A scăzut ROBOR - La cât a ajuns indicele în funcție de care se calculează ratele românilor Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut marţi la 6,84% pe an, de la 6,85% pe an, luni, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).
Reforma PENSIILOR | Marius Budăi: „Sunt trei variante pe care le-am înaintat pentru discuții” Marius Budăi - ministrul Muncii a făcut noi precizări despre reforma pensiilor pentru care a înaintat trei variante.
Hidroelectrica , anunț despre prețul energiei. Ce se va întâmpla cu facturile clienților Prin intermediul unui comunicat de presă, Hidroelectrica informează că nu va majora prețul energiei active pentru consumatorul final, acesta rămânând cel stabilit în oferta actuală. Cu toate acestea, compania admite că există creșteri tarifare, atribuite modificărilor la nivelul tarifelor de distribuție începând cu data de 1 aprilie 2023.
Fermier din Bacău, amendat cu 7.500 de lei pentru 20 de legături de ridichi Un fermier din Bacău a fost amendat cu 7.500 de lei pentru 20 de legături de ridichi pe care le vindea la piață. Întreaga poveste a fost dezvăluită de președintele Consiliului Județean Bacău.
Primele roșii românești vor fi de 3 ori mai scumpe în acest an - Legumele de primăvară costă enorm Situație critică în piețele din România. Primele roșii românești vor costa de 3 ori mai mult.
SALARIILE din UE nu vor mai fi secrete! Directiva care schimbă piața muncii: ce SACNCȚIUNI sunt prevăzute Piața muncii se va schimba din temelii, in urma unei decizii adoptate de Uniunea Europeană. Salariile angajaților nu vor mai fi ținute la secret. In plus, acestia vor putea să reclame diferențele salariale între femei și bărbați, iar companiile care practică acest lucru vor fi sancționate. Schimbări vor exista și în cazul persoanelor care caută locuri de muncă.
Propunere-șoc a unui fost premier al României în scandalul pensiilor: noua FORMULĂ DE CALCUL care ne scapă de "speciali" Noul scenariu-șoc pentru înlocuirea pensiilor speciale. Un fost premier propune ca atât angajatorul, cât şi angajatul să contribuie cu un procent din venituri și astfel să se ajungă la un fond de pensii.
Banii din PNRR pentru România se reduc cu aproape 15% - Care este motivul Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene transmis, sâmbătă, explicaţii cu privire la reducerea alocării din PNRR şi precizează că este un mecanism care se aplică tuturor statelor. Acesta ţine de creşterea economică reală, în raport cu cea estimată pe baza căreia s-a realizat alocarea bugetară. Valoarea actualizată pentru România este redusă cu peste 14%, lucru care s-a întâmplat în cazul a 21 de ţări membre. MIPE precizează că tăierile nu vor afecta proiecte importante, iar reducerile nu ţin de îndeplinirea unor ţinte şi jaloane.
Vești foarte bune pentru Europa: Inflația a încetinit semnificativ în ultima lună Inflaţia din zona euro a încetinit semnificativ în martie, de la 8,5% la 6,9%, deoarece preţurile energiei au continuat să scadă, potrivit datelor preliminare publicate vineri de biroul european de statistică Eurostat, transmite CNBC.
SURSE: Pensiile speciale negociate la pachet cu cele normale - Planul strategic pentru „speciali” Este bomba momentului de la Guvern pentru pensiile speciale. Asta după ce oficialii europeni au făcut cale bătută în România să ne avertizeze că ni se taie banii. Ai noștri vor să mascheze pensiile speciale și să le negocieze la pachet cu cele contribuitive din sistemul public.
Situația tragică a fermierilor. Crescătorii de vaci: „Pierdem pe litrul de lapte între 0,3 şi 0,85 lei” Multiplele crize au început să-și arate efectele, printre cei loviți fiind și fermierii. Directorul unei asociații de crescători de vaci spune că pierde până la 85 de bani pe litrul de lapte și consideră că dacă situația economică nu se va îmbunătăți, atunci vor fi nevoiți să-și închidă fermele.
Decizie majoră la Bruxelles. UE accelerează renunţarea la carburanții fosili până în 2030 - România folosește încă 72% pentru obținerea energiei Decizie importantă la Bruxelles. Uniunea Europeană accelerează renunțarea la carburanţii fosili prin Acordul convenit pentru 2030, în timp ce România se bazează încă, în proporție de 72 la sută, pe combustibili fosili pentru aprovizionarea cu energie.
Avertisment sumbru: Lumea trebuie să fie pregătită pentru o CRIZĂ bancară - Dezastrul va fi încet și tăcut, nu ca în 2008 Urmatoarea criza bancară mondială nu va semăna deloc cu cea din 2008-2009. cu nimic ceea ce a văzut lumea în 2008.
Este oficial: Singura fabrică românească de ciocolată a intrat în insolvență Astăzi s-a aprobat în instanță faptul că singura fabrică românească de ciocolată, Galactic din Baia Mare, intră în insolvență, Eurosmart SPRL fiind specialistul desemnat să gestioneze redresarea societății.
Petre Daea a făcut figurație la Bruxelles. Ajutorul votat pentru fermierii români a rămas tot de 10 milioane de euro Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat, joi, ajutorul de 10,5 milioane de euro pentru despăgubirea fermierilor români afectați de importurile de cereale din Ucraina. Singura veste bună este că s-a convenit și acordarea unui al doilea pachet financiar, de 75 de milioane de euro, din aceeași rezervă.
Minele cu metale rare din subsolul României. Alte țări le vânează, noi nu suntem în stare să le exploatăm Analiza efectuată de Ministerul Economiei, numită „Strategia României pentru Resurse Minerale Neenergetice - Orizont 2035”, prezintă dovezi referitoare la existența unor resurse de materii prime critice pe teritoriul țării noastre.
Cum profită producătorii de creșterea inflației ca să-și umfle buzunarele. Consiliul Concurenței: „Avem suspiciuni că s-au înțeles să crească prețurile” Consiliul Concurenței a demarat o amplă verificare a producătorilor de ulei, zahăr și unt, sub suspiciunea că mai multe companii s-au înțeles ca să crească prețurile, profitând de momentul economic generat de creșterea inflației.
AVERTISMENT: Sistemul de pensii ar putea intra în COLAPS - Date oficiale alarmante Avem noi date alarmante în ceea ce privește traiul românilor! Veniturile nu au ținut pasul cu inflația, iar asta se vede inclusiv în sistemul de pensii!
În lipsa gazelor ieftine rusești, UE se orientează către energia verde. Cât de grea și scumpă va fi tranziția Gazele și petrolul ieftine din Rusia sunt deja date uitării, iar mai-marii Uniunii Europene vor să apeleze la natură, pentru a suplini lipsa acută de resurse energetice a Bătrânului Continent.
Eugen Tomac 100 de milioane de euro compensații pentru fermierii români - Comisia urmează să reevalueze cuantumul Europarlamentarul Eugen Tomac a susținut un discurs în Parlamentul European prin care a cerut o suplimentare a compensațiilor pentru fermierii români, afectați de războiul din Ucraina. Liderul PMP a cerut cel puțin 100 de milioane de euro.
Turismul românesc trăiește din banii statului - Voucherele de vacanță au salvat stațiunile în ultimii ani Turismul românesc a primit în ultimii cinci ani aproape două miliarde de euro de la statul român. Este o subvenție indirectă, care a asigurat mai mult de 10% dintre locurile de cazare. Pentru unele hoteluri banii au fost o gura de oxigen pentru supraviețuire.
ANAF atacă la pachet. Zecii de mii de români care au trimis colete ramburs sunt pe LISTELE NEGRE ANAF începe controalele la persoane fizice care fac vânzări online. Inspectorii antifraudă din toată țara vor începe în curând controalele la persoane fizice care fac vânzări prin firme de curierat și au avut încasări ramburs. Din primele date raportate la ANAF, de către companii de curierat, aproximativ 17 milioane de colete, în valoare totală de 5 miliarde lei, au fost trimise cu plata ramburs în primele trei luni.
OMV, obligată să plătească TAXA de solidaritate - Legea modificată, aprobată în Parlament - De ce NU a votat AUR Este decizia momentului în scandalul statului cu gigantul OMV. Deputații au adoptat un amendament prin care obligă compania austriacă să plătească taxa de solidaritate. Deși au protestat în benzinării împotriva OMV, deputații AUR s-au abținut de la vot.
GREVĂ URIAȘĂ: Fermierii din Bulgaria au blocat frontierele - Ei cer OPRIREA importurilor din Ucraina Producătorii din Bulgaria au blocat frontierele țării! Ei protestează față de importul de cereale din Ucraina care le provoacă pierderi uriașe. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat deja restricții de circulație.
Directorul comercial al Aeroportului Otopeni ar fi cerut peste 22 de milioane de euro mită pentru magazinele duty-free Direcția Națională Anticorupție a anunțat oficial reținerea lui Ivan George Alexandru, director comercial al Companiei Naționale Aeroporturi București, precum și a trei persoane fizice.
Șeful Poștei Române: „Suntem interesați să intrăm pe piața RCA” Falimentul Euroins ar putea facilita intrarea pe piața de asigurări a unui alt mare gigant: Poșta Română. Directorul companiei a declarat că Poșta este interesată să intre în industria de asgurări.
Protecția Consumatorului, „în vizită” la două dintre cele mai mari hypermarket-uri din Sectorul 4. Amenzi de 125.000 de lei Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 125.000 de lei hipermarketurile Metro Cash & Carry şi Auchan din Sectorul 4 al Capitalei, în urma neregulilor constatate.
Afaceri de 11 miliarde de euro între București și Varșovia. Premier: „Există oportunități în Polonia” Schimburile comerciale între România și Polonia au ajuns anul trecut la 11 miliarde de euro. Oficialii de la București și Varșovia spun, în schimb, că este nevoie de mai mult dialog între cele două Guverne. Totodată, oamenii de afaceri au nevoie de încredere reciprocă. Aceste lucruri au fost subliniate în cadrul Forumului Economic România-Polonia, organizat de Camera de Comerț și Industrie.
ANAF a pus tunul pe OMV Petrom. Compania are de plătit taxe suplimentare de aproape 120 de milioane de euro Inspectorii Antifraudă au stabilit că OMV Petrom trebuie să contribuie cu aproape 120 de milioane de euro la Fondul de Tranziţie Energetică. Contribuţia la Fondul de Tranziţie Energetică este o taxă diferită faţă de taxa de solidaritate introdusă la finalul anului trecut prin transpunerea unui regulament european.
Zi crucială pentru pensionari. Ministrul Muncii prezintă trei variante pentru noua lege a pensiilor Este o zi crucială pentru pensionari. Ministrul Muncii prezintă astăzi în Coaliție trei variante pentru noua lege a pensiilor. Între timp, în mai puțin de o oră la Guvern vor ajunge și oficialii europeni, iar aleșii trebuie să renegocieze la sânge procentul de 9,4% din PIB pentru plata pensiilor.