Motivul pentru care România nu participă la Eurovision în 2024. Concursul a început pe 7 mai Eurovision 2024 și-a deschis porțile la Malmo începând cu data de 7 mai. Cu toate acestea, România nu se numără printre participanții din acest an, fapt ce a stârnit dezamăgire în rândul fanilor concursului muzical internațional. Decizia de a nu participa la Eurovision 2024 a fost luată încă din luna ianuarie, iar motivele sunt strâns legate de constrângeri financiare.
Codul secret care se află pe stema României. Puțini români știu adevărul, de fapt Stema României, un simbol încărcat de istorie și tradiție, ascunde uneori detalii semnificative care trec neobservate chiar și pentru cei mai patrioți români. Unul dintre aceste detalii este reprezentat de cei doi delfini afrontați, poziționați pe stema Dobrogei, între stemele Olteniei și Transilvaniei.
Steve Albini a murit. Artistul avea 61 de ani Steve Albini - icon-ul rock și legendarul producător muzical - a încetat din viață la vârsta de 61 de ani.
Sărbătoare mare și astăzi, 8 mai. Cruce cu negru în calendarul ortodox Sărbătoare importantă în data de 8 mai, în calendarul creștin ortodox din țara noastră.
Imagini cu fiul lui Nicolae Ceaușescu la vârsta de 76 de ani. Valentin Ceaușescu, figura cheie în istoria Stelei Valentin Ceaușescu, fiul fostului lider al României, Nicolae Ceaușescu, și una dintre personalitățile principale implicate în triumful memorabil al Stelei București în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, și-a făcut recent apariția la Cercul Militar Național pentru a sărbători 38 de ani de la acea realizare istorică.
Este doliu pe scena filmului din România. Un actor iubit de milioane de copii a decedat Teatrul românesc este în doliu în urma trecerii în neființă a actorului Ion Gheorghe Arcudeanu, o prezență iubită și apreciată pe scena teatrului pentru copii. Acesta urmează să fie înmormântat miercuri, la ora 15:00, la Cimitirul Sfânta Vineri din București.
Săptămâna Luminată. Ce nu ai voie să faci în marţea de după Paşte. Sub nicio formă Săptămâna Luminată care urmează imediat Duminicii Pastelui păstrează în credinţa populară o serie de obiceiuri. Conform tradiţiei crestine în aceste zile credincioşii sunt supuşi la numeroase restriciţii.
Sărbătoare 7 mai: A treia zi de Paște. Ce nu ai voie să faci în Marţea Albă. E mare păcat Data de 7 mai este una de mare sărbătoare pentru creștin ortodocși, este a treia zi de Paște.
Săptămâna Luminată: LUNEA ALBĂ. Ce trebuie să faci azi pentru sporul casei Creștinii ortodocși și greco-catolici sărbătoresc, luni, doua zi de Paște. În biserici se oficiază aceeași slujbă care a avut loc în noaptea Învierii și Sfânta Liturghie. Prin Învierea Domnului Iisus Hristos din morţi, cei din popor cred că Raiul se deschide tuturor sufletelor reţinute în prinsoarea iadului începând de la Adam şi până la venirea Mântuitorului şi rămâne deschis de la Înviere până la Duminica Tomei.
Sărbătoare 6 mai. Doi sfinți foarte importanți sunt pomeniți azi în calendarul ortodox Sărbătoare mare în data de 6 mai în calendarul ortodox din România.
Motivul pentru care NU ar trebui să mănânci miel de paște. Ce spune Biblia Mulți se întreabă dacă este bine ca de Paște să mănânce miel. Potrivit reprezentanților Bisericii ortodoxe române, mâncatul mielului are legătură cu Vechiul Testament și nu cu Noul Testament.
Doliu uriaș în cultură! Romancierul american Paul Auster, autorul ''Trilogiei New York-ului'', a murit la vârsta de 77 de ani Scriitorul american Paul Auster, prolific autor de romane, poeme şi scenarii de film, propulsat pe scena literară internaţională graţie \"\"Trilogiei New York-ului\"\", a murit în urma complicaţiilor unui cancer de plămâni la vârsta de 77 de ani.
1 mai 2024. De unde a apărut această sărbătoare și ce semnifică, de fapt Data de 1 mai este cunoscută în întreaga lume drept Ziua Muncii, o sărbătoare care are o istorie încărcată de semnificații sociale și politice. În multe țări, inclusiv în România, această zi este dedicată celebrării muncitorilor și a contribuției lor la societate. Dar cum a apărut această sărbătoare și care este semnificația ei?
Momente de cumpănă pentru Florin Piersic. A ajuns la terapie intensivă și ar putea fi transferat la Viena Clipe de cumpănă, pentru marele actor Florin Piersic. Maestrul a ajuns la Terapie Intensivă după operația de urgenţă. Actorul ar putea fi transferat la Viena
Sărbătoare 27 aprilie: zi mare în calendarul ortodox din țara noastră Sărbătoare mare în data de 27 aprilie în calendarul ortodox.
Phoenix revine pe scenă după ce Nicu Covaci a fost operat pe creier. Mesajul transmis de legendara trupa Veste bună pentru fanii Phoenix. Legendara formație reia seria concertelor, iar un prim eveniment va fi chiar vineri seară. Este prima apariție după ce liderul Nicu Covaci a fost operat pe creier, la finele lunii martie.
Cea mai importantă rugăciune care trebuie rostită de Florii. Aduce bunăstare și noroc Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor sau Floriile, o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. În această zi, preoții recomandă să se rostească rugăciunea de binecuvântare a salciei, pentru noroc și bunăstare.
Destinații de weekend. Unde ne petrecem zilele libere, în Duminica de Florii, în București și țară Weekend-ul de Florii este plin de evenimente dedicate acestei sărbători, dar și de alte manifestări culturale, în București, dar și în țară.
Superstiţii de Florii. Ce nu ai voie să faci în Duminica Floriilor. E mare păcat Floriile. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. Realitatea.net vă prezintă în acest articol cele mai frumoase tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Florii, precum şi o serie de mesaje, felicitări, urări şi sms-uri pentru cei dragi care poartă nume de floare!
Sărbătoare 26 aprilie: cruce cu negru în calendarul ortodox. Mai mulți sfinți importanți sunt pomeniți astăzi Sărbătoare importantă în data de 26 aprilie în calendarul ortodox din țara noastră
Sărbătoare 25 aprilie, cruce cu negru în calendarul ortodox din România. Zi de mare importanță pentru credincioși Data de 25 aprilie este o sărbătoare importantă pentru credincioșii din România, conform calendarului ortodox.
Măgurele va avea cel mai mare campus educațional din Europa de Est. Cum va arăta campusul și ce înseamnă pentru regiune proiectul anunțat de liberali Cel mai mare campus educațional din Europa de Est va fi la Măgurele. Când va fi gata proiectul anunțat de președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.
Sărbătoare mare în 24 aprilie, cruce cu negru: Ce spune calendarul ortodox din țara noastră Este sărbătoare importantă în data de 24 aprilie în calendarul ortodox din România.
Sfântul Gheorghe: Care sunt cele mai importante tradiții și superstiții legate de această zi foarte importantă pentru credincioși Ortodocşii îl sărbătoresc, marţi, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă
Sărbătoare uriașă în calendarul ortodox în 23 aprilie. Cruce cu roșu Este mare sărbătoare în calendarul ortodox din România în data de 23 aprilie.
Unde mergem în weekend, în București. „Străzi deschise - promenada urbană” Evenimentul „Străzi deschise - promenada urbană” închide centrul Bucureștiul pentru traficul auto și îl redă pietonilor.
PASTILA PENTRU SUFLET - Pilda zilei - 20 aprilie: Cele două grăunțe Pilda zilei. Cele două grăunţe.Într-o zi, un ţăran ieşi pe ogor, la semănat. Un grăunte, rămas pe vârful unui bulgăre de pământ, a început să se laude către altul, aflat adânc sub brazdă:
Un tablou de 2 milioane de euro care a fost furat dintr-o galerie de artă din Oxford a fost găsit în România Un tablou în valoare de 2.000.000 de euro a fost găsit în România. Autoritățile spun că bunul cultural ar fi fost tranzacționat pe piața neagră și că face parte din lotul tablourilor furate în noaptea de 14 martie 2020, dintr-o galerie de artă din Oxford, Regatul Unit al Marii Britanii.
Cum e descurajat Emil Cioran un sinucigaș care voia să se arunce de pe Turnul Eifel? Emil Cioran, devenit celebru datorită filozofiei persoanele extrem de pesimiste, nu era un om lipsit de umor, chiar dacă uneori era de-a dreptul cinic. O întâmplare care scoate în evidență această latură a renumitului autor a fost relatată de teologul Radu Preda, care l-a cunoscut pe Ciocan la Paris, cu câțiva ani înainte de a muri, în 1995.
Presa din România, zguduită de un nou deces! Vestea tragică dată de Marina Almășan pe Facebook Presa din România este zguduită de un nou deces! Georgeta Nistor, o cunoscută scenografă, cu o experiență vastă în cadrul Televiziunii Române, a încetat din viață. Vestea tragicei morți a fost dată de Marina Almășan, cunoscuta realizatoarea TV, jurnalistă și scriitoare, într-un mesaj pe Facebook.