Dragoş Anastasiu, despre CODUL FISCAL: E o NEBUNIE! Va începe renegocierea fiecărui contract Antreprenorul Dragoş Anastasiu a declarat la REALITATEA TV că adoptarea noului Cod Fiscal este "o neînţelegere generală din care toată lumea va pierde". Acesta a precizat că trebuie să înceapă "renegocierea fiecărui contract de muncă"
Reacţia ambasadorului SUA la Bucureşti, după modificarea Codului Fiscal Ambasadorul SUA la București, Hans G. Klemm, a declarat miercuri după-amiază, la Arad, întrebat de jurnaliști cu privire la adoptarea de către Guvern a modificărilor la Codul Fiscal, că a încurajat întotdeauna Guvernul să dialogheze cu toți cei implicați, astfel încât să ajungă la cele mai bune decizii.
Exclusiv Gușă: Modificările Codului Fiscal marchează o schimbare de paradigmă geopolitică pentru România Decizia Guvernului de a aproba Ordonanța de Urgență care aduce modificări Codului Fiscal marchează o schimbare de paradigmă geopolitică pentru România, a declarat Cozmin Gușă, la Realitatea TV. Consultantul politic a explicat și consecințele pe care măsurile fiscale le vor avea asupra companiilor multinaționale din România.
Guvernul a amânat creșterea salariului minim de la 1450 de lei la 1900 de lei Guvernul a amânat creșterea salariului minim.Această măsură va fi adoptată într-o viitoare ședință de Guvern, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.
Hossu: Pe viitor, să ne așteptăm ca jumătate din salariile românilor să se ducă în taxe și impozite Jumătate din salariile românilor s-ar putea duce în viitor pe taxe și impozite, a declarat miercuri, în Piața Victoriei, președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, precizând că sindicatele au în vedere să apeleze la Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constituțională Ordonanța de modificare a Codului Fiscal.
România cumpără până la sfârșitul anului prima baterie de rachete Patriot Primul dintre cele șapte sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM), de tip Patriot, pe care România le va achiziționa din Statele Unite ale Americii va fi contractat până la 31 decembrie 2017, potrivit proiectului de lege privind realizarea 'Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol' aferentă programului de înzestrare esențial 'Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare', care urmează a fi discutat, miercuri, în ședința de guvern, notează Agerpres.
Mihai Tudose: "S-au inflamat niște multinaționale că nu mai pot externaliza tot profitul" Premierul Mihai Tudose a declarat, la începutul ședinței de Guvern în care este aprobată Ordonanța cu modificările la Codul fiscal, că întreaga "inflamare a opiniei publice" din ultimele zile este provocată de decizia fermă a Guvernului de a stopa externalizarea profiturilor în cazul multinaționalelor.
Cum explică ministrul Mișa "revoluția fiscală" Executivul a aprobat, miercuri, Ordonanţa de urgenţă privind transferul contribuțiilor de la angajatori la angajați, reducerea impozitului de la 16 la 10% dar și reducerea cotei de contribuție către Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%, măsuri aspru criticare de sindicate.
Alt tip Așa arată cea mai controversată Ordonanță de la OUG 13 încoace. VEZI TEXTUL PDF Guvernul a publicat în al 12-lea ceas, chiar înainte de începerea ședinței de azi, Ordonanța de urgență pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal care aduce o adevărată revoluție în fiscalitate. Salariile românilor sunt amenințate să scadă după transferul contribuțiilor la angajați, iar companiile cu afaceri sub 1 milion de euro ar putea fi taxate diferit.
Funcționarii publici, apel disperat: Ne scad salariile cu 25% prin "revoluția fiscală" Funcționarii publici sunt deciși să iasă și ei în stradă pentru a se opune "revoluției fiscale" a Guvernului. Aceștia se tem că veniturile le vor scădea cu 25% începând cu 1 ianuarie 2018.
Exclusiv Ponta, atac la Dragnea. ”Azi pune Guvernul pe butuci” Măsurile economice ale Guvernului Tudose vor afecta atât angajații din mediul privat, cât și pe bugetari, afirmă Victor Ponta, la emisiunea ”Realitatea pe Net”. Fostul premier susține că nici premierul, nici ministrul de Finanțe nu reușesc să explice motivul pentru care le adoptă.
Guvernul erodează Pilonul II de pensii tot în ședința de azi Guvernul PSD-ALDE a pus gând rău și Pilonului II de pensii în aceeași ședință de Executiv în care adopta Ordonanța controversată cu transferul contribuțiilor la angajați și scăderea impozitului pe venit la 10%. Guvernul intenționează să modifice azi și cota de contribuție către Pilonul II de la 5,1% la 3,75%.
Fostul șef al Jandarmeriei Giurgiu, pus șef la Compania Națională a Uraniului! Explicația e simplă Colonelul Tiberiu Demeter, fostul șef al Jandarmeriei Giurgiu, concitadin și coleg de partid în ALDE cu ministrul Energiei Toma Petcu, căruia îi este și consilier personal la cabinetul ministerial, a fost numit administrator al Companiei Naționale a Uraniului (CNU), controlată integral de Ministerul Energiei.
Ce a uitat Guvernul când s-a grăbit să facă "revoluția fiscală". Comisia Europeană, în alertă Guvernul pregătește modificări de amploare și la regimul de impozitare a microîntreprinderilor, inclusiv creșterea plafonului sub care este aplicată impunerea pe cifra de afaceri la 1 milion de euro, dar nu a consultat Comisia Europeană.
Ziua în care COTA UNICĂ este aruncată la coș Cota unică de 16%, care a simplificat radical percepția investitorilor asupra României și care a adus beneficii semnificative pentru economie începând cu anul 2005, este aruncată la coș în mod oficial de guvernarea PSD-ALDE prin așa-numita "revoluție fiscală". Se trece, de la 1 ianuarie 2018, de la cota unică la un mix fiscal care s-ar putea complica în lunile care urmează și care îi va băga în ceață pe investitori, oricum alungați de lipsa totală de predictibilitate .
Un primar PSD critică "revoluția fiscală" a lui Tudose: Ar trebuie revizuit Codul Fiscal Aşa-numita revoluție fiscală anunţată de Guvern va afecta nu numai salariaţii, ci şi autorităţile locale! Mai mulți primari au discutat, ieri, vreme de trei ore cu premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre impactul reducerii impozitului pe venit asupra bugetelor locale. Modificările fiscale vor duce la o scădere cu 20 la sută a fondurilor primăriilor. Edilii au plecat de la întâlnire cu o promisiune: premierul le-a dat asigurări că pierderile vor fi compensate de la buget, în 2018.
Grupul care deține BRD, investigat pentru posibila încălcare a legilor anticorupție din Franța Grupul financiar bancar Societe Generale, care deține una dintre cele mai importante instituții bancare din România, BRD, este suspectat că ar fi încălcat legile anticorupție din Franța, potrivit CNBC.
Consiliul Investitorilor Străini face praf așa-zisa reformă fiscală a PSD-ALDE Reacție dură a Consiliului Investitorilor Străini la intenția Guvernului Tudose și a majorității PSD-ALDE de a transfera contribuțiile sociale de la angajator în sarcina angajaților. Președinte al Consiliului Investitorilor Străini, Franz Weiler, i-a transmis o scrisoare premierului Mihai Tudose prin care îl informează că investitorii străini din România nu consideră binevenită această măsură deoarece nu îi înțeleg motivația și raționamentul economic.
Banca Transilvania investește în banca lui Plahotniuc din Republica Moldova Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă comercială din România, și-a anunțat marți internția de a investi în Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, dobândind o participație inițială de peste 39% din capitalul social al acesteia. Despre Victoriabank se spune că este proprietatea oligarhului Vlad Plahotniuc, președintele PDM și cel ce conduce de facto Moldova, deținând majoritatea sistemului bancar și mass media.
Alt tip Dan Vasile Mihale: Programul de guvernare al PSD dă cu virgulă și ... aruncă țara în haos Dacă trei oameni îți spun că ești beat și trebuie să mergi la culcare, e bine să o faci. Fix în acestă situație se află PSD astăzi. Programul de guvernare al social democraților dă cu virgulă și aruncă țara în haos. PSD se află pe un drum înfundat. Dacă nu face un pas înapoi, detonează cea mai mare bombă socială postdecembristă.
Casa de pensii a MApN a plătit diferenţele rezultate din recalcularea a 7.000 de pensii Casa de pensii a Ministerului Apărării Naţionale a plătit, marţi, diferenţele rezultate în cazul a 7.000 de pensii militare între cuantumul calculat potrivit Legii 119/2010 şi cel rezultat din OUG 1/2011, suma plătită fiind de 29.300.000 de lei.
Euro, la un vârf de 4,63 de lei pe interbancar. Anunțul lui Mugur Isărescu Guvernatorul BNR a anunțat un puseu al inflației la finalul anului, iar declarațiile sale au mișcat și cursul. Pe interbancar, euro a urcat aproape de 4 lei și 64 de bani. Banca Națională se uită atent la tendința inflației și se așteaptă la o creștere în primele luni ale anului viitor ca urmare a unui efect statistic, dar dacă se vor observa creșteri care tind să dureze, atunci va interveni, a declarat marți Mugur Isărescu.
Stroe: Este necesară restructurarea TAROM. O comisie se mută de azi și lucrează acolo O comisie numită prin ordin de ministru, condusă de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Dragoș Titea, s-a mutat la TAROM de marți și își va desfășura activitatea zi de zi acolo, luând măsuri concrete de reorganizare pe paliere mai mici sau mai mari de activități și de eficientizare, a declarat, marți, ministrul de resort, Felix Stroe, la audierile din Comisia pentru transporturi din Camera Deputaților.
Decizie de ultima oră la BNR. Ce se întâmplă cu banii românilor Consiliul de Administraţie al BNR a decis în şedinţa de marţi, 7 noiembrie, să menţină dobânda de politică monetară la 1,75% pe an, se arată într-un comunicat al instituției.
Liviu Dragnea, replică halucinantă: Nu pot să am și eu dreptate măcar o dată? Președintele PSD, Liviu Dragnea, a avut marți o declarație halucinantă: Nu pot să am și eudreptate măcar o dată?
Sindicatele declară război Guvernului! BNS continuă acțiunile de protest Blocul Național Sindical a anunțat miercuri, după cecizia Guvernului de a merge înainte cu controversata "revoluție fiscală", că va continua acțiunile de protest!
Guvernul schimbă legea: pot fi aduși 7.000 de muncitori din țări exotice în 2018 Guvernul a decis că piaţa muncii are nevoie de 7.000 de noi lucrători extracomunitari în cursul anului 2018, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern. Pentru anul în curs pragul maxim era de 5.500 angajați, dar nici acesta nu a fost atins.
Locuințele se scumpesc în marile orașe, dar se ieftinesc în Capitală Locuințele se scumpesc în marile orașe, dar se ieftinesc în Capitală. Asta reiese din ultima analiză realizată de un portal cu anunțuri imobiliare.
Cele mai căutate joburi din România. 12.000 de CV-uri pentru un post la Zara Domeniile de activitate în care românii trimit cele mai multe CV-uri în 2017 sunt sectorul financiar bancar, retailul și comunicaţiile.
Creșterile de salarii, ajunse din urmă de scumpirile galopante Salariul mediu net a crescut în intervalul septembrie 2016 - septembrie 2017 cu 13,5%, până la valoarea de 2.376 de lei, arată datele INS. Totuși, în raport cu evoluția prețurilor de consum, avansul câștigului salarial real a fost ZERO în luna septembrie 2017 față de luna precedentă, ceea ce înseamnă că creșterile salariale sunt ajunse din urmă de prețurile galopante.