Articolele din categoria ACTUAL:

23 de ani de la atentatul terorist din Statele Unite! Au apărut imagini noi cu momentul prăbușirii turnurilor gemene
23 de ani de la atentatul terorist din Statele Unite! Au apărut imagini noi cu momentul prăbușirii turnurilor gemene
Astăzi, 11 septembrie, se împlinesc 23 de ani de la atentatul terorist din Statele Unite. Atacul grupării Al Qaeda din 2001 asupra celor două clădiri emblematice a schimbat lumea radical. Cei mai mulți americani au susținut o reacție militară, iar în cele din urmă, Bin Laden a fost ucis. Luna trecută 3 inculpați ai atentatelor din 11 septembrie au scăpat de pedeapsa cu moartea după ce și-au recunoscut vinovăția. Vorbim despre un pakistanez care i-a prezentat lui Osama bin-Laden ideea de a deturna avioanele și de a le dirija către clădirea World Trade Center. 
Dezbaterea momentului între Kamala Harris și Donald Trump. Cum a venit vorba de România
Dezbaterea momentului între Kamala Harris și Donald Trump. Cum a venit vorba de România
Confruntarea momentului între Donald Trump și Kamala Harris. Prima lor dezbatere a avut loc în Philadelphia, iar cei doi candidați la Casa Albă s-au atacat și s-au contrazis pe cele mai cruciale probleme cu care se confruntă Statele Unite. De la problema migranților și până la războiul din Ucraina, cei doi au venit cu poziții tot mai radicale. Mâna dreaptă a lui Biden care vrea să îi ia locul pentru următorii 4 ani susține că Trump nu ar ezita să le întoarcă spatele ucrainenilor. 
West Nile
Controverse în cazul femeii de 74 de ani infectată cu virusul West Nile. Reprezentanții DSP Bihor NU au anunțat cazul: cum a ajuns informația în spațiul public
O femeie de 74 de ani din Bihor a ajuns în comă la spital după ce a fost infectată cu West Nile. Curios este faptul că DSP Bihor a transmis presei o informare detaliată despre infecția cu virusul periculos chiar în ziua în care doctorii de la spitalul județean au confirmat cazul. Informarea nu preciza însă nimic despre acesta. 
Sfanta Teodora din Alexandria; Sfantul Eufrosin bucatarul
Sărbătoare 11 septembrie. Doi mari sfinți ai ortodoxiei sunt celebrați în calendar. Zi de post
Sfanta Teodora fiind casatorita si cazand in adulter, constientizand starea de pacat, a luat decizia de a se inchinovia la o manastire de calugari. Taindu-si parul si imbracand haine barbatesti s-a inchinoviat in manastirea Octodecatos, luandu-si numele de Teodor. A uimit obstea de monahi cu nevointele, cu postul si lacrimile de pocainta. O tanara de o moralitate indoielnica a acuzat, pe nedrept pe "Teodor" ca a lasat-o insarcinata. Monahul nu a incercat sa se dezvinovateasca primind sa plece din manastire. Sfanta a petrecut sapte ani intr-o padure pustie, crescand copilul acelei femei.
Ceaiurile care taie pofta de mâncare
Ceaiurile care taie pofta de mâncare. Cum să îmbini aromele cu controlul greutății și să ții la distanță dorința de a ronțăi între mese
Într-o lume în care stilul de viață sănătos și controlul greutății au devenit priorități esențiale, descoperirea unor metode naturale de a gestiona pofta de mâncare capătă o importanță deosebită. Ceaiurile, cu diversitatea lor de arome și proprietăți, oferă nu doar momente de răsfăț, ci și soluții eficiente pentru cei care doresc să își modereze apetitul. Prin explorarea combinării aromelor și beneficiilor pe care diverse plante le aduc, putem învăța să ne adaptăm obiceiurile alimentare și să ne bucurăm de o călătorie plină de savoare, fără a sacrifica sănătatea. 
Românii bolnavi luptă cu statul pentru a recupera medicamentele vitale. Oamenii își caută dreptatea în tribunale
Românii bolnavi luptă cu statul pentru a recupera medicamentele vitale. Oamenii își caută dreptatea în tribunale
Bolnavii din România sunt forțați să se lupte în instanță cu statul pentru a obține accesul la medicamente vitale, care fie nu sunt disponibile în țară, fie nu sunt decontate de sistemul național de sănătate. Anual, zeci de pacienți cu afecțiuni grave, precum cancerul sau bolile rare, își caută dreptatea în fața tribunalelor pentru a beneficia gratuit de tratamente esențiale. 
Inițiativă cetățenească la nivelul UE împotriva alimentelor contrafăcute
Inițiativă cetățenească la nivelul UE împotriva alimentelor contrafăcute. Cum ne vom putea da seama de falsurile de la raft
O nouă inițiativă cetățenească a fost lansată în Uniunea Europeană pentru a obliga producătorii de alimente să indice în mod clar pe etichetele produselor că acestea respectă cele mai înalte standarde de calitate. Ei susțin că pe piața europeană sunt vândute produse alimentare contrafăcute, iar consumatorii nu sunt protejați în fața acestor escrocherii.
Primii pași în completarea legislaţiei privind răspunsul armatei la pătrunderea dronelor în spaţiul aerian al României
Primii pași în completarea legislaţiei privind răspunsul Armatei în cazul pătrunderii dronelor în spaţiul aerian al României
Într-o lume în continuă schimbare, unde amenințările la adresa securității naționale devin tot mai diverse și sofisticate, autoritățile române își reafirmă angajamentul de a proteja spațiul aerian și integritatea teritorială a țării. Recent, președinta Comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Nicoleta Pauliuc, a lansat un apel pentru o discuție esențială cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale. Scopul întâlnirii este de a analiza și completa legislația existentă referitoare la reacția României în fața pătrunderii unor drone ostile sau neautorizate în spațiul său aerian.