Articolele din categoria ECONOMIE:

Defrisari in Romania
Austria, afaceri și profituri uriașe din lemnul românesc - Amploarea defrișărilor este uriașă: 6 hectare de pădure dispar în fiecare oră
Firmele austriece fac afaceri și profituri de miliarde de euro din industria lemnului tăiat ilegal din pădurile României. Amploarea defrișărilor ilegale, din ultimele trei decenii, este estimată la 270 de milioane de metri cubi. Potrivit activiștilor de mediu, în fiecare oră, în România dispar, aproximativ 6 hectare de pădure. Cu alte cuvinte, o suprafață împădurită cât 12 terenuri de fotbal este tăiată în fiecare oră. 
Industria lemnului
Industria lemnului din România, sector de interes major pentru Austria - Companiile au înregistrat profituri record
România este printre țările cu cea mai mare producție de lemn de foc din Uniunea Europeană. Potrivit datelor transmise de Eurostat, într-un singur an, țara noastră a exploatat 6,4 milioane de metri cubi de lemn de foc. Iar în plină criză energetică, a crescut numărul gospodărilor care se încălzesc cu lemne de foc de teama prețurilor uriașe la energie. Datele arată că industria lemnului de la noi reprezintă unul dintre sectoarele de interes major pentru Austria, iar companiile au înregistrat profituri record.
Cum blochează Rusia proiectul OMV de exploatare a zăcământului Neptun Deep din Marea Neagră
Cum blochează Rusia proiectul OMV de exploatare a zăcământului Neptun Deep din Marea Neagră - Interesele lui Putin
Austriecii amână exploatarea gazelor din Marea Neagră ca să nu-i supere pe ruși. Cel puțin, asta scrie presa de la Viena care amintește că țările noastre sunt strâns legate din punct de vedere economic. Scandalul aderării României la Spațiul Schengen pune presiuni și pe politicienii austrieci care ar fi stat prea mult timp la mâna rușilor, după cum dezvăluie mai multe publicații, dar și un fost șef OMV. Gerhard Roiss spune că în interiorul companiei petroliere există o alianță care susține interesele Rusiei. 
Alimentare pompă
Prețurile carburanților, mai mici decât luna trecută. La ce să ne așteptăm din ianuarie: specialiștii trag un semnal de alarmă
Compensarea cu 50 de bani pe litrul de carburant nu se va prelungi și anul viitor, potrivit unor surse guvernamentale! Totul vine după ce în ultima perioadă prețurile la pompă au scăzut, iar acum, în majoritatea stațiilor de alimentare din țară, un litru de benzină se vinde în medie cu prețuri cuprinse între 6 lei și 10 bani și 6 lei și 25 de bani. Analiștii spun, însă, că prețurile ar putea crește din nou anul viitor din cauza interzicerii importurilor de petrol rusesc. În tot acest timp, austriecii plătesc prețuri asemănătoare cu cele de la noi. 
Adrian Năstase
Adrian Năstase, despre cum s-a făcut privatizarea Petrom. Ce ar trebui să facă România cu Austria pentru Schengen
Privatizarea Petrom a fost necesară ca România să intre în Uniunea Europeană. Este declarația făcută de fostul premier Adrian Năstase care a și semnat contractul. Prețul ca românii să poată circula liber în Europa a fost plătit în 2004 în beneficiul austriecilor, care acum sunt majoritari ai colosului petrolier al României. Premierul care spunea la acea vreme că cine conduce Petromul, conduce statul, îndeamnă acum românii să boicoteze Austria pentru că deschiderea noastră de până acum nu poate continua la fel, susține Năstase. 
Coruptie
Corupție uriașă în Austria - Au fost dezvăluite pagube de miliarde de euro - Autoritățile ignoră problemele din propria curte
Austria ar fi pierdut peste 15 miliarde de euro din cauza corupției. Cifrele vizează infracțiunile săvârșite în anul precedent. Acesta este rezultatul calculelor efectuate de Friedrich Schneider, profesor la Universitatea Johannes Keppler din Linz. De altfel, acesta susține că pagubele cresc în fiecare an, iar pentru a contracara acest lucru, sunt necesare măsuri politice, cum ar fi o mai bună protecție a denunțătorilor și sancțiuni mai stricte.