,,Taxa pe lăcomie'', dezastru pentru economie! Dragnea, șocat de concluziile studiului BNR Document devastator pentru economia României. Senatorul PNL, Florin Cîțu, dezvăluie că la întâlnirea de taină de aseară(joi -n.r) dintre liderii Coaliției și BNR, prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a adus un document care arată impactul ordonanței care introduce, printre altele, ''taxa pe lăcomie''
Este oficial. Declarația unică poate fi depusă până pe 31 iulie Termenul pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se prelungeşte de la 15 martie până la 31 iulie, a anunțat marți premierul Dăncilă.
Tăriceau:"Ordonanța 114 a iscat discuții, dar și lucruri bune" Ordonanţa 114 a creat multă dispută în afaceri, dar ţinteşte la câteva lucruri bune, precum încercarea de aliniere a dobânzilor plătite de români la cele plătite de cetăţenii din UE, plafonarea preţului la energie pentru categoriile defavorizate sau încurajarea firmelor de construcţii de a aduce munca "la negru" la suprafaţă, a declarat joi seară preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.
Car sharing în România. Ți-ai lăsa mașina pe mâna unor străini, chiar și contra cost? Car sharing cu mașina personală! Mulți ar miza pe acest tip de transport și în România. Numai că românul iubește, după familie, cel mai mult mașina personală.
LOTO. Report consistent la extragerea LOTO 6 din 49 din 7 martie. Numerele extrase -Update LOTO. Joi, 7 martie, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc, după ce la primele trageri loto ale lunii martie Loteria Română a acordat 21.376 de câștiguri în valoare totală de 1.370.592,60 lei.
Guvernul Dăncilă, lovit peste degete de CE pentru plafonarea prețului la gaze. "Este interzis în UE" Guvernul de la Bucureşti a decis în luna decembrie 2018, prin celebra Ordonanţa de Urgenţă 114, să plafoneze preţul la gaze pentru următorii trei ani pentru toţi consumatorii casnici. Comisia Europeană taxează această măsură populistă și spune că reglementarea este "contrară cerinţelor juridice ale UE" și nici nu va avea efectul scontat.
Ce surpriză te așteaptă la pompă. Noi scumpiri ale carburanților În ultimele luni ale anului trecut, şoferii români plăteau la pompă mai puţin decât media europeană, însă, de la începutul lunii februarie, preţurile în România au depăşit din nou nivelul mediu, iar diferenţa se accentuează din ce în ce mai mult.
Războiul pe rezerva de aur, un nou episod în Parlament Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, propune înfiinţarea unei comisii parlamentare care să analizeze situaţia rezervei de aur a României şi proiectul de lege privind repatrierea aurului de la Londra.
Un milion de români, afectați de schimbarea de la ANAF. Cum completezi declarația unică Aproximativ 960.000 de persoane din România obţin venituri din activități independente și sunt obligați să depună singuri "declarația unică" introdusă anul trecut de Ministerul de Finanțe.
Economia României a bubuit în 2018 - creștere de 4,1% față de 2017 Produsul Intern Brut estimat pentru anul 2018 a fost de 940477,5 milioane lei preţuri curente, în creştere – în termeni reali – cu 4,1% faţă de anul 2017, informează INS.
Dăncilă intervine în SCANDALUL aurului de la Londra Premierul Dăncilă a declarat că nu se mai justifică rezerva de aur de la Banca Angliei și că România este credibilă, are solvabilitate mult mai consistentă, mai solidă faţă de acum 19 ani, când au fost duse rezervele acolo.
EȘEC uriaș al președinției române a Consiliului UE România nu a reușit să covingă toate statele membre să cadă de acord asupra taxării marilor companii din IT&C. Franţa, ţară care se află la originea acestei iniţiative, spera că până la finele lui 2018 va fi adoptată o directivă europeană cu privire la taxarea GAFA. Însă unele state membre UE se opun acestui proiect, în special Irlanda, unde mai mulţi giganţi din domeniul internetului şi-au înfiinţat cartierul general european.
Teodorovici:"Alocațiile vor crește în funcție de decizia CCR pe buget" Războiul bugetului pe 2019 s-a mutat la CCR, care ar treebui să ofere o motivare la sesizarea președintelui. Ministrul Finanțelor spun că alocațiile pentru copii vor crește, sau nu, în funcție de motivarea Curții.
Un finanțist dezvăluie în ce buzunare vor intra banii de pensii din Pilonul II ,,Dispariția fondurilor din Pilonul II este garantată(...) PSD+ALDE au ȘANTAJAT adminstratorii Pilonului II pentru a obtine acces la cele peste 10 miliarde euro'', spune economistul liberal Florin Cîțu.
Topul miliardarilor 2019. Pe ce loc se află cel mai bogat român La vârf, nu există modificări în clasamentul celor mai bogaţi oameni ai lumii, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, rămânând cel mai bogat om al lumii, în faţa lui Bill Gates şi Warren Buffett, însă Mark Zuckerberg a pierdut trei poziţii iar Michael Bloomberg a câştigat două poziţii.
OMV Petrom şi Romgaz, prinși de ANRE cu ocaua mică OMV Petrom și Romgaz nu pun pe piață întreaga producție de gaze. Cel puțin așa susțin cei de la ANRE, care au și sesizat Consiliul Concurenței. Cele două companii sunt acuzate că direcţionează cantităţi mari de gaze către propriile centrale.
Licitația pentru tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova Pitești, anulată Licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova Pitești a fost anulată de către Compania de Drumuri.
Negocieri intense pentru Pilonul II de pensii Negocieri intense la Palatul Victoria între administratorii de fonduri de pensii private din România și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Întâlnirea are loc în contextul în care săptămâna trecută reprezentanții companiilor care administrează fondurile de pensii private amenințau că pleacă din țară, nemulțumiți de prevederile controversatei Ordonanțe 114.
Ordonața lăcomiei, adoptată tacit în Senat Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 1 martie 2019. Nota de adoptare tacită a fost citită în plen de preşedintele de şedinţă, senatorul Claudiu Manda.
BNR, în scandalul rezervei de aur: "Ignorare a realității, răspândire de informații false" Eurodeputata ALDE Norica Nicolai a fost pusă la punct de oficialii BNR într-o declarație de presă extrem de precisă și fără menajamente.
Studiu: contextul geopolitic îi face pe unii investitori să vândă și să plece Piața românească este influențată de planurile de vânzări sau exituri ale grupurilor multinaționale, se arată într-un studiu recent, notabilă fiind tendința de relocare a fabricilor de producție a unor producători externi către destinații cu forță de muncă mai ieftină.
Avertismentul Comisiei Europene pentru România: Faceți investiții și reforme structurale! Valdis Dombrovskis, vicepreședinte al Comisiei Europene și Pierre Moscovici, comisarul însărcinat cu Afaceri economice și financiare, impozitare și vamă l-au avertizat pe ministrul Teodorovici printr-o scrisoare transmisă acum două zile despre necesitatea modificării OUG 114/2018, Ordonanță care pune România într-o foarte proastă lumină printre țările Uniunii Europene, mai ales că deținem în prezent președinția rotativă a Consiliului.
Standard & Poor’s, decizie amânată pentru România, rating confirmat parțial Standard & Poor's (S&P) a acceptat să amâne cu două săptămâni comunicarea ratingului de țară pentru România, în urma unui apel al guvernului față de intenția S&P de a modifica spre negativ perspectiva asupra evoluției economiei, se spune într-un comunicat al agenției. Amânarea este însă legată de promisiunea autorităților de la București de a rezolva problemele generate de controversata OUG 114.
S-a lansat programul Prima Casă 2019 Programul "Prima Casă" din 2019 beneficiază de aceleaşi condiţii de acordare a garanţiei statului român pentru finanţările aprobate de către băncile participante şi va fi derulat prin intermediul a 15 bănci finanţatoare. De la momentul lansării Programului, în anul 2009, şi până la finalul lunii decembrie 2018 au fost acordate 267.752 garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,7 miliarde de lei.
ANAF a făcut anunțul! Datornicii, persoane fizice, scapă de rușine! ANAF s-a gândit să nu mai facă publice pe siteul său a obligațiilor fiscale restante ale persoanelor fizice, ci doar restanțele la buget ale persoanelor juridice.
Pensii speciale pentru șoferii parlamentarilor. Un proiect PSD e la un pas să devină lege Pensiile speciale ale funcţionarilor parlamentari ar putea creşte. În cazul secretarului general al Camerei Deputaţilor, suma poate depăşi 16.000 lei. Este cel mai bine plătit funcţionar din Casa Poporului. În plus, unii șoferi ai parlamentarilor ar putea ajunge la pensie cu un venit mai mare decât cel din salariu.
Anunțul despre economia României care declanșează criza la Palatul Victoria Surse politice anunță că agentia Standard&Poor”s va schimba ratingul Romaniei de la “stabil” la “negativ”. Decizia vine ca urmare a implementării Odonanței 114, care a introdus mai multe taxe în sectorul bancar, telecom și energie și care pune pe butuci Pilonul II de pensii. Aceasi ordonanță ar putea provoca scumpiri în lanț și deprecierea leului, susțin speciliștii în economie.
Ministrul Cuc promite 180 km de autostradă. Ce tronsoane vor fi gata până la sfârșitul anului Dacă în primul să mandat de ministru al Transporturilor, Razvan Cuc s-a abținut de la orice promisiune concretă, acum noul ministru de hazardează să își asume promisiunea de 180 de kilometri noi până la finalul anului.
Un profesor de economie demontează "miracolul economic" propovăduit de PSD Monica Dudian, profesor universitar ASE demontează mitul creșterii economice miraculoase a României și spune că salariile nu pot fi crescute fără productivitate, acesta fiind un principiul elementar al economiei. Mai mult, profesorul susține că România și-a pierdut, doar în 2017, aproape 40% din forța de muncă.
De ce a vândut Ceaușescu 60 de tone de aur chiar înainte de Revoluție Nicolae Ceaușescu a vândut o mare cantitate de aur din rezerva BNR, în anii 1988-1989, pentru a plăti datoria externă a României. Rezerva de aur a scăzut de la 100 de tone la 40 de tone, iar apoi, spre sfârşitul anului 1989, Ceaușescu a răscumpărat 20 de tone de aur. Dezvăluirile au fost făcute de Mugur Isărescu în urmă cu câțiva ani.