1 mai 2024. De unde a apărut această sărbătoare și ce semnifică, de fapt Data de 1 mai este cunoscută în întreaga lume drept Ziua Muncii, o sărbătoare care are o istorie încărcată de semnificații sociale și politice. În multe țări, inclusiv în România, această zi este dedicată celebrării muncitorilor și a contribuției lor la societate. Dar cum a apărut această sărbătoare și care este semnificația ei?
Momente de cumpănă pentru Florin Piersic. A ajuns la terapie intensivă și ar putea fi transferat la Viena Clipe de cumpănă, pentru marele actor Florin Piersic. Maestrul a ajuns la Terapie Intensivă după operația de urgenţă. Actorul ar putea fi transferat la Viena
Sărbătoare 27 aprilie: zi mare în calendarul ortodox din țara noastră Sărbătoare mare în data de 27 aprilie în calendarul ortodox.
Phoenix revine pe scenă după ce Nicu Covaci a fost operat pe creier. Mesajul transmis de legendara trupa Veste bună pentru fanii Phoenix. Legendara formație reia seria concertelor, iar un prim eveniment va fi chiar vineri seară. Este prima apariție după ce liderul Nicu Covaci a fost operat pe creier, la finele lunii martie.
Cea mai importantă rugăciune care trebuie rostită de Florii. Aduce bunăstare și noroc Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor sau Floriile, o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. În această zi, preoții recomandă să se rostească rugăciunea de binecuvântare a salciei, pentru noroc și bunăstare.
Destinații de weekend. Unde ne petrecem zilele libere, în Duminica de Florii, în București și țară Weekend-ul de Florii este plin de evenimente dedicate acestei sărbători, dar și de alte manifestări culturale, în București, dar și în țară.
Superstiţii de Florii. Ce nu ai voie să faci în Duminica Floriilor. E mare păcat Floriile. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. Realitatea.net vă prezintă în acest articol cele mai frumoase tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Florii, precum şi o serie de mesaje, felicitări, urări şi sms-uri pentru cei dragi care poartă nume de floare!
Sărbătoare 26 aprilie: cruce cu negru în calendarul ortodox. Mai mulți sfinți importanți sunt pomeniți astăzi Sărbătoare importantă în data de 26 aprilie în calendarul ortodox din țara noastră
Sărbătoare 25 aprilie, cruce cu negru în calendarul ortodox din România. Zi de mare importanță pentru credincioși Data de 25 aprilie este o sărbătoare importantă pentru credincioșii din România, conform calendarului ortodox.
Măgurele va avea cel mai mare campus educațional din Europa de Est. Cum va arăta campusul și ce înseamnă pentru regiune proiectul anunțat de liberali Cel mai mare campus educațional din Europa de Est va fi la Măgurele. Când va fi gata proiectul anunțat de președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.
Sărbătoare mare în 24 aprilie, cruce cu negru: Ce spune calendarul ortodox din țara noastră Este sărbătoare importantă în data de 24 aprilie în calendarul ortodox din România.
Sfântul Gheorghe: Care sunt cele mai importante tradiții și superstiții legate de această zi foarte importantă pentru credincioși Ortodocşii îl sărbătoresc, marţi, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă
Sărbătoare uriașă în calendarul ortodox în 23 aprilie. Cruce cu roșu Este mare sărbătoare în calendarul ortodox din România în data de 23 aprilie.
Unde mergem în weekend, în București. „Străzi deschise - promenada urbană” Evenimentul „Străzi deschise - promenada urbană” închide centrul Bucureștiul pentru traficul auto și îl redă pietonilor.
PASTILA PENTRU SUFLET - Pilda zilei - 20 aprilie: Cele două grăunțe Pilda zilei. Cele două grăunţe.Într-o zi, un ţăran ieşi pe ogor, la semănat. Un grăunte, rămas pe vârful unui bulgăre de pământ, a început să se laude către altul, aflat adânc sub brazdă:
Un tablou de 2 milioane de euro care a fost furat dintr-o galerie de artă din Oxford a fost găsit în România Un tablou în valoare de 2.000.000 de euro a fost găsit în România. Autoritățile spun că bunul cultural ar fi fost tranzacționat pe piața neagră și că face parte din lotul tablourilor furate în noaptea de 14 martie 2020, dintr-o galerie de artă din Oxford, Regatul Unit al Marii Britanii.
Cum e descurajat Emil Cioran un sinucigaș care voia să se arunce de pe Turnul Eifel? Emil Cioran, devenit celebru datorită filozofiei persoanele extrem de pesimiste, nu era un om lipsit de umor, chiar dacă uneori era de-a dreptul cinic. O întâmplare care scoate în evidență această latură a renumitului autor a fost relatată de teologul Radu Preda, care l-a cunoscut pe Ciocan la Paris, cu câțiva ani înainte de a muri, în 1995.
Presa din România, zguduită de un nou deces! Vestea tragică dată de Marina Almășan pe Facebook Presa din România este zguduită de un nou deces! Georgeta Nistor, o cunoscută scenografă, cu o experiență vastă în cadrul Televiziunii Române, a încetat din viață. Vestea tragicei morți a fost dată de Marina Almășan, cunoscuta realizatoarea TV, jurnalistă și scriitoare, într-un mesaj pe Facebook.
Ateneul Român a intrat în patrimoniului cultural european Ateneul Român a primit, din partea Comisiei Europene, Marca patrimoniului european, o recunoaștere a rolului în istoria și cultura Europei. Alte 6 situri din țări membre ale Uniunii Europene au primit această recunoaștere.
"România e o țară mică, dar face pe nebuna". Cum vorbeau diplomații sovietici despre echipa lui Gheorghiu-Dej. Documente din arhiva Securității Documente declasificate din arhiva Securității arată că diplomații sovietici din perioada lui Gheorghiu Dej aveau suspiciuni majore legate de liderii români, pe care-i considerau de neîncrede și nerecunoscători. O serie de argumente amintesc de felul în care, în prezent, diplomația rusă acuză România pentru poziția pe care o are față de conflictul din Ucraina și față de regimul Putin.
PASTILA PENTRU SUFLET - Care este pilda zilei de 7 aprilie Pilda zilei - Cele trei cuvinte. Odată, un călugăr pios, care dorea să-şi îmbunătăţească necontenit viaţa duhovnicească, căzu în adâncă rugăciune şi îi ceru lui Dumnezeu să-i dea cuvânt de poruncă:
O incursiune în lumea Amintirilor din copilărie La Sala Atelier a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, începând din data de 6 aprilie 2024, puteți vedea un nou spectacol: Amintiri din copilărie – one man show susținut de actorul Vitalie Bichir în cadrul Programului tnb.edu.
A murit o realizatoare de legendă din TVR. Nicu Alifantins și Adrian Enache i-au adus un ultim omagiu Doliu în televiziune, la anunțul morții Ioanei Bogdan, una dintre cele mai cunoscute realizatoare de emisiuni încă din vremea când totul era alb-negru. Artiști precum Nicu Alifantis sau Adrian Enache, precum și alți numeroși colegi sau prieteni i-au adus un ultim omagiu.
Ce carnet de șmecher avea Nicolae Ceaușescu! Era membrul 0000001 în Partidul Comunist - FOTO În perioada comunistă, carnetul de membru de partid era un document aproape la fel de important ca și actul de identitate. Pentru cei care făceau parte din forurile de conducere exista o carte de evidență personală, care oferea mult mai multe detalii despre cariera politică a titularului. Nicolae Ceaușescu, președinte al României și lider al Partidului Comunist, a fost privilegiat și la acest capitol, el fiind deținătorul carnetului cu numărul 000.000.1, altfel spus primul dintr-un milion.
Doliu uriaș: a murit o cunoscută scriitoare. A fost aproape de a lua premiul Nobel în mai multe rânduri Personalitate marcantă a literaturii de limbă franceză, scriitoarea din Guadelupa Maryse Condé a murit în noaptea de luni spre marţi, în somn, la spitalul din Apt (Vaucluse), a anunţat pentru AFP soţul ei, Richard Philcox.
Nicolae Ceaușescu, "DECLASIFICAT" de 1 Aprilie. Postarea virală a CNSAS despre fostul lider comunist - DOCUMENTE O postare a CNSAS, cu un documet care sugerează că Nicole Ceaușescu a fost colaborator al Securității, a devenit virală. Fiind vorba de ziua de 1 Aprilie, o parte dintre cei care au comentat au remarcat faptul că este vorba despre o păcăleală, posibil bazata pe o similitudine de nume.
Vinerea Mare. Paștele catolic. Ce trebuie neaparat să știe credincioșii Credincioşii catolici se află azi în Vinerea Mare de dinanantea Sfintelor Sărbători de Paşte. Peste un milion de catolici români retrăiesc ziua în care Iisus Hristos a pătimit şi a fost răstignit pe cruce.
Baraj distrus de cutremur. Scenariul care a pus capăt carierei celui mai de succes regizor din vremea lui Ceaușescu Scenariul unui baraj distrus de un seism catastrofal a însemnat sfârșitul carierei lui Dinu Cocea, autorul seriei de filme cu haiducii lui Șaptecai și cel mai de succes creator din perioada comunistă. S-a întâmplat la finalul anilor `70, iar Nicolae Ceaușescu a luat foc când a auzit ce idee a avut celebrul regizor de tip. Cocea a mai reușit să facă un film de succes, "Ecaterina Teodoroiu", cu care probabil a încercat să reintre în grațiile conducătorului suprem, dar peste doar câțiva ani a emigrat în Franța, cu toată familia. Cutremur în România. ISU verifică Barajul Bicaz
Indemnizații pentru românii declarați „tezaur uman viu”. Anunțul ministrului Culturii Ministrul Raluca Turcan anunță că guvernul a aprobat recunoașterea meritelor Tezaurelor Umane Vii, în domeniul culturii imateriale, prin acordarea unei indemnizații de merit.
27 martie, Ziua mondială a teatrului. Cum este celebrată în România. LISTA activităților Ziua mondială a teatrului este marcată în fiecare an la 27 martie pentru a promova activitatea comunităţilor de teatru în întreaga lume.