Articolele din categoria CULTURĂ:

Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu” a ajuns la a treia ediție
Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu” a ajuns la a treia ediție - maraton de 8 zile în care arta se va afla la confluența dintre teatru, film, muzică, expoziție, experiment și dezbatere
Primul festival dedicat tinerilor creatori de teatru și film din România va avea loc la malul mării în perioada 22-29 iulie, sub sloganul la fel. aproape la fel. altfel. Ediția de anul acesta, cu numărul 3, pregătește un maraton de opt zile, în care arta se va afla la confluența dintre teatru, film, muzică, expoziție, experiment și dezbatere. Un festival deschis, deopotrivă, creațiilor contemporane și operelor care au devenit borne ale culturii românești. 
Cuvintele care au dispărut din limba română. Ce erau, de fapt, „cioarecii”
Cuvintele care au dispărut din limba română. Ce erau, de fapt, „cioarecii”
Limba română își are originea în latina vulgata, care era vorbită în vulgus, adică în popor. Mai exact, româna s-a format pe teritoriul provinciei romane Dacia, acolo unde armata și administrația romană de după anul 106 d.Hr. au impus folosirea latinei în viața publică a societății. Retragerea aureliană din anul 275 d.H, nu a afectat atât de mult evoluția limbii române, care până în prezent păstrează structura gramaticală a limbii latine. 
STOICA & Asociații susține o triplă lansare de carte juridică
STOICA & Asociații susține o triplă lansare de carte juridică
Centrul pentru Studii de Drept Natural și Analiză Normativă (CSDNAN), Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene, Facultatea de Drept a Universității din București, STOICA & Asociații și Editura Universul Juridic vă invită marți, 20 iunie, de la ora 17.00, la Facultatea de Drept a Universității din București, în Sala „Constantin Stoicescu”, la evenimentul de lansare a lucrărilor: Creștinismul într-o lume secularizată. Eseuri, de Wolfhart Pannenberg, Legea naturală sau legea nescrisă, de Jacques Maritain și Formarea gândirii juridice moderne, de Michel Villey.
Clubuldepresa.ro, semnal de alarmă: Nu desființați protecția sursei! 
Clubuldepresa.ro, semnal de alarmă: Nu desființați protecția sursei!
Clubul de Presă a luat act de o recentă decizie a Comisiei Europene, adoptată la propunerea Franței. Aceasta e transpusă într-un așa-numit „Act European pentru Libertatea Presei”. Conform documentului, jurnaliștii din Uniunea Europeană care furnizează informații de natură să pună în pericol siguranța statului au obligația să-și devoaleze sursele. În caz contrar, ziariștii vor suferi consecințe de natură penală.
Credință
Pastila pentru suflet 10 iunie - Pilda zilei: Cine l-a făcut pe Dumnezeu?
Rugăciunea zilei - Rugăciunea a Sfântului Taleleu protectorul pentru iertare păcate și protejarea de boală”Mucenicul Tău, Doamne, Talaleu, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, iartă-ne păcatele și protejează-ne de boală, Hristoase Dumnezeule. Cel ce te luminezi pururea cu razele cele prealuminoase, ale Duhului celui a toate făcător, luminează pe cei ce săvârşesc totdeauna pomenirea ta cea purtătoare de lumină, ca să te mărească, cu credinţă, mucenice Talaleu. Întărindu-te cu dreapta credinţă şi împuternicindu-te cu harul Preaîndurătorului Dumnezeu, cu cuget viteaz ai mers către lupte Talaleu, şi ai stricat întăririle vrăjmaşului, ridicând biruinţe. Patimile trupului nostru şi rănile cele nevindecate ale sufletului, vindecă-le, mucenice al lui Hristos, ca cel ce eşti îmbogăţit cu harul tămăduirilor; şi roagă pe Iubitorul de oameni, ca să mântuiască de veşnicele chinuri pe cei ce te cinstesc pe tine, Amin!”