Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Primul barometru al vieții religioase: românii se declară religioși și credincioși, dar nu merg la biserică. Care sunt instituțiile în care au încredere
Primul barometru al vieții religioase: românii se declară religioși și credincioși, dar nu merg la biserică. Care sunt instituțiile în care au încredere
Biserica, Armata şi Academia Română ocupă primele locuri în ceea ce priveşte gradul de încredere acordat de români, potrivit primului barometru al vieţii religioase din România, realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS în parteneriat cu Academia Română. Peste 90 la sută dintre români se consideră religioși și credincioși, însă nu merg prea des la biserică, mai arată același studiu sociologic.
Comisie pentru avizarea toaletelor în curțile școlilor, înființată de Ministerul Educației
Comisie pentru avizarea toaletelor în curțile școlilor. Câți membri va avea și cu se vor ocupa - DOCUMENT
Ministerul Educației a înființat o comisie care se va ocupa de emiterea avizelor pentru amplasarea toaletelor mobile de tip container în curțile școlilor. Membrii comisiei vor da avize primarilor care vor să cumpere astfel de containere din fonduri europene. Este vorba despre unitățile de învățământ care nu sunt racordate la rețeaua de apă potabilă și la cea de canalizare. 
elevi, profesori la școală
Monica Anisie, anunț despre lansarea Masteratului didactic. Lista universităților unde este organizat și ce bursă vor avea masteranzii
Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a anunțat că miercuri a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Start în carieră prin master didactic”. Programul-pilot se va desfășura în opt universități din țară, iar masteranzii vor avea o bursă lunară de studiu de 2.350 de lei, pe lângă echipamentele tehnice de care au nevoie.
Monica Anisie
A fost aprobat cuantumul minim al burselor de performanţă pentru elevi. Monica Anisie: ”Reglementarea este aşteptată de multă vreme”
Guvernul a adoptat, în şedinţa de Guvern de vineri, Hotărârea pentru stabilirea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, ce pot fi acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă, în anul şcolar 2020 – 2021. Valoarea minimă a cuantumului fiecărui tip de bursă este de 100 de lei.
Lipsa accesului la internet îi va costa viitorul pe cei din următoarea generaţie
UNICEF, raport îngrijorător: Aproape 70% dintre copiii cu vârstă școlară NU au acces la internet acasă
67%, respectiv 1,3 miliarde, dintre copiii din întreaga lume cu vârste între 3 și 17 ani nu au acces la internet acasă, potrivit unui raport al UNICEF şi al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, care are la bază datele din peste 85 de țări. Bilanțul este alarmant în condițiile în care, din cauza pandemiei, un sfert de miliard de elevi sunt încă afectaţi de închiderea şcolilor și ar trebui să urmeze cursurile online. ”Lipsa accesului la internet îi va costa viitorul pe cei din următoarea generaţie”, avertizează Fondul pentru Copii al Națiunilor Unite.
De ce nu pot părinții și copiii să înregistreze orele online. Opinia președintelui FNAP, Iulian Cristache
VIDEO/ Scandal URIAȘ: Elevii, scoși de la orele online. Care este "mărul discordiei"
Elevii rămân fără acces la școala online dacă părinții nu semnează declarațiile prin care se angajează că nu vor înregistra cursurile. Situația revoltătoare a fost semnalată de Asociatia de Părinți către Ministerul Educație. Printr-o notă transmisă tuturor inspectoratelor școlare judetene, Ministerul Educației cere oprirea unor astfel de practici si atrage atenția că niciunui copil nu trebuie să i se interzică accesul la cursurile online, relatează Realitatea PLUS.
Monica Anisie, despre metode de combatere a abandonului școlar din România. CARE sunt pașii următori
Monica Anisie, despre metode de combatere a abandonului școlar din România. CARE sunt pașii următori
Ministrul Educației a tras un semnal de alarmă în privința abandonului școlar din țara noastră. Într-o postare pe Facebook, Monica Anisie a vorbit despre parteneriatul cu specialiști ai Comisiei Europene, program ceva demara o dată cu Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educație la nivelul claselor V-VII. Programul va debuta în 11 școli din 10 județe, conform mesajului transmis de ministru.
Monica Anisie pariază pe știință atât în procesul de educație, cât și în viața cotidiană. Ministrul continuă consultările cu cercetătorii români
Monica Anisie pariază pe știință atât în procesul de educație, cât și în viața cotidiană. Ministrul continuă consultările cu cercetătorii români
Ştiinţa trebuie să fie prioritară atât în educaţia tinerilor, cât şi în viaţa de zi cu zi, indiferent de situaţie, a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, cu prilejul unei vizite la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare din Bucureşti. Conform AGERPRES, întâlnirile ministrului Monica Anisie cu echipele de cercetători din institutele româneşti de profil au continuat miercuri cu vizita efectuată la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (INCDBA - IBA) din Bucureşti, instituţie aflată în coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării.
Ce șanse sunt ca elevii din preuniversitar să revină în bănci: NOI precizări făcute de Ministerul Educației
Ce șanse sunt ca elevii din preuniversitar să revină în bănci: NOI precizări făcute de Ministerul Educației
Ministerul Educației a făcut, astăzi, câteva precizări, prin intermediul unui comunicat de presă, legate de "diversele informații vehiculate recent în spațiul public privind desfășurarea/continuarea activității didactice în anul școlar 2020-2021". MEC susține, astfel, că va analiza şi stabili modalităţile de continuare a activităţilor din învăţământul preuniversitar în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice care a generat decizia iniţială de suspendare a cursurilor şi de hotărârile CNSU.
DESPRE Educație și Cyberbullying în zodia COVID-19. Un interviu cu Alin Chiriac
DESPRE Educație și Cyberbullying în zodia COVID-19. Un interviu cu Alin Chiriac
Realitatea și obstacolele anului 2020 ne-au făcut pe toți mai adaptabili și mai flexibili, asta în contextul în care viața de acum nu mai seamănă cu ce trăiam înainte de SARS-COV-2. Educația și mai ales mutarea ei în mediul online este o provocare CONTINUĂ cu care se confruntă întreaga Românie. De asemenea, agresiunile cibernetice devin o amenințare tot mai pregnantă pentru copii și tineri. Încercăm să obținem câteva răspunsuri și direcții de la antreprenorul Alin Chiriac.