Articolele din categoria ECONOMIE:

Foto arhivă
România caută energie ieftină. Parteneriate între România și Georgia în domeniul gazelor naturale
România încearcă să găsească alternative viabile la gazele rusești, dar și la cele din țară, care sunt încă neexploatate. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat, sâmbătă, la Palatul Victoria, cu premierul Georgiei, Irakli Garibashvili, despre Parteneriatul Strategic româno-georgian şi despre posibilităţile de a dezvolta relaţiile economice bilaterale, în context european.
Informații-bombă din culisele negocierilor Austriei cu România pe Schengen - Scenariile pentru aderarea în 2023
Informații-bombă din culisele negocierilor Austriei cu România pe Schengen - Scenariile pentru aderarea în 2023
Informații bombă despre modul în care România a negociat cu Austria! Surse guvernamentale au dezvăluit din culisele discuțiilor. Cancelarul austriac a acceptat să comunice cu oficialii români abia în seara dinaintea marelui vot. Și șefii poliției de frontieră din cele două țări s-au așezat la masa rotundă. După două ore de discuții au recunoscut că nu migranții sunt problema și că decizia este una politică. 
Culisele privatizării Petrom, dezvăluite după 18 ani. SRI a demascat TUNUL - Cum a fost îngropat dosarul JAFULUI OMV - Documente-bombă
Culisele privatizării Petrom, dezvăluite după 18 ani. SRI a demascat TUNUL - Cum a fost îngropat dosarul JAFULUI OMV - Documente-bombă
Dosarul JAFULUI Petrom a fost îngropat. Culisele privatizării Petrom ies la iveală. Realitatea PLUS a analizat mai multe documente explozive ascunse de 18 ani. Raportul SRI arată că privatizarea a fost deliberată. Aproape 140 de informări au fost făcute de servicii despre privatizarea controversată. România a pierdut în acest fel un miliard de dolari.
Noi creșteri de rate
IRCC explodează de la 1 ianuarie, 450.000 de români afectați. Adevărata avalanșă a scumpirii creditelor abia începe
De la 1 ianuarie, indicele IRCC, în funcție de care se calculează ratele creditelor de consum contractate după luna mai 2019, se va majora considerabil, ca urmare a recalculării trimestriale. Pentru aproximativ 450.000 de români, acest lucru va însemna sume de cel puțin câteva sute de lei în plus la valoarea ratei lunare. Impactul majorării IRCC ar putea fi mai mare decât în cazul ROBOR, pentru că valoarea creditelor imobiliare obținute după data de 1 mai 2019 este, în general, mai mare.
Foto arhivă
Cum a dat OMV la fier vechi combinatul Doljchim, în loc să îl vândă lui Ioan Niculae
Combinatul Doljchim s-a înființat în 1962, iar în primii ani, îngrăşămintele chimice produse aici ajungeau în peste 70 de ţări. Ca multe alte instituții din vremea comunismului, a cunoscut declinul. În anul 2004 a fost cumpărat de Petrom, iar 6 ani mai târziu a fost închis și demolat. Cum Petrom a fost cumpărat la rândul său de austriecii de la OMV, din acel punct deciziile nu au mai stat în mâinile românilor.
Fost ministru al Energiei: OMV nu mai poate rămâne în România. Pierdem lunar 200 de milioane de euro
Fost ministru al Energiei: OMV nu mai poate rămâne în România. Pierdem lunar 200 de milioane de euro pentru că nu suntem în Schengen
Un fost ministru al Energiei rupe tăcerea: România are pierderi uriașe pentru că nu suntem în Spațiul Schengen. Înregistrăm nu mai puțin de 200 de milioane de euro pierderi la economia țării pentru fiecare lună de întârziere în aderare, susține Răzvan Nicolescu. În aceste condiții, după umilirea României prin refuzul în Schengen, fostul ministru spune că OMV, compania austriacă ce deține 51% din acțiunile Petrom, nu mai poate rămâne în țara noastră. 
Președintele Consiliului ASF,  Prof.Univ.Dr. Nicu Marcu / Foto: ASF România
Șeful ASF, despre nevoia de patriotism economic: Ar putea permite protejarea spațiului economic românesc în fața marilor actori economici mondiali
Președintele Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Nicu Marcu, a transmis, joi, un mesaj extrem de puternic legat de nevoia unei doze de "patriotism economic" în ceea ce privește susținerea Bursei de Valori (BVB) și "în orientarea investițiilor către active solide din economia națională". Marcu a atras atenția asupra faptului că "o astfel de formă de patriotism economic ar putea permite protejarea spațiului economic românesc, în fața acțiunii destructurante a marilor actori economici mondiali, purtători de interese politice incompatibile cu libertatea democratică și statul de drept". 
Marcel Ciolacu
Ciolacu, despre boicotarea companiilor austriece: Fiecare cetățean are dreptul să reacționeze
Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Bacău, referindu-se la boicotul împotriva companiilor austriece, că fiecare român are dreptul să reacţioneze personal faţă de "umilinţa la care ne-a supus Austria", el adăugând şi că românii ar trebui să apeleze, în general, în primul rând la companii din ţara noastră.
Lucian Bode - câți bani a pierdut România în cei 11 ani de neaderare la Schengen
Lucian Bode - câți bani a cheltuit România în cei 11 ani de neaderare la Schengen: Pierderile sunt incomensurabile!
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, astăzi, înainte de reuniunea Consiliului European la Bruxelles, că România, prin MAI, se va achita de toate obligațiile pe care și le-a asumat în calitate de țară pretendentă la a fi membră Schengen. Totodată, ministrul a explicat și care sunt pierderile pe care țara noastră le-a avut, în cei 11 ani de încercări.
Ordonanţa pe energie, PROMULGATĂ de Klaus Iohannis
Ordonanţa pe energie, PROMULGATĂ de Klaus Iohannis - 1,3 lei/kWh, plafonul de preţ pentru toţi consumatorii
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 119/2022 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei, informează Administraţia Prezidenţială.