Anunţ de ULTIMĂ ORĂ de la Banca Transilvania Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania (TLV) a hotărât, azi, răscumpărarea în perioada 18.12.2014-28.04.2015 a 12 milioane de acţiuni TLV cu valoarea nominală de 1 leu/acţiune, la un preţ minim egal cu preţul de piaţă de la Bursă din momentul achiziţiei şi un preţ maxim de 2,5 lei, potrivit unui raport remis azi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Victor Ponta s-a răzgândit: vrea un alt acord cu FMI după ce expiră acordul în vigoare România ar putea negocia un alt tip de acord cu Fondul Monetar International dupa ce expira, in 2015, acordul in vigoare, a declarat miercuri premierul Victor Ponta pentru presa internationala, potrivit Hotnews.ro.
Numărul tranzacţiilor cu locuinţe de lux din Bucureşti a crescut semnificativ în 2014 Numărul tranzacţiilor cu locuinţe de lux din Bucureşti a crescut cu 12%, încurajând dezvoltatorii să înceapă proiecte de mari dimensiuni pe acest segment, apreciază reprezentanţii firmei Nordis, care are în portofoliu 2.500 de proprietăţi în zonele centrale şi ultracentrale, potrivit Mediafax.
Care sunt cele mai performante 50 de companii din România Cele mai performante 50 de companii din România au avut anul trecut o cifră de afaceri totală de aproape 4 miliarde de euro, cu 47% mai mult faţă de 2012, şi nicio companie inclusă în clasament nu are afaceri sub 25 de milioane de euro, potrivit Top 50 Best Performers, realizat de Coface, potrivit Mediafax.
Cum s-a schimbat piaţa muncii în anii de criză! Ce meserii se caută şi unde rişti să devii şomer Piaţa muncii din România a înregistrat, în ultimii ani, o transformare semnificativă, pe fondul provocărilor determinate de criza economică. Din 2010 şi până în prezent, multe business-uri altădată înfloritoare au dispărut, precum cele din construcţii şi comerţ, iar altele au căpătat o însemnătate tot mai mare, precum cele din servicii.
Fitch: Curăţenia în sistemul bancar românesc va continua şi în 2015 Băncile din România vor continua anul viitor procesul de eliminare a creditelor neperformante din bilanţuri început în 2014, potrivit Fitch Ratings, care notează că rezultatele curăţeniei din sistemul bancar nu sunt aşteptate în perioada următoare, potrivit Mediafax.
Cei mai bogaţi 20 de oameni din Rusia au pierdut zece miliarde dolari în două zile, din cauza rublei Cei mai bogaţi 20 de oameni din Rusia au pierdut zece miliarde de dolari luni şi marţi, în urma deciziei băncii centrale de a creşte dobânda cheie, pentru a opri declinul rublei, iar de la începutul anului aceştia au rămas fără 62 de miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg, potrivit Mediafax.
CURS BNR. Surpriză MAJORĂ la cursul LEU-EURO de azi. E fără precedent! CURS BNR. Într-un climat de instabilitate generală, cauzat în primul rând de criza din Rusia, de evoluţiile regionale şi de sfârşitul de an, cursul LEU-EURO a
Câți bani alocă românii pentru cadourile de Crăciun Românii vor aloca, în medie, 415 lei pentru cadourile de Crăciun în 2014, mai darnice fiind persoanele de 45-54 de ani, care vor repartiza aproximativ 551 de lei, și persoanele din București/Ilfov și Oltenia, cu circa 500 de lei, conform unui studiu remis, miercuri, AGERPRES.
Ruletă rusească pentru Putin: "Dacă populaţia se duce să retragă depozitele, jocul s-a terminat" RUSIA în criză economică. "Dacă populaţia se duce să retragă depozitele, jocul s-a terminat. Anul viitor va fi un val de defaulturi ale corporaţiilor”, a comentat situaţia tensionată din Rusia Lubomir Mitov, ehttp://admin.realitatea.net/add_news.php#conomistul şef al Institutului de Finanţe Internaţionale din Washington.
"Investitorii se duc în ţările unde se fac autostrăzi, nu unde sunt schimbate bordurile" Prioritizarea investiţiilor publice este foarte importantă pentru România în vederea atragerii de investitori deoarece aceştia se vor duce în ţările unde se fac autostrăzi, nu acolo unde se schimbă borduri, a declarat Bogdan Bogza, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (CIS), potrivit Mediafax.
Studiu: Studentul român e dispus să muncească din greu şi vrea să fie propriul şef Mai mult de jumatate (52%) dintre studenții respondenți ai studiului Barometrul educației și culturii antreprenoriale în rândul tinerilor vor să înceapă propria afacere în următorii doi ani, iar 57% ar prefera să fie antreprenori și nu manageri într-o companie. În același timp, 56% dintre tineri consideră oportun să devină antreprenori după acumularea de experiență profesională. Studiul, realizat de EY România în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București, se bazează pe răspunsurile a 765 studenți, majoritate aflați în an terminal la facultăți cu profil economic.
Alertă de TSUNAMI financiar. "Există premisele să ne îndreptăm spre o nouă criză MONDIALĂ" Situaţia dificilă pe care o traversează Rusia în acest moment prezintă un risc de contaminare semnificativ şi nicio piaţă nu va rămâne neafectată, consideră Matei Păun, managing partner al BAC Investment.
Investitorii străini, ATAC la Guvern. "Nu mai daţi o ordonanţă de urgenţă la fiecare trei zile" Consiliul Investitorilor Străini din România, organizaţie care reuneşte multinaţionale cu o afaceri de 35 de miliarde de euro, critică dur maniera Guvernului României de a emite "câte o ordonanţă de urgenţă la fiecare trei zile". Investitorii sunt nemulţumiţi şi de alte acţiuni greşite ale Guvernului -
Declaraţie ŞOC de la BNR: "De fapt, leul nu se depreciază, ci se apreciază" Leul a coborât în ultima săptămână la minimul ultimelor 9 luni, cotaţia de ieri anunţată de BNR fiind de aproape 4,48 lei. Cu toate acestea, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, spune că, de fapt, "leul nu se depreciază, ci se apreciază". Explicaţia mai jos.
Descoperire GRANDIOASĂ în Buzău: "Poate fi cea mai mare din ultimii 30 de ani". Ne îmbogăţim? Descoperire neaşteptată în România. Specialiştii spun că poate fi cea mai mare din ultimii 30 de ani. OMV Petrom (SNP) şi Hunt Oil Company of Romania au anunţat descoperirea unui zăcământ de ţiţei şi gaze în sudul judeţului Buzău, după o investiţie comună în explorare care se ridică la 5 milioane euro, scrie Mediafax.
DEZASTRU FINANCIAR în Rusia. Se încearcă DEBARCAREA lui Vladimir Putin? RUSIA în criză financiară. Rubla a continuat miercuri dimineaţă deprecierea abruptă în faţa dolarului şi monedei euro. UPDATE: După startul dezastros de miercuri dimineaţă, rubla s-a redresat parţial în cursul zilei, recuperând o parte din scăderile înregistrate marţi.
După rubla rusească, CADE ŞI LIRA TURCEASCĂ. Ce urmează? Lira turceasca a atins marti un MINIM ISTORIC in raport cu dolarul si cu euro, pietele dand dovada de nervozitate dupa prabusirea rublei rusesti si raidurile politiei in randul presei de opozitie din Turcia, scrie AFP.
Guvernul se gândeşte la o nouă taxă Guvernul se gândeşte cum să aducă mai mulţi bani la fondul de sănătate din taxarea suplimentară a produselor din tutun și alcool.
Video Află cum te păcălesc băncile de Sărbători! Sărbătorile bat la uşă, iar o vorbă spune că în această perioadă cu toţii trebuie să fim mai buni. Chiar şi băncile, care în căutare de clienţi vin cu oferte pentru credite fără dobândă sau carduri de credit cu dobânzi mici. Dar cum drumul spre iad e pavat cu intenţii bune, avocaţii atrag atenţia că aceste cadouri ascund pericole şi avertizează clienţii să fie foarte atenţi pentru că pot ajunge să plătească de trei ori mai mult decât au împrumutat.
Nouriel Roubini, PROFETUL CRIZEI, AVERTIZEAZĂ: "Repetăm aceleaşi greşeli" Reputatul economist Nouriel Roubini priveste cu indoiala redresarea rapida a economiei din zona euro. In opinia sa, constructiei politico-economice de pe continent ii lipsesc inca destul de multe atuuri pentru a se putea prezenta drept o Uniune.
Video UITAT în Evul Mediu de Guvernul Ponta. Singurul drum naţional de pământ spune ADIO asfaltării Singurul drum de pâmânt din România, DN 24 C Rădăuţi Prut-Manoleasa, va rămâne aşa şi anul viitor, cu toate că premierul Ponta declara încă din 2013 că şoseaua trebuie modernizată în 2014. Bugetul CNADR pentru 2015, deşi mai mare cu 31%, nu alocă niciun leu pentru DN-ul rămas în Evul Mediu.
Guvernul de la Budapesta ŞOCHEAZĂ din nou. Marile magazine, forţate să respecte o PORUNCĂ creştină Hipermarketurile din Ungaria vor fi nevoite să-şi închidă porţile în zilele de duminică, aceasta fiind cea mai nouă măsură originală a premierului Viktor Orban ce vine împotriva curentului european de liberalizare a sectorului de retail, scrie Agerpres.
PREŢUL PETROLULUI atinge un nou MINIM. Ce efecte sunt Cotaţia barilului de petrol a coborât, marţi, în apropiere de 59 de dolari, pentru prima dată după luna mai 2009, continuând o tendinţă de scădere care a început în urmă cu şase luni, pe fondul încetinirii economiei chineze şi a deprecierii monedelor emergente, transmite Agerpres.
Care a fost prima companie privată înfiinţată în România, după Revoluţie După Revoluţie, în luna februarie 1990 lua fiinţă prima companie privată din România, cea care a dat startul sistemului capitalist din ţară, scrie apropotv.ro.
Se lucrează la 500 de kilometri de autostradă. Vor fi gata în 2030, în ritmul de melc din prezent Peste 490 de kilometri de autostradă se află în fază de execuție, iar anul viitor se vor finaliza mai mulți decât în 2014, a declarat azi un oficial CNADNR. Instituţia va avea la dispoziţie un buget de 2,3 miliarde lei numai pentru autostrăzi anul viitor.
ANUNŢ important din piaţa bancară. Britanicii au plecat DEFINITIV din România Britanicii de la RBS au încheiat procesul de predare a portofoliului de clienţi către UniCredit Tiriac Bank, anunţ care marchează ieşirea băncii din UK de pe piaţa românească.
Veste ALARMANTĂ din economie: Industria este în scădere ușoară Sectorul industrial din România, care include activitățile de prelucrare a materiei prime, minerit, energie și apă și salubritate, este în prezent în scădere ușoară, însă managerii se aşteaptă că firmele vor relua creșterea în următoarele șase luni.
CNADNR va trece în subordinea Ministerului Transporturilor. Vom face autostrăzi mai repede? Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) va trece, probabil de miercuri în subordinea Ministerului Transporturilor (MT), după adoptarea în acest sens a unei Hotărâri de Guvern, a declarat, marți, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, în comisiile reunite de specialitate din Parlament.
Lafarge şi Holcim au obţinut aprobarea pentru fuziune din partea CE Comisia Europeană a aprobat fuziunea dintre producătorii de ciment Holcim şi Lafarge, care urmează să se încheie în prima jumătate a anului viitor şi care presupune şi vânzarea unor active deţinute de cele două companii, Lafarge urmând să renunţe la operaţiunile pe care le conduce în România.