Un milion de copii, adică unul din trei elevi, nu au avut acces la educația online în urma deciziei de a se închide școlile, și asta pentru că nu au avut condițiile necesare pentru școala online.
Guvernul arată prin acest document care este, de fapt, situația, câți copii au fost afectați și ce înseamnă lipsa infrastructurii necesare învățământului online.
La capitolul Digitalizare, guvernanții arată că deși au fost cumpărate echipamentele necesare, lipseșteinfrastructura de bază.
Planul Național de Reziliență și Redresare - document de lucru al Guvernului - urmează să fie prezentat Comisiei Europene în baza negocierea pentru proiecte de finanțare în urma cărora România ar trebui să primească peste 30 de miliarde de euro.
Comisia Europeană a semnalat, la rândul său, că în urma trecerii școlilor din țara noastră în sistemul online, se vor amplificat și mai mult inegalitățile deja existente.
Un studiu prezentat de un ONG arată că cele mai dezavantajate unități de învățământ se află în Tulcea, Vaslui, Covasna și Mureș.