Austria, afaceri și profituri uriașe din lemnul românesc - Amploarea defrișărilor este uriașă: 6 hectare de pădure dispar în fiecare oră Firmele austriece fac afaceri și profituri de miliarde de euro din industria lemnului tăiat ilegal din pădurile României. Amploarea defrișărilor ilegale, din ultimele trei decenii, este estimată la 270 de milioane de metri cubi. Potrivit activiștilor de mediu, în fiecare oră, în România dispar, aproximativ 6 hectare de pădure. Cu alte cuvinte, o suprafață împădurită cât 12 terenuri de fotbal este tăiată în fiecare oră.
Industria lemnului din România, sector de interes major pentru Austria - Companiile au înregistrat profituri record România este printre țările cu cea mai mare producție de lemn de foc din Uniunea Europeană. Potrivit datelor transmise de Eurostat, într-un singur an, țara noastră a exploatat 6,4 milioane de metri cubi de lemn de foc. Iar în plină criză energetică, a crescut numărul gospodărilor care se încălzesc cu lemne de foc de teama prețurilor uriașe la energie. Datele arată că industria lemnului de la noi reprezintă unul dintre sectoarele de interes major pentru Austria, iar companiile au înregistrat profituri record.
Consumul de gaze naturale a scăzut cu 20% în ultimele luni, după tăierea livrărilor din Rusia - România, în TOP 5 UE Consumul de gaze naturale al Uniunii Europene a scăzut cu 20 la sută în ultimele patru luni, după decizia de a renunța la dependența statelor membre de gazele rusești. România este printre primele cinci state din UE care au redus consumul de gaze naturale.
Virgil Popescu: „Vom elimina declaraţiile pe proprie răspundere, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate la energie” Virgil Popescu - ministrul Energiei a anunțat eliminarea declaraţiile pe proprie răspundere pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate la energie, indiferent de numărul locurilor de consum.
PSD propune eliminarea declaraţiilor pe propria răspundere pentru cei cu mai multe locuri de consum de energie PSD propune eliminarea declaraţiilor pe propria răspundere pentru cei cu mai multe locuri de consum de energie.
Haos pe legea plafonării. Zeci de persoane s-au adunat la sediul Enel de teama facturilor mari la electricitate Este haos pe legea plafonării. De teama facturilor mari la electricitate, zeci de persoane s-au adunat la sediul Enel pentru a primi o explicație. Nu este clar cine trebuie să completeze declarația pe proprie răspundere, prin urmare consumatorii casnici au format o coadă în fața clădirii și așteaptă zeci de minute pentru a fi preluați.
IRCC va depăși 5% din ianuarie! LOVITURĂ și pentru cei care au credite calculate în ROBOR În timp ce băncile austriece înregistrează profituri uriașe, românii primesc o nouă lovitură de anul viitor!
Câți bani au alocat românii pe cadourile de Crăciun. Suma este mai mică față de anii precedenți Angajaţii români alocă un buget cu 40% mai mic decât anul trecut pentru cadourile pe care au în plan să le dăruiască de Crăciun prietenilor şi familiei, astfel că 52% spun că au alocat pentru acest Crăciun o sumă de bani de cel mult 300 lei, potrivit celui mai recent sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs.
PHISHING la Raiffeisen Bank - Tentativă de înșelăciune în numele băncii austriece Escrocherie de proporții, toți românii cu conturile la banca austriacă sunt vizați. Este vorba despre mai multe mesaje trimise în numele uneia dintre aceste bănci. Oamenilor li se cere să deschidă un link și să își divulge datele personale. Apoi, escrocii încep să facă tranzacții bancare în numele victimelor.
România, codașa Uniunii Europene la salariul minim. Ce loc ocupăm în clasamentul european În 2021, salariul mediu anual ajustat pentru angajaţii cu normă întreagă din Uniunea Europeană era de 33.500 euro, arată datele publicate de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).
Cum blochează Rusia proiectul OMV de exploatare a zăcământului Neptun Deep din Marea Neagră - Interesele lui Putin Austriecii amână exploatarea gazelor din Marea Neagră ca să nu-i supere pe ruși. Cel puțin, asta scrie presa de la Viena care amintește că țările noastre sunt strâns legate din punct de vedere economic. Scandalul aderării României la Spațiul Schengen pune presiuni și pe politicienii austrieci care ar fi stat prea mult timp la mâna rușilor, după cum dezvăluie mai multe publicații, dar și un fost șef OMV. Gerhard Roiss spune că în interiorul companiei petroliere există o alianță care susține interesele Rusiei.
Prețurile carburanților, mai mici decât luna trecută. La ce să ne așteptăm din ianuarie: specialiștii trag un semnal de alarmă Compensarea cu 50 de bani pe litrul de carburant nu se va prelungi și anul viitor, potrivit unor surse guvernamentale! Totul vine după ce în ultima perioadă prețurile la pompă au scăzut, iar acum, în majoritatea stațiilor de alimentare din țară, un litru de benzină se vinde în medie cu prețuri cuprinse între 6 lei și 10 bani și 6 lei și 25 de bani. Analiștii spun, însă, că prețurile ar putea crește din nou anul viitor din cauza interzicerii importurilor de petrol rusesc. În tot acest timp, austriecii plătesc prețuri asemănătoare cu cele de la noi.
Combinatul Arpechim a ajuns în ruine după contractul cu austriecii - O întreagă industrie, la degetul mic al străinilor România își vinde resursele pe bani puțini. Președintele PNL Gorj, Dan Popescu a făcut declarații în exclusivitate la Realitatea PLUS unde a vorbit despre terenurile Arpechim vândute la preț de nimic austriecilor. Acum combinatul care asigura traiul a mii de familii a ajuns o ruină.
Criza energetică Europa. Plafonarea prețurilor la gaze, adoptată de statele UE Miniștrii europeni ai Energiei au anunțat acordul de plafonare a prețurilor la gaze, care vine după mai multe săptămâni de discuţii cu privire la un pachet de măsuri de urgenţă care au creat diviziuni în rândul statelor membre, în încercarea de a răspunde la criza energetică.
Ciucă: „Programul IMM Invest Plus va continua în 2023 pentru a susține consolidarea mediului de afaceri și perspectivele de creștere economică” Nicolae Ciucă - premierul României spune că Programul IMM Invest Plus va continua în 2023 pentru a susține consolidarea mediului de afaceri și perspectivele de creștere economică.
STB, contract de 2,7 milioane de euro cu o firmă austriacă pentru achiziția de peste 1.300 de tone de șină de tramvai! Societatea de Transport din București a încheiat un contract de 2,7 milioane de euro cu o firmă austriacă pentru achiziția de peste 1.300 de tone de șină de tramvai!
SURSE: Guvernul renunță la neimpozitarea pensiilor sub 3.000 lei - Pensiile mari vor crește de la 1 ianuarie Veste controversată pentru milioane de români. Potrivit unor surse, Guvernul nu vrea să urce plafonul de impozitare a pensiilor la 3.000 de lei, astfel toate pensiile peste 2.000 de lei vor fi în continuare supuse impozitului.
Marius Budăi: Se tipăresc deja taloanele de pensie aferente lunii ianuarie 2023, care prevăd pensiile mărite Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă, luni, că deja se tipăresc taloanele de pensie aferente lunii ianuarie 2023, care prevăd pensiile mărite.
Nicușor Dan: „Bucureștiul va avea 100 de troleibuze și 100 de autobuze electrice noi” Primarul general al Capitalei - Nicușor Dan a anunțat, luni, că Bucureștiul va avea 100 de troleibuze și 100 de autobuze electrice noi.
Ligia Deca: „Pentru prima dată în istoria educaţiei alocăm peste un miliard de euro pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar” Ministrul Educaţiei - Ligia Deca spune că pentru prima dată în istoria educaţiei, România alocă peste 1 miliard de euro din PNRR pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar.
Nicolae Ciucă, noi măsuri pentru economisirea energiei: „Sprijinim creșterea eficienței energetice la blocuri” Nicolae Ciucă - premierul României a anunțat, luni, la începutul ședinței de Guvern, că miniștrii au aprobat o ordonanță de urgență prin care sprijină creșterea eficienței energetice la blocuri.
Un fond de pensii private Pilonul II și Pilonul III vrea să se retragă din România - Ce se întâmplă cu economiile a peste jumătate de milion de români BRD Pensii ia în calcul mai multe scenarii cu privire la retragerea din activitate, inclusiv vânzarea către un alt administrator sau un posibil transfer al activităţii către BRD Asigurări de Viaţă, potrivit informaţiilor ZF.
Programul Rabla pentru Electrocasnice, etapa a treia. Ce produse pot fi achiziționate și care este bugetul alocat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă că, luni, la ora 10.00, începe cea de-a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice, în care se pot selecta vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.
Discuții CRUCIALE despre plafonarea prețului gazelor, la nivelul UE - Creştera facturilor, din cauza războiului din Ucraina Miniştrii energiei din Uniunea Europeană se reunesc astăzi la Bruxelles. Aceștia încearcă să ajungă la un acord privind plafonarea preţului gazului, în contextul creşterii facturilor.
Adrian Năstase, despre cum s-a făcut privatizarea Petrom. Ce ar trebui să facă România cu Austria pentru Schengen Privatizarea Petrom a fost necesară ca România să intre în Uniunea Europeană. Este declarația făcută de fostul premier Adrian Năstase care a și semnat contractul. Prețul ca românii să poată circula liber în Europa a fost plătit în 2004 în beneficiul austriecilor, care acum sunt majoritari ai colosului petrolier al României. Premierul care spunea la acea vreme că cine conduce Petromul, conduce statul, îndeamnă acum românii să boicoteze Austria pentru că deschiderea noastră de până acum nu poate continua la fel, susține Năstase.
Ședință de Guvern | Se aprobă schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS şi a altor măsuri de sprijin Este ședință de Guvern, luni, la Palatul Victoria. Miniștrii vor avea de aprobat o serie de proiecte care vizează noi măsuri de sprijin pentru firme.
BNR anunță o nouă monedă în România - Ce valoare va avea și cum arată Banca Naţională a României va lansa, începând de luni, în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema Tezaurul de la Pietroasa - Vasele Poligonale, potrivit unui comunicat al băncii centrale.
Corupție uriașă în Austria - Au fost dezvăluite pagube de miliarde de euro - Autoritățile ignoră problemele din propria curte Austria ar fi pierdut peste 15 miliarde de euro din cauza corupției. Cifrele vizează infracțiunile săvârșite în anul precedent. Acesta este rezultatul calculelor efectuate de Friedrich Schneider, profesor la Universitatea Johannes Keppler din Linz. De altfel, acesta susține că pagubele cresc în fiecare an, iar pentru a contracara acest lucru, sunt necesare măsuri politice, cum ar fi o mai bună protecție a denunțătorilor și sancțiuni mai stricte.
1 ianuarie 2023 - Noi reguli pentru cei care își închiriază locuințele Noi reguli pentru proprietarii care își închiriază locuințele, altfel decât în scop turistic, vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, dată de la care aceștia au o serie de obligații.
Efectele războiului. A scăzut importul de gaze naturale în România Din cauza restricțiilor impuse de Uniunea Europeană, România a importat cu 20,1%cu mai puține gaze naturale în primele 10 luni din 2022. Din păcate, nici producția autohtonă nu a stat mai bine, fiind înregistrată o scădere 4,4% în primele 10 luni ale acestui an.