează Realitatea PLUS.
Monica Anisie, despre metode de combatere a abandonului școlar din România. CARE sunt pașii următori Ministrul Educației a tras un semnal de alarmă în privința abandonului școlar din țara noastră. Într-o postare pe Facebook, Monica Anisie a vorbit despre parteneriatul cu specialiști ai Comisiei Europene, program ceva demara o dată cu Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educație la nivelul claselor V-VII. Programul va debuta în 11 școli din 10 județe, conform mesajului transmis de ministru.
Școlile din Spania funcționează fără probleme majore, în condițiile în care pandemia a făcut ravagii până acum Spania reprezintă cel mai bun exmplu al rolului redus al copiilor în transmiterea noului coronavirus, asta pentru că, cel puțin până acum, instituțiile de învățâmânt nu s-au transformat în focare Covid-19.
Monica Anisie: „Un om educat este un om informat, cu simț civic, care nu tolerează violența, ci o reclamă” Ministrul Educației a transmis, prin intermediul rețelei Facebook, un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violențelor împotriva Femeilor. Monica Anisie consideră Educația ca fiind principalul pilon în combaterea oricărei forme de violență.
VIDEO - Derapaj halucinant, la ora de Română: basm adaptat de profesoară în limbaj vulgar Scene șocante petrecute în timpul unei ore de curs online la Colegiul "Liviu Rebreanu", din Bistrița. O profesoară de Limba și Literatura Română, iritată de faptul că una dintre eleve nu înțelege intriga basmului "Fata de împărat și fiul văduvei", oferă o adaptare vulgară a poveștii.
Monica Anisie pariază pe știință atât în procesul de educație, cât și în viața cotidiană. Ministrul continuă consultările cu cercetătorii români Ştiinţa trebuie să fie prioritară atât în educaţia tinerilor, cât şi în viaţa de zi cu zi, indiferent de situaţie, a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, cu prilejul unei vizite la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare din Bucureşti. Conform AGERPRES, întâlnirile ministrului Monica Anisie cu echipele de cercetători din institutele româneşti de profil au continuat miercuri cu vizita efectuată la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (INCDBA - IBA) din Bucureşti, instituţie aflată în coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării.
Ce șanse sunt ca elevii din preuniversitar să revină în bănci: NOI precizări făcute de Ministerul Educației Ministerul Educației a făcut, astăzi, câteva precizări, prin intermediul unui comunicat de presă, legate de "diversele informații vehiculate recent în spațiul public privind desfășurarea/continuarea activității didactice în anul școlar 2020-2021". MEC susține, astfel, că va analiza şi stabili modalităţile de continuare a activităţilor din învăţământul preuniversitar în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice care a generat decizia iniţială de suspendare a cursurilor şi de hotărârile CNSU.
Exclusiv România în Realitate: 40% din copiii din mediul rural nu au avut acces la educația online. Date de la World Vision România Andreea Bujor, PR si manager de comunicare la ONG-ul World Vision România, a fost invitata Arinei Delcea în emisiunea România în Realitate, difuzată de site-ul realitatea.net. Discuția s-a concentrat pe situația copiilor din mediul rural în plină pandemie de COVID-19, în special în ceea ce privește accesul al educație.
Orban: ”Ne dorim să deschidem şcolile, dar acest lucru nu se poate face decât pe baza unei analize foarte serioase” Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că redeschiderea școlilor nu se poate face decât în urma unei analize astfel încât riscul de creștere a numărului de cazuri de coronavirus să fie minim.
DESPRE Educație și Cyberbullying în zodia COVID-19. Un interviu cu Alin Chiriac Realitatea și obstacolele anului 2020 ne-au făcut pe toți mai adaptabili și mai flexibili, asta în contextul în care viața de acum nu mai seamănă cu ce trăiam înainte de SARS-COV-2. Educația și mai ales mutarea ei în mediul online este o provocare CONTINUĂ cu care se confruntă întreaga Românie. De asemenea, agresiunile cibernetice devin o amenințare tot mai pregnantă pentru copii și tineri. Încercăm să obținem câteva răspunsuri și direcții de la antreprenorul Alin Chiriac.
Marcel Ciolacu: Ipocrizia lui Iohannis este revoltătoare! Vorbește despre drepturile copiilor,dar ține școlile închise Marcel Ciolacu l-a acuzat pe Președintele Klaus Iohannis de ipocrizie în contextul în care vorbește despre drepturile copiilor, dar ”ține școlile închise”. Peste un milion de copii nu au acces la educație pentru că Guvernul nu le-a asigurat tablete, mai reclamă liderul PSD.
Monica Anisie: „Digitalizarea Educaţiei reprezintă un proiect prioritar pentru mandatul meu de ministru” Digitalizarea Educaţiei reprezintă un angajament pentru generaţiile viitoare pe care toţi miniştrii de resort, indiferent de culoare politică, trebuie să şi-l asume în următorii ani, a declarat vineri ministrul Monica Anisie, cu prilejul primei consultări publice pentru elaborarea "Strategiei pentru Digitalizarea Educaţiei din România - SMART-Edu", citată de AGERPRES.
Monica Anisie, mesaj de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului: „Astăzi, trebuie să le reamintim în mod special cât de minunați sunt și cât de recunoscători suntem să îi avem” Ministrul Educației a postat pe Facebook un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor. Monica Anisie a precizat că va face tot ce îi stă în putință pentru a le oferi elevilor și studenților o educație de calitate.
Ministrul Educației, mesaj cu prilejul Zilei Cercetătorului și Priectantului din România Ministrul Educației a evidențiat Ziua Cercetătorului și Proiectantului din România printr-o postare de Facebook. Monica Anisie a menționat câteva personalități importante din domeniul științei, care au avut realizări și recunoaștere internațională. Demnitarul i-a amintiti pe Petrache Poenaru, Ana Aslan, dar și Victor Babeș.
Decizie fără precedent. Tribunalul Iași a hotărât că decizia de suspendare a cursurilor în municipiul Iași este nelegală Tribunalul Iași a decis, joi, că decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care cursurile școlare față în față au fost suspendate în municipiul Iași a fost nelegală.
Focar de Covid-19 la Universitatea Dunărea de Jos, din Galați 12 angajați și patru studenți de la Universitatea Dunărea de Jos, din Galați, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. În urma depistării focarului vor fi testați toți cei peste 1.500 de angajați, a anunțat rectorul Lucian Georgescu.
OMS: Închiderea școlilor în timpul pandemiei este ineficientă Directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății a pledat, joi, pentru menținerea școlilor deschise în timpul pandemiei. Hans Kluge a subliniat că cei mici și adolescenții nu sunt vectori principali de infectare. Reprezentantul OMS a reiterat însă necesitatea respectării măsurilor de protecție recomandate de autorități.
Zeci de cadre didactice din Dâmbovița au cerut pensionarea pe motiv că nu pot preda on-line Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița înregistrează un număr foarte mare de cereri de pensionare în ultima perioadă.
Monica Anisie, despre școala online: ”Generația actuală, un exemplu de adaptare” Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, spune, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Internaționale a Elevului și Studentului, că generația actuală este un exemplu de adaptare la noua realitate.
FOTO Ce nu pot guvernanții, dar pot voluntarii. Un autobuz dezafectat, transformat într-o sală de clasă ultramodernă Doi profesori plini de entuziasm, ajutați de un ONG și numeroși binevoitori, între care și Simona Halep, le dau o lecție autorităților din educație. Un fost autobuz scos din circulaţie a fost transformat într-o zonă de educaţie, dedicată celor peste 400 de copii din satul brașovean Augustin.