Articolele din categoria EDUCAŢIE:

OMS Europa recomandă învățarea online în valul OMICRON: Țineți școlile deschise pentru a continua educația copiilor
OMS Europa recomandă învățarea online în valul OMICRON: Țineți școlile deschise pentru a continua educația copiilor
Directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, recomandă menținerea școlilor deschise și recurgerea la sistemul online în această iarnă, în timpul valului OMICRON, așteptându-se o explozie de infectări. Înaltul reprezentant OMS a amintit de importanța școlilor deschise și de creșterea testărilor și aerisire a claselor, purtarea măștilor specifice, de elevi și profesori, printre cele mai importante măsuri în pandemie în cazul prezenței fizice în clase unde este posibil.
Klaus Iohannis, președintele României Foto: INQUAM/George Călin
Este OFICIAL. Klaus Iohannis a promulgat legea - Încă o materie, pentru elevii din România, din 2022
Elevii români vor învăța o nouă materie din viitorul an școlar - 2022-2023. Klaus Iohannis a promulgat legea pentru introducerea educației pentru mediu în școlile din România. Tot luni, șeful statului a anunțat că marți este lansat în dezbatere publică Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, elaborat de Grupul de lucru pe tema educației cu privire la schimbări climatice și mediu înființat la nivelul Președinției.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Foto: gov.ro
Sorin Cîmpeanu, anunț despre închiderea școlilor în valul 5 - OMICRON. APEL pentru testarea COVID-19
Sorin Cîmpeanu anunță că școlile nu se vor închide chiar dacă va crește numărul de infectări în perioada următoare. Ministrul Educației a mai transmis că ține cont de recomandările Ministerului Sănătății, că școlile „nu trebuie închise”. Declarațiile ministrului vin după ce o federația părinților FEPAL a cerut trecerea în online pentru o perioadă de cel mult o săptămână pentru a evita impactul infectărilor în școli. În același timp, în România, testarea în școli este suspendată în acest moment, după doar aproape trei săptămâni în care au fost teste în unitățile de învățământ la sfârșitul anului trecut.
Protest elevi / Captură foto
Elevii amenință că vor ATACA în instanță ordinul prin care se modifică pragul de acordare a burselor de merită
Și elevii au protestat în fața Ministerului Educației. Au ieșit în stradă, supărați că ar putea rămâne fără bursele de merit. În această situație sunt sute de mii de elevi, spun reprezentanții lor. Reacția vine după ce Ministerul Educației a urcat pragul pentru acordarea bursei de merit până la media 9.50. Sorin Cîmpeanu a evitat să spună la cât se ridică numărul elevilor lăsați fără bani, și a precizat că unu din patru școlari va primi bursa de merit. 
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, declarații INCREDIBILE Foto: INQUAM/Octav Ganea
DE CE a tăiat Sorin Cîmpeanu bursele elevilor: Peste jumătate aveau medii mai mari de 8,50, unii fiind încadrați în ANALFABETISM funcţional
Sorin Cîmpeanu a dat primele explicații pentru tăierea burselor de merit. Acesta acuză, după un an de mandat, că în sistemul de educație din România există mulți analfabeți funcțional printre elevii care pretind că merită burse. Declarațiile vin după ce tot joi a sugerat că este posibil să revizuiască criteriile acordării bursei de merit dacă va fi nevoie. Cu o zi în urmă, îi acuza pe elevii de gimnaziu și de liceu că au o mentalitate comunistă pentru că vor prea multe burse. Scandalul din jurul burselor de merit a pornit după ce ministrul a schimbat, „din pix”, pragul pentru acest tip de burse, fără consultare.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Foto: gov.ro
Sorin Cîmpeanu, acuzat de TĂIEREA burselor de merit din România, fără consultare - CÂȚI elevi sunt afectați în 2022 | DOCUMENT
Elevii din România critică decizia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de a tăia bursele elevilor începând din semestrul al doilea din acest an școlar. Asociația Elevilor din Constanța și Consiliul Național al Elevilor îl acuză pe ministru că nu a făcut consultare și nu a ținut cont deloc de propunerile inițiale când „a decis să priveze zeci de mii de elevi de dreptul la educație, printr-un masacru al burselor școlare, care se vor acorda pentru un număr mult mai mic de beneficiari, sub pretextul creșterii mediilor ca urmare a școlii online”. Elevii îi transmit că nu pot fi „martori” la acest „măcel" „împotriva propriului viitor al României” și îi cer „să se oprească din acest drum spre distrugerea educației”.
Care elevi se întorc la ore de luni, 3 ianuarie. Structura anului școlar 2021-2022, fără vacanță intersemestrială
Care elevi se întorc la ore de luni, 3 ianuarie. Structura anului școlar 2021-2022, fără vacanță intersemestrială
Elevii încep școala luni, 3 ianuarie după vacanța de sărbători. Majoritatea copiilor vor învăța în următoarele 15 săptămâni, fără nicio vacanță, potrivit noii structuri a anului școlar modificate de ministrul Sorin Cîmpeanu în timpul valului 4 de coronavirus. Astfel, doar copiii de grădiniță și din clasele primare se mai bucură de o săptămână de vacanță, până pe 9 ianuarie. În același timp, în afara amenințării serioase a valului de infectări uriaș ce se așteaptă, școala ar putea totuși să se închidă pentru că profesorii au anunțat grevă generală din cauza neacordării majorării salariilor prevăzute de lege.