Prăbușirea leului, de neoprit. Moneda națională se ține de un fir de ață BNR a anunțat, joi, un curs în creștere cu 0,02 pentru euro în raport cu euro, cotația oprindu-se pe munchia unui nou maxim istoric.
Legea care plafona dobânzile la credite a picat la CCR Curtea Constituţională a mai luat ieri o decizie importantă! Legea prin care Parlamentul a decis plafonarea dobânzilor la credite este neconstituțională.
Ministrul Cuc: Boeing-urile MAX pentru TAROM nici măcar nu sunt construite Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc susţine că TAROM nu este afectată de criza prin care trece compania Boeing, pentru că aeronavele model MAX pe care ar urma să le primească, în baza contractului, nici măcar nu au fost construite.
Tăriceanu pune presiune pe Dăncilă. Cum ar putea fi amânată OUG 114 Călin Popescu Tăriceanu spune că este posibil să fie prorogat termenul de aplicare a ordonanţei 114 de anul trecut, dacă nu se finalizează discuțiile cu companiile din telecom și energie până la data de 31 martie. Nu este prima dată când Ordonanța lăcomiei dezbină coaliția de guvernare.
Euro a urcat la 4.7632 lei și se apropie de recordul din 25 ianuarie Euro a fost cotat miercuri la 4.7632, în creștere cu 0,13 la sută față de ziua anterioară și apropie de cel stabilit în 25 ianuarie, când moneda europeană a ajuns la 4,7648 lei.
Pe cine propune PSD în locul lui Isărescu la BNR Aura Socol, soția strategului economic al PSD Cristian Socol, este numele cel mai vehiculat în partidul social democrat ca înlocuitor al guvernatorului Băncii Naționale, potrivit g4media. Aura Socol a refuzat să comenteze această informație.
Volvo:"Probabil că în 5 ani nu vom mai oferi modele diesel" Volvo a anunțat că în luna iunie va prezenta ultima sa generație de motoare diesel, iar constructorul suedez anticipează că acest tip de propulsie va dispărea complet din gamă într-un interval de cinci sau șase ani.
Anunț de ultimă oră despre salarii Valoarea câștigului salarial mediu brut în 2019 va fi, începând de vineri, de 5.163 de lei.Măsura este prevăzută în Legea 47/2019 privind bugetul asigurărilor soaciale de stat pe 2019.
România, în cărți pentru o fabrică Skoda? Proprietarul Skoda, grupul Volkswagen, tot caută să mute producția de modele Skoda din Cehia către o o țară ieftină din Estul Europei. Serbia și Turcia par să fie în pole position, însă există publicații de specialitate care au inclus și România, alături de Bulgaria pe lista scurtă.
Percheziții în trei județe într-un dosar de evaziune fiscal Șapte percheziții sunt desfășurate, în această dimineață, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, în județele Olt, Argeș și Vâlcea, la domiciile unor persoane bănuite de evaziune fiscală, scrie realitateadeolt.net.
Salariile românilor au crescut cu 18,2% într-un an Câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 18,2% în ianurie 2019, comparativ cu luna ianuarie a anului precedent, informează INS.
Sub guvernarea PSD-ALDE prețurile la alimente au explodat Suntem ţara din Uniunea Europeană în care preţurile au crescut cel mai mult în ultimii 20 de ani. Asta arată un studiu Eurostat. O creştere accelerată s-a înregistrat mai ales, în ultimii doi ani, de când la guvernare se află coaliţia PSD-ALDE. Calculele Realitatea TV arată că alimentele de bază s-au scumpit cu 20% faţă de acum doi ani.
Leul se prăbușește în fața euro Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marți, un curs de referinţă de 4,7568 lei/euro, o creştere de 0,11% faţă de nivelul atins luni.
Avertisment fără precedent pentru Guvernul Dăncilă ,, Deși nivelul salariilor în România este unul dintre cele mai scăzute din UE, creșterile salariale ar trebui săurmeze riguros dinamica productivității muncii, ceea ce necesită o a bordare treptată. În caz contrar, o abordare accelerată în acest domeniu poate genera inflație și deficite externe care se corectează, de regulă, prin devalorizarea monedei naționale. Aceste fenomene erodează de fapt puterea de cumpărare și nivelul de trai al românilor pe fondul unui management relaxat al politicilor economice”, se arată într-o analiză AmCham România.
Teodorovici, pesimist în privința adoptării noii liste negre a paradisurilor fiscale Cea mai amplă revizuire a listei ţărilor cu deficienţe strategice ale cadrelor combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului ar urma să ducă la triplarea numărului jurisdicţiilor de pe listă. Totuşi, guvernele UE sunt divizate în privinţa unora din ţările care ar urma să fie adăugate pe lista neagră a paradisurilor fiscale.
Creștere galopantă a prețurilor! Rata anuală a inflației a urcat la 3,83% Rata anuală a inflației a crescut în februarie, la 3,83%, a anunțat marți Institutul Național de Statistică. Alimentele s-au scumpit în medie cu 4,46%, mărfurilor nealimentare s-au scumpit cu 3,74%, iar tarifele la servicii utilizate au crescut cu 3,08% mai mult, informează INS.
Adevărul despre „lăcomia” bancherilor din România. Ce salarii încasează șefii de bănci Doar doi șefi de bănci din România au intrat în grupul select al celor 5.000 de bancheri plătiți cu minim 1 milion de euro pe an, potrivit unui studiu realizat de Autoritatea Bancară Europeană (EBA).
"Lăcomia pesedistă subminează economia națională" - moțiune împotriva lui Teodorovici pentru OUG 114 Opoziția consideră OUG 114 ca fiind o ordonanță toxică pentru economia României și a decis să depună o moțiune simplă împotriva ministrului de Finanțe.
Consiliul Fiscal contrazice guvernul! Deficitul bugetar va fi mai mare de 3% Chiar dacă guvernul declară că România se va încadra în ținta de deficit de 2,76% din PIB, Consiliul Fiscal susține că acesta va depăși 3%!
S-a amânat termenul pentru depunerea Declarației Unice Termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice ar putea fi data de 3 iulie 2019, nu 15 martie cum era până de curând, obligativitatea depunerii acesteia privindu-i şi pe unii pensionari.
Dieselgate. Suma uriașă cheltuită de Volkswagen pentru a îndeplini normele de poluare După celebrul scandal Dieselgate, care a secat visteria Volkswagen, compania germană a mai scot din buzunar nu mai puțin de 3,6 miliarde de euro pentru a adapta motoarele la actualele norme de poluare, mult mai drastice ca cenle de acum câțiva ani.
Dacia Duster, locul doi la vânzări de SUV-uri în Europa Vânzările europene de SUV-uri au crescut anul trecut cu aproape 20%, până la 5,3 milioane de unități, reprezentând o treime din totalul pieței. Dacia Duster a urcat pe locul 2 în clasamentul SUV-urilor de segment B, în spatele lui Renault Captur, dar peste Peugeot 2008.
Modificări importante la programul "Prima Mașină" Guvernul va modifica, în ședința de luni, prin ordonanță de urgență, programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi.
Anunțul de la ANAF care pune pe jar sute de mii de români. Controale masive ANAF amenință cu amenzi. Inspectorii antifraudă vor lua la puricat casele de marcat și în termen de 10 zile vor fi aplicate amenzile prevăzute de lege.
Dragnea, despre buget: Nu avem ce să modificăm Cu toate atacurile venite din partea opoziție și a președinției, liderul PSD, Liviu Dragnea, vede un buget pe 2019 perfect, ce nu trebuie să fie schimbat, pentru că este foarte bine construit și foarte riguros.
Mașina, tot mai scump de întreținut Prețurile medii ale componentelor auto folosite la repararea mașinilor în service au crescut cu până la 39% începând din 2016.
Consilier prezidenţial: Veniturile din bugetul pe 2019 sunt supraevaluate Consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu a explicat, vineri, într-o declaraţie susţinută la Cotroceni, că veniturile din bugetul pe 2019 sunt supraevaluate, iar cheltuielile sunt subevaluate şi că cifrele arată că banii din buget nu asigură plata tuturor pensiilor.
Care sunt companiile care vor face parte din "vaca de muls" a PSD Un nou proiect al Ministerului Finanțelor Publice (MFP) prevedere revizuirea Hotărârii de Guvern privind organizarea și funcționarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), publicat în dezbatere publică, pe site-ul ministerului, în data 28 decembrie 2018. Conform anexei noului document, în Fond vor fi incluse acțiunile a 28 de companii.
Tezaurul de la Moscova. Noi documente în posesia BNR Banca Națională a României a intrat în posesia unor noi documente, datate din anul 1941, în care reprezentanţi ai băncii din perioada respectivă au făcut un inventar pentru conducerea statului român din epocă în legătură cu situaţia Tezaurului pe care BNR l-a trimis la Moscova în anii 1916 - 1917.
BNR explică cu ce scop este depozitată rezerva de aur a României la Londra Obiectivele principale urmărite de BNR în activitatea de administrare a rezervelor internaţionale sunt siguranţa şi lichiditatea, şi nu obţinerea unor bonificaţii prin dobânzi, afirmă purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României, Dan Suciu, într-o declaraţie remisă vineri presei.