Aceste creșteri de preț sunt puse de oficiali pe seama războiului din Ucraina, iar printre ţările cele mai sceptice în legătură cu necesitatea unei intervenţii pe piaţa gazului se află însă Germania. Săptămâna trecută miniştrii nu au reuşit să ajungă la un consens pe acest subiect.
De asemenea, reprezentanţii ţărilor membre ale Uniunii Europene vor încerca să poarte discuții și despre propunerea privind reducerea emisiilor de metan în sectorul energetic.
Propunerea de regulament ar impune sectoarelor petrolului, gazelor şi cărbunelui să măsoare, să raporteze şi să verifice emisiile de metan. Aceasta ar conduce la norme stricte pentru detectarea şi repararea scurgerilor de metan şi pentru limitarea evacuării în atmosferă şi ar acoperi emisiile directe de metan din sectorul petrolului, al gazelor fosile şi al cărbunelui, precum şi din biometan, odată ce acesta este injectat în reţeaua de gaze.
Propunerea face parte din a doua serie de propuneri din cadrul pachetului ‘Fit for 55’, care vizează alinierea legislaţiei UE privind clima şi energia la obiectivele de reducere a emisiilor stabilite de Legea europeană a climei pentru 2030.