Provocarea pe care Guvernul Tudose nu o va accepta niciodată: Dacă 100 de salarii scad ... Senatorul liberal Florin Cîțu a lansat "o provocare" premierului Mihai Tudose, ministrului Muncii, Olguța Vasilescu, și ministrului Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, și le propune "să plece acasă" dacă în România, de la 1 ianuarie 2018, vor scădea "100 de salarii".
Schimbare masivă în industria turistică. Sfârșitul turismului all-inclusive în Turcia? În Turcia ar putea fi anulat sistemul „all inclusive” în staţiunile turistice, o propunere în acest sens venind din partea unei confederații a comercianților și artizanilor.
România, țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din UE România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al procentajului populației care trăiește în locuințe proprietate personală, 96% în 2016, cu mult peste media din UE, de 69,3%, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Războiul gazelor - Avem sau nu suficiente gaze pentru iarnă? Ce spun actorii din piață Gazele ar putea deveni insuficiente în cazul unei ierni grele, iar unii consumatori industriali vor trebui deconectați pentru a se asigura alimentarea cu prioritate a populației, însă Guvernul nu are un plan de urgență pentru această iarnă, a declarat, joi, directorul general al Engie România, Eric Stab, la audierile din Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).
Comisia Europeană, avertisment dur pentru România. Motivul: Monopolul la tranzacţionarea gazelor Uniunea Europeană, semnal de alarmă pentru România. Comisia Europeană avertizează țara noastră că riscă procedura de infringement dacă va pune prin lege monopol de stat la tranzacționarea gazului.
Alt tip Banii virtuali care nu i-au atras pe teroriști. Dar românii cum se comportă? Auzim de câțiva ani despre monede virtuale, în special bitcoin. Cel mai adesea, de la televizor sau mai nou, de la prieteni. Puțini români au fost tentați să intre în clubul clienților care utilizează bitcoin. În țara noastră, există de aproximativ 2 ani, 3 firme care se ocupă de tranzacțiile de Bitcoin. Ce înseamnă să cumperi o monedă virtuală, cât te costă, ce câștigi, cum funcționează sistemul am aflat de la Vlad Nistor, CEO CoinFlux - platformă de tranzacționare de monede digitale.
Transelectrică explică cauza avariei care a lăsat jumătate din Capitală fără curent electric Avaria înregistrată miercuri după-amiază în staţia electrică de transformare 220/110/10 kV Fundeni a fost cauzată de defectarea unor elemente din dispozitivul de acţionare al întrerupătorului de 220 kV şi din circuitele secundare aferente autotransformatorului, a anunţat joi transportatorul national de energie Transelectrica, compania care administrează staţia.
Grevă generală în economie. Proteste de amploare pe 15 noiembrie Cu un val de proteste vor fi întâmpinate noile măsuri fiscale anunțate de guvern. Joi a fost un miting național al medicilor de familie! Aceștia au ieşit în stradă pentru a-și striga nemulțumirile față de condițiile de muncă și de subfinanțarea întregului sistem medical. În paralel, în Capitală a fost prezentat calendarul protestelor, care se va încheia la jumătatea lunii noiembrie cu un miting de amploare în faţa Guvernului. În plus, sindicaliștii de la CNSLR Frăția anunță o grevă generală.
O nouă bombă fiscală marca PSD! Ce riscă contribuabilii care își schimbă prea des mașina PSD le-a pus gând rău samsarilor dar și celor care își schimbă des mașina. Cumpărarea de mașini la mâna a doua ar putea fi restricționată, arată un proiect de lege prezentat de profit.ro.
Tarom zboră de 10 ani în pierdere. O nouă rectificare de buget cu o gaură de 206,8 milioane lei Compania naţională de transport aerian Tarom estimează că va înregistra în acest an pierderi în valoare de 206,79 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pus în dezbatare de acţionarul majoritar, Ministerul Transporturilor.
România pierde Agenţia Europeană a Medicamentului. Bucureştiul, pe locul 7 în topul oraşelor Bucurestiul obtine o nota proasta din partea Agentiei Europene a Medicamentului in ceea ce priveste accesul la piata muncii, accesul la servicii sociale si medicale pentru copii si sotiile/sotii angajatilor EMA, apreciindu-se ca nu indeplineste cerintele de relocare a sediului din aceste puncte de vedere.
Cartel Alfa cere DEMISIA ministrului Muncii, şi medierea de către preşedinte a conflictului CNS "Cartel Alfa" cere demiterea de urgenţă a ministrului Muncii, pe care îl acuză de dezinformare şi minciună, şi medierea de către preşedintele României a conflictului social între Guvern şi partidele de guvernământ, pe de o parte, şi partenerii sociali, pe de altă parte.
Una dintre cele mai mari companii din România, CONCEDIERI pe bandă rulantă Mai mulţi angajaţi Electrica vor fi disponibilizaţi după ce a fost aprobat un program de concendieri colective, valabil până la 31 decembrie 2019, care face parte din planul de reorganizare al societăţii, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Oamenii de afaceri, alarmaţi de măsurile fiscale propuse de Guvern: "Opriți terapia de șoc" Măsurile fiscale propuse de Guvern îngrijorează oamenii de afaceri! Coaliția pentru Dezvoltarea României, o organizație ce reunește mai multe asociații de business, trage un semnal de alarmă cu privire la rapiditatea cu care Executivul plănuiește să schimbe regimul fiscal din țară.
Zile negre pentru cei care au de plătit rate la credite în lei! Indicele ROBOR a explodat Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut miercuri dimineaţă la 1,89%, după ce stagnase la 1,87% luni şi marţi, în timp ce Robor la 6 luni a crescut uşor la 2,03%.
Diagnosticul crunt al afaceriștilor: Economia României arată bine pe dinafară, dar pe dinăuntru... Economia României este ca un pacient care arată bine pe dinafară, dar pe dinăuntru a făcut excese, a apreciat, miercuri, Dragoș Roșca, președintele Romanian Business Leaders, informează Agerpres
Guvernul pregătește impozite uriașe pentru transportatori De la 1 ianuarie 2018, posesorii de autovehicule de transport marfă vor plăti impozite anuale mai mari, potrivit proiectului de modificare a Codului fiscal aflat în discuția Guvernului Tudose.
Ce datorii are România către Banca Mondială. Vârful de plată al acestui an a fost luna septembrie România trebuie să plătească 2,1 milioane de euro, în noiembrie, către Banca Mondială din împrumutul stand-by contractat în 2009, suma reprezentând dobânzi și comisioane, potrivit datelor transmise de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).
Culmea performanței! României i-a luat 100 de ani să ajungă economic de unde a plecat România a revenit, după un secol, la același nivel de dezvoltare relativă față de celelalte țări. nivelul de dezvoltare este calculat ca PIB pe locuitor, la paritatea puterii de cumpărare, respectiv 59% din media Uniunii Europene, față de 67% din media UE în 1913, potrivit datelor prezentate marți de Valentin Lazea, economist șef la Banca Națională a României (BNR), informează Agerpres.ro.
Semnal de alarmă de la vârful Transelectrica: Siguranța sistemului, în pericol Corina Popescu,Directorul general al Transelectrica (TEL), Corina Popescu, a declarat că pierderile companiei în al treilea trimestru au fost de 50 mil. lei din serviciile de sistem şi estimează că până la finele anului acestea vor ajunge la 100 mil. lei.
Scandal la vârful unei companiei de stat. ALDE vrea să preia controlul la Electrica Scandal la vârful unei companiei de stat. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a fost sesizată în legătură cu situaţia de la Electrica, unde politicienii din ALDE vor să controleze Consiliul de Administraţie.
Veste proastă de la Dragnea despre Legea salarizării: "Nu se pot face amândouă" "Dacă vă deranjează mutarea de contribuţie, o dăm la o parte, dar nu mai punem în vigoare legea salarizării. Nu se pot face amândouă", declarat șeful PSD, Liviu Dragnea, joi seara într-o emisiune TV.
Guvernul a aprobat sistemul RO-ALERT. Vei primi mesaje de avertizare în timp real pe telefonul mobil Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență ”RO-ALERT” va fi implementat pe teritoriul României în scopul prevenirii pierderii de vieți omenești ca urmare a fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase, stabilește o Ordonanță de Urgență adoptată astăzi de guvern. Executivul a alocat 30,4 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru acest proiect.
Tudose: Va fi implementată o nouă schemă de rambursare a supraaccizei pentru transportatori Premierul Mihai Tudose a dat asigurări reprezentanților Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România că, în perioada următoare, va fi implementată o nouă schemă de rambursare a supraaccizei pentru transportatorii rutieri, informează UNTRR.
Noi reglementări luate azi de Guvern în privința taxei AUTO de poluare Guvernul a adoptat, joi, noi reglementări în sprijinul persoanelor îndreptățite să li se restituie taxa de poluare, taxa pentru emisii poluante și timbrul de mediu
Transportatorii speră că premierul Tudose le va da înapoi supraacciza pe carburanți Transportatorii s-au întâlnit joi cu premierul Mihai Tudose și cu ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, pentru a discuta despre posibilitatea returnării unei părți din supraacciza pe carburanți.
Isărescu îl liniștește pe Tudose: "Merg acasă, la BNR, pentru a avea grijă de ROBOR". Ironii ale lui Mugur Isărescu la adresa premierului care l-a acuzat recent că nu a avut grijă de ROBOR. La finalul unei conferințe ținute azi la Facultatea de Drept pe tema litigiilor bancare acesta a părăsit sala spunând că se duce la bancă să aibă grijă de ROBOR. În stilul caracteristic, guvernatorul a vorbit și despre partea emoțională a creditului, informează Realitatea TV
ROBOR scade, simbolic, cu 0,1% pe zi Banca Națională a României a publicat joi un nivel al ROBOR((dobânda interbancară percepută de bănci între acestea) la trei luni , de 1,78%, față de 1,79% miercuri și 1,80% marți. Dobânda interbancară ROBOR la șase luni s-a menținut la nivelul de joi, respectiv 1,87%.
Adevăratul motiv pentru care a fost amânată scumpirea gazelor. Hățurile sunt la Parlament Autoritatea de reglementare în energie a anunţat că amână scumpirea de circa 6 la sută care era anunţată pentru 1 octombrie, pentru că în Parlament se dezbate o ordonanţă care va modifica metodologia de calcul. Însă, peste trei săptămâni expiră şi mandatele a mai mult de jumătate dintre membrii comitetului care decide noile preţuri, iar audierile înlocuitorilor lor nu au început. Aşa încât nu va mai avea cine să aprobe scumpirea.
Nereguli găsite la bancomate. Două bănci din România au sesizat poliţia Două bănci din Sălaj au reclamat la poliţie faptul că bancomantele lor prezinte nereguli.