Articolele din categoria EDUCAŢIE:

 Sorin Cimpeanu, la reuniunea miniştrilor Educaţiei din UE
Sorin Cimpeanu: „Şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschidă primele. E dramatic să le treci în online fără a fi pregătite”
Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a participat în perioada 26-27 ianuarie la Reuniunea miniștrilor educației și tineretului din statele membre ale Uniunii Europene. Tema principală a evenimentului, organizat de Președinția franceză a Consiliului UE la Strasbourg, s-a numit „Tinerii europeni ca actori cu drepturi depline în Europa - pentru o Europă mai verde și mai durabilă" și a fost prilejuită de lansarea Anului european al tineretului.
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății Foto: INQUAM/Octav Ganea Video
Alexandru Rafila: „Școlile rămân în continuare deschise. Nu există motive de panică” - Ce pot face părinții când copiii au simptome
Ministrul Sănăptății, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri, că școlile rămân deschise în continuare, chiar dacă numărul de cazuri noi a atins un record absolut și cresterea va continua în perioada următoare. Ministrul a subliniat că scenariul rămâne valabil deocamdată, pentru că testarea va ajuta la identificarea din timp a cazurilor și a avertizat părinții să nu trimită copiii cu simptome la școală, pentru a nu răspândi COVID-19.
Ministerul Educației: Sunt infectați COVID-19 peste 13.500 de copii și 4.500 de angajați în școli - Câte clase sunt online
Ministerul Educației: Sunt infectați peste 13.500 de copii și 4.500 de angajați în școli - Câte clase sunt online
Record de infectări în rândul elevilor din România, în actualul val provocat de răspândirea Omicron, în timp ce numărul claselor trecute în online este de 4 ori mai mic față de situația din timpul creșterii din valul Delta, în octombrie anul trecut. Peste 13.500 de copii au fost confirmați COVID-19 până miercuri, iar aproape 2.900 de clase au trecut în online, în toată țara, a anunțat Ministerul Educației. De asemenea, au fost raportate și peste 4.500 de infectări în rândul cadrelor didactice și al personalului auxiliar.
scoala online dambovita
PRIMA ȘCOALĂ din Capitală care trece în sistem ONLINE din cauza infectărilor cu Covid: 52 de persoane, elevi și cadre didactice, confirmate POZITIV
Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” este prima școală din București care trece integral online timp de 10 zile ca urmare a faptului că 52 de persoane, elevi și profesori, au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Mai exact, vorbim despre 11 profesori și 41 de elevi care au primit rezultat pozitiv la coronavirus în urma testelor PCR, asta dintr-un total de 1316 de elevi și 83 de cadre didactice.
Protest în Educație
Discuții cruciale la Guvern. Sindicaliștii din educație au fost primiți de Nicolae Ciucă - Soluții pentru neajunsurile salariale
Sindicaliștii din educație discută cu premierul Nicolae Ciucă despre neajunsurile salariale ale profesorilor. Angajații din învățământ amenință cu grevă generală, dacă nu se ajunge la un consens. Discuții au avut loc în această dimineață și cu sindicaliștii din Sănătate. Totul în contextul în care angajații dintre cele două domenii au protestat în stradă și au făcut grevă de avertisment. 
Școală
Gradul de ocupare al paturilor la nivel naționale este de 21,61%: Care e situația pe județe și ce se întâmplă cu școlile
Școlile vor rămâne deschise în toată țara și săptămâna viitoare, potrivit unui anunț făcut, astăzi, de directorul Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică (DGAMSP) din Ministerul Sănătății, Amalia Șerban. Anunțul său vine după ce cifrele au explodat astăzi, și asta deoarece țara noastră a înregistrat cel mai mare număr de infectări de la debutul pandemiei de coronavirus, raportat în doar 24 de ore. Vorbim despre peste 19.000 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2. 
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Foto: INQUAM/Octav Ganea
Cîmpeanu anunță o nouă rundă de NEGOCIERI cu sindicatele, după greva de avertisment de astăzi. Ce spune despre posibilitatea creșterii salariilor
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, recunoaște că revendicările profesorilor sunt justificate, și spune că la rectificarea bugetară s-ar putea găsi soluții pentru plata salariilor, la nivelul stabilit prin lege. Declarația ministrului vine în contextul grevei de avertisment de astăzi a cadrelor didactice, desfășurată între orele 11:00-13:00, în toate unitățile de învățământ din țară.
Copii la școală / Profimedia
ISMB, precizări IMPORTANTE privind confirmarea unui caz pozitiv de COVID la preșcolari. CINE stabilește CONTACȚII direcți și măsurile de CARANTINARE
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a precizat, astăzi, că, în situaţia confirmării unui caz pozitiv de infectare cu COVID-19 într-o grupă de preşcolari, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) stabileşte contacţii direcţi şi măsurile de carantinare ce se impun, în conformitate cu prevederile ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Foto: gov.ro Exclusiv
Sorin Cîmpeanu îi contrazice pe cei care recomandă școala „online” în următoarea perioadă - Ce le transmite „deșteptologilor”
Sorin Cîmpeanu îi contrazice pe experții în sănătate, care au cerut închiderea de urgență a școlilor, începând chiar de luni. Ministrul Educației a declarat, în exclusivitate la Realitatea PLUS, că nu ia în calcul ce spun „autointitulații cercetători, părerologi sau deșteptologi” și va ține cont doar de expertiza Ministerului Sănătății și a Institutului de Sănătate Publică, asta în contextul în care valul 5 al pandemiei ia amploare, iar testele pe bază de salivă nu au ajuns încă la elevi. În același timp, în contextul unor infectări de peste 7.000-10.000 de cazuri în ultimele zile, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că nu mai consideră urgentă introducerea certificatului verde. Școlile urmează să înceapă luni, cu prezență fizică, în majoritatea localităților din România.
Consiliul Național al Elevilor cere NOI reguli de pandemie pentru școli - „algoritm de calcul al riscului COVID-19”
Consiliul Național al Elevilor cere NOI reguli de pandemie pentru școli - „algoritm de calcul al riscului COVID-19”
Elevii cer stabilirea unor reguli mai clare și mai complexe pentru a determina riscul epidemiologic al școlilor în timpul crizei de coronavirus și trecerea în regim online. Consiliul Național al Elevilor (CNE) a criticat decizia luată de autorități bazată doar pe gradul de ocupare a spitalelor, după ce au fost eliminate pragul de incidență al localităților sau vaccinarea profesorilor, fără a fi considerate, de exemplu, și vaccinarea în rândul elevilor. În plus, aceștia amintesc și de lipsa testării elevilor, în plin val epidemic provocat de varianta Omicron, declarată de specialiști ca fiind foarte transmisibilă.