Articolele din categoria CULTURĂ:

Cele două filme românești prezente la Cannes au ales serviciile Chainsaw Europe
Cele două filme românești prezente la Cannes au ales serviciile Chainsaw Europe
Chainsaw Europe, cel mai important studio de post-producție din România, a asigurat servicii de post-producție pentru cele două filme românești prezente anul acesta la cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes. “Trei kilometri până la capătul lumii”, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost inclus în Competiția Oficială. “Nasty”, regizat de Tudor Giurgiu, va fi prezent la Cannes în secțiunea Proiecții Speciale.
Ce se ascunde sub cel mai bătrân copac din România. Misterul care roiește în jurul acestui arbore
Ce se ascunde sub cel mai bătrân copac din România. Misterul care roiește în jurul acestui arbore
În inima Complexului de monumente de la Ţebea din județul Hunedoara, se înalță Gorunul lui Horea, un copac secular care păstrează în rădăcinile sale o istorie plină de mister și semnificații încărcate emoțional. Cu o vârstă estimată de peste 400 de ani, acest gorun a devenit un simbol al eroismului și al spiritului de luptă al moților, fiind martorul unor momente istorice de o importanță covârșitoare pentru poporul român.
Anafura
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când iei anafură
"Anafura, potrivit Arhiepiscopului Simion, este prescura produsă la Proscomidie, din care se scoate partea din mijloc (Sfântul Agneț), care se jertfește și se face Trupul Domnului. Deci, în locul acelui Dar mare al înfricoșatei Cuminecături, de vreme ce nu sunt toți vrednici a se împărtăși cu el, li se dă această anafură, care, după cuviință, se numește anti-doron, adică în loc de dar, pentru că dai darul hărăzirii lui Dumnezeu.
Saptamana luminata
Săptămâna Luminată: LUNEA ALBĂ. Ce trebuie să faci azi pentru sporul casei
Creștinii ortodocși și greco-catolici sărbătoresc, luni, doua zi de Paște. În biserici se oficiază aceeași slujbă care a avut loc în noaptea Învierii și Sfânta Liturghie. Prin Învierea Domnului Iisus Hristos din morţi, cei din popor cred că Raiul se deschide tuturor sufletelor reţinute în prinsoarea iadului începând de la Adam şi până la venirea Mântuitorului şi rămâne deschis de la Înviere până la Duminica Tomei.