Veniturile scad, totul se scumpește, numai consumul de băuturi este în creștere Deși absolut totul s-a scumpit, de la energie și alimente și până la carburanți, românii nu par să renunțe la plăcerea de a consuma băuturi.
Proiect energetic de record mondial, în Marea Neagră Proiectul cablului submarin de transport de energie electrică prin Marea Neagră va avea o capacitate combinată de 3 gigawaţi şi va „stabili un record mondial în termeni de lungime”, a declarat sâmbătă ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de MTI.
România caută energie ieftină. Parteneriate între România și Georgia în domeniul gazelor naturale România încearcă să găsească alternative viabile la gazele rusești, dar și la cele din țară, care sunt încă neexploatate. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat, sâmbătă, la Palatul Victoria, cu premierul Georgiei, Irakli Garibashvili, despre Parteneriatul Strategic româno-georgian şi despre posibilităţile de a dezvolta relaţiile economice bilaterale, în context european.
Informații-bombă din culisele negocierilor Austriei cu România pe Schengen - Scenariile pentru aderarea în 2023 Informații bombă despre modul în care România a negociat cu Austria! Surse guvernamentale au dezvăluit din culisele discuțiilor. Cancelarul austriac a acceptat să comunice cu oficialii români abia în seara dinaintea marelui vot. Și șefii poliției de frontieră din cele două țări s-au așezat la masa rotundă. După două ore de discuții au recunoscut că nu migranții sunt problema și că decizia este una politică.
Virgil Popescu: România devine un HUB important pe piața energiei, va avea gaz azer din ianuarie 2023 - Traseul pe teritoriul țării noastre Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că România devine un hub important pe piaţa energiei atât din punct de vedere al energiei electrice, cât şi a gazelor naturale, după semnarea Acordului pentru Energie Verde de la București, în prezența șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Culisele privatizării Petrom, dezvăluite după 18 ani. SRI a demascat TUNUL - Cum a fost îngropat dosarul JAFULUI OMV - Documente-bombă Dosarul JAFULUI Petrom a fost îngropat. Culisele privatizării Petrom ies la iveală. Realitatea PLUS a analizat mai multe documente explozive ascunse de 18 ani. Raportul SRI arată că privatizarea a fost deliberată. Aproape 140 de informări au fost făcute de servicii despre privatizarea controversată. România a pierdut în acest fel un miliard de dolari.
Mașinile hibrid și electrice fac ISTORIE. Creștere de aproape 60% în 2022 Deși vânzările de mașini în primele 11 luni au înregistrat o creștere de doar 7%, mașinile „verzi” au prins viteză, având o creștere de 60%, ajungând la o cotă de piață de aproape 21%.
IRCC explodează de la 1 ianuarie, 450.000 de români afectați. Adevărata avalanșă a scumpirii creditelor abia începe De la 1 ianuarie, indicele IRCC, în funcție de care se calculează ratele creditelor de consum contractate după luna mai 2019, se va majora considerabil, ca urmare a recalculării trimestriale. Pentru aproximativ 450.000 de români, acest lucru va însemna sume de cel puțin câteva sute de lei în plus la valoarea ratei lunare. Impactul majorării IRCC ar putea fi mai mare decât în cazul ROBOR, pentru că valoarea creditelor imobiliare obținute după data de 1 mai 2019 este, în general, mai mare.
Raiffeisen Bank anunță probleme cu unele plăți. Pe rețelele sociale circulă informații privind întârzieri de salarii Banca austriacă Raiffeisen Bank anunță că întâmpină probleme de conectivitate, motiv pentru care unele dintre tranzacțiile realizate joi nu au putut fi procesate.
România a trimis cererea de plată numărul II din PNRR, în valoare de 3,2 miliarde de euro Guvernul, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a transmis astăzi Comisiei Europene cea de a doua cerere de plată din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de 3.227.690.000 Euro, din care 2.147.490.000 Euro reprezintă sprijin financiar nerambursabil și 1.080.200.000 Euro reprezintă sprijin sub formă de împrumut.
Exclusiv România furată de austrieci. Drama fosților angajați Arpechim, fabrică devalizată de OMV. Fostă angajată: „Și mâine ne-am întoarce. Acolo este sufletul nostru” Foștii angajați ai fabricii Arpechim Pitești trăiesc o adevărată dramă, după ce au rămas fără locul de muncă de o viață. Foarte puțini au reuști să se reangajaze, și mai puțini au prins un job pe domeniul pe care au experiență.
Cum a dat OMV la fier vechi combinatul Doljchim, în loc să îl vândă lui Ioan Niculae Combinatul Doljchim s-a înființat în 1962, iar în primii ani, îngrăşămintele chimice produse aici ajungeau în peste 70 de ţări. Ca multe alte instituții din vremea comunismului, a cunoscut declinul. În anul 2004 a fost cumpărat de Petrom, iar 6 ani mai târziu a fost închis și demolat. Cum Petrom a fost cumpărat la rândul său de austriecii de la OMV, din acel punct deciziile nu au mai stat în mâinile românilor.
Voucherele pentru persoanele defavorizate ar putea fi alimentate pentru toți beneficiarii într-o zi - Anunțul lui Marcel Boloș Cardurile de alimente pentru persoanele defavorizate ar putea fi alimentate pentru toți beneficiarii pe 19 decembrie, potrivit ministrului Investiţiilor și Proiectelor Europene - Marcel Boloș.
Fost ministru al Energiei: OMV nu mai poate rămâne în România. Pierdem lunar 200 de milioane de euro pentru că nu suntem în Schengen Un fost ministru al Energiei rupe tăcerea: România are pierderi uriașe pentru că nu suntem în Spațiul Schengen. Înregistrăm nu mai puțin de 200 de milioane de euro pierderi la economia țării pentru fiecare lună de întârziere în aderare, susține Răzvan Nicolescu. În aceste condiții, după umilirea României prin refuzul în Schengen, fostul ministru spune că OMV, compania austriacă ce deține 51% din acțiunile Petrom, nu mai poate rămâne în țara noastră.
Șeful ASF, despre nevoia de patriotism economic: Ar putea permite protejarea spațiului economic românesc în fața marilor actori economici mondiali Președintele Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Nicu Marcu, a transmis, joi, un mesaj extrem de puternic legat de nevoia unei doze de "patriotism economic" în ceea ce privește susținerea Bursei de Valori (BVB) și "în orientarea investițiilor către active solide din economia națională". Marcu a atras atenția asupra faptului că "o astfel de formă de patriotism economic ar putea permite protejarea spațiului economic românesc, în fața acțiunii destructurante a marilor actori economici mondiali, purtători de interese politice incompatibile cu libertatea democratică și statul de drept".
Ciolacu, despre boicotarea companiilor austriece: Fiecare cetățean are dreptul să reacționeze Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Bacău, referindu-se la boicotul împotriva companiilor austriece, că fiecare român are dreptul să reacţioneze personal faţă de "umilinţa la care ne-a supus Austria", el adăugând şi că românii ar trebui să apeleze, în general, în primul rând la companii din ţara noastră.
Lucian Bode - câți bani a cheltuit România în cei 11 ani de neaderare la Schengen: Pierderile sunt incomensurabile! Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, astăzi, înainte de reuniunea Consiliului European la Bruxelles, că România, prin MAI, se va achita de toate obligațiile pe care și le-a asumat în calitate de țară pretendentă la a fi membră Schengen. Totodată, ministrul a explicat și care sunt pierderile pe care țara noastră le-a avut, în cei 11 ani de încercări.
Nicolae Ciucă, după aprobarea bugetului: „Menținem locurile de muncă și protejăm cetățenii de efectele creșterii prețurilor” Premierul Nicolae Ciucă a transmis, miercuri seara, că bugetul pentru 2023, aprobat în Parlament, conține măsuri de susținere a persoanelor vulnerabile, cele mai afectate de creșterea inflației.
Un gigant auto investește 130 de milioane de euro într-o nouă fabrică în România Constructorul auto german Mercedes va investe 130 de miliioane de euro într-o nouă fabrică în orașul Sebeș, din județul Sibiu. Aici vor lucra aproape 500 de oameni la unități de propulsie electrice (motoare) pentru noile platforme de mașini electrice.
Klaus Iohannis, mesaj pentru primari: „Traversăm vremuri complicate, în care ne confruntăm cu o serie de crize suprapuse” Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 14 decembrie, un mesaj în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România.
Avertismentul specialiștilor! În primăvară, facturile la electricitate vor fi de 3-4 ori mai mari decât anul trecut De ceea ce ți-e frică nu scapi, spune o veche zicală. Cam așa pare să fie și soarta consumatorilor români de energie. Dacă până acum nu s-a resimțit prea tare în facturi creșterea, din primăvara anului viitor va veni cu adevărat tăvălugul exploziei prețurilor.
Marius Budăi: „Pensionarii care au pensii între 1000 şi 1500 de lei vor avea creşteri ale veniturilor între 34% şi 45%” Ministrul Muncii afirmă că ”veniturile pensionarilor cresc diferenţiat, cu până la 45%, datorită majorării cu 12,5% a punctului de pensie şi acordării diferitelor tipuri de sprijin”.
Bobby Păunescu: Transilvania Smart City, un proiect independent energetic la Cluj-Napoca, de 2 miliarde de euro Omul de afaceri Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a vorbit, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, despre proiectul unic de la Cluj-Napoca - Transilvania Smart City, cel mai mare proiect de dezvoltare imobiliară din România.
Bugetul de stat pe anul 2023 a fost APROBAT! Liderii coaliției spun că sumele sunt realiste și echilibrate Premierul Nicolae Ciucă a afirmat miercuri, după adoptarea în Parlament a proiectului bugetului de stat pe anul 2023, că acesta este unul realist şi echilibrat. Și partea social-democrată consideră bugetul de stat echilibrat.
ANRE: Cine e OBLIGAT să depună declarația pe propria răspundere pentru plafonare în 2023 - DOCUMENTELE necesare Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a răspuns după apelul transmis de premierul Nicolae Ciucă în haosul facturilor plafonate creat de lipsa unor decizii pentru a avea acces la cel maai avantajos preț. ANRE a prezentat cererea și declarația pe propria răspundere pe care trebuie să o depună românii. Descarcă DOCUMENTELE - vezi AICI
HAOSUL facturilor plafonate continuă - Coșmar pentru 9 milioane de români - CINE depune declarație pe propria răspundere Haosul continuă la facturile plafonate la energie. Potrivit noilor prevederi ale Legii plafonării prețurilor la energie și gaze, peste 9 milioane de români ar trebui să depună declarații pe propria răspundere până pe 1 ianuarie pentru a avea parte de prețul cel mai avantajos, adică în două săptămâni.
Românii fac economie și sting lumina! Cu cât a scăzut consumul de energie electrică în ultimele 10 luni Consumul final de energie electrică a totalizat, în primele zece luni ale acestui an, 43,203 miliarde kWh, fiind cu 6,4% mai mic faţă de perioada corespunzătoare a anului 2021, în timp ce în economie s-a diminuat cu 5,6%, informează Institutul Naţional de Statistică (INS), într-un comunicat.
Virgil Popescu anunță ce se va întâmpla cu prețul gazului - Când se decide plafonarea Miniştrii Energiei din UE nu au ajuns la un acord cu privire la valoarea plafonului şi la alte elemente din mecanismul de corecţie a preţului gazului natural, la nivelul UE, a anunţat miercuri ministrul Energiei, Virgil Popescu.
Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume. Ce afaceri are cel care i-a luat locul CEO-ul Tesla, Elon Musk, nu mai este cea mai bogată persoană din lume, el cedând acest titlu preşedintelui şi CEO-ului grupului LVMH din sectorul produselor de lux, Bernard Arnault, potrivit datelor Forbes, transmite CNBC.
Ordonanţa pe energie, PROMULGATĂ de Klaus Iohannis - 1,3 lei/kWh, plafonul de preţ pentru toţi consumatorii Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 119/2022 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei, informează Administraţia Prezidenţială.