"Opriți terapia de șoc”, a fost mesajul transmis de oamenii de afaceri. Ba mai mult, aceștia plănuiesc să se opună eventualelor modificări fiscale pe care Guvernul le va face.
Oamenii de afaceri propun o perioadă de până la șase luni în care să discute, alături de guvernanți, pentru a ajunge la un consens favorabil ambelor părți.
"Aş rezuma totul în patru cuvinte: Opriţi terapia de şoc”, a spus Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). Reprezentanții mediului de afaceri au cerut o perioadă de măcar trei ani fără schimbări fiscale.
„Mesajul nostru de astăzi este foarte simplu: Haideţi să tragem aer în piept, să intrăm într-un dialog real. Toţi cei care sunt implicaţi în aceste măsuri, pornind chiar de la pensionari, de la angajaţi, finanţatori, politicieni, autorităţi, preşedinţie, mediul de afaceri, haideţi să facem stop, să tragem aer în piept şi să ne luăm timp, 3 – 4 luni, cât e nevoie, pentru a analiza, a face un studiu de impact pe care noi nu l-am văzut şi pentru a ajunge la un consens”, a propus Dragoș Anastasiu.
Preşedintele PIAROM, Cristian Pârvan a declarat la REALITATEA TV că patronatele nu au fost promotorii acestei măsuri, ci ea este una strict a Guvernului.
"Nu există un temei legal în care să poţi obliga oamenii de afaceri să crească salariile după cum solicită sindicatele. Numeroşi oameni de afaceri care făcând calculele au constat că cheltuiala lor nu creşte prin creşterea salariului brut", a declarat Pârvan la REALITATEA TV.
"Guvernul a făcut la limită ce a putut, iar această reglementare va obliga toate companiile să-şi revadă grila de salarizare", a declarat Pârvan la REALITATEA TV.